Lov holubů
Re: Lov holubů
kromax možná myslí městské hřivnáče, kteří jsou teď už celkem běžní..
Howa Hogue 1500, 30-06 Springfield, Docter Unipoint 3-12*56
fesoj: jak rika Filda, myslim hrivnace, kteri k nam priletaji v obrovskych hejnech z Brna. Jinak je jasne, ze na ocividne chovane holuby nestrilim (napr. jinak zbarveni nez hrivnaci atd.). Jeste se mi nestalo, ze bych strelil holuba s krouzkem, a to je lovim uz nekolik let pravidelne. Akorat holt letos nejak nepadaji :/
Re:
ty fotky nejdou zobrazit už je to asi starší tak budou pryč že?Zdenek41 píše:Fotky co jsem slíbil.Jsou přes sken.
http://img166.imageshack.us/img166/4764 ... 001ep1.png
http://img164.imageshack.us/img164/703/ ... 001cp1.png
http://img166.imageshack.us/img166/4567 ... 001bk1.png
http://img402.imageshack.us/img402/6896 ... 001jm6.png
Lov hřivnáčů s balabány
Dobrý den, jaké máte zkušenosti s tímto druhem lovu a jaké výsledky? děkuji
Mam starou IZku a strilel jsem 3,5 prvni rana druha 4 mm, buhuzel jsem ze zvyku zatuploval, ale bylo to asi zbytecne je fakt ze to bylo asi dal nez na 30 m 

- Přílohy
-
- Mujprvnihrivnac040914B.JPG (128.43 KiB) Zobrazeno 11851 x
Tady fakt už není potřeba rozstřelovat zbytky rozbitého holuba
. Na příště zkus menší brok. Já střílím SB trap super 28 g a plně dostačující. Pokud jsem někde, kde létají na blízko, dávám na první ránu i SB skeet. Nejvíce se mi osvědčily Rottweil Jagd 2,7 mm, akorát jsem je už nikde pak nesehnal. 3,5 mm dávám na kachny, bažanty a 4 mm liška, zajíc. Na hřivnáče podle mě už zbytečně brutální brok.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
No asi většina z nás nemá moc dobro zkušenost s drobnějším brokem než 2,75mm. Já dávám na první 3 a druhou 3,5mm a padají, teda když se trefím! 

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Kojot něco jak Peta....To bude tím,že máte stejnou školu.Ano on půjde k zemi i po 2mm,ale co jich odletí a do Francie už nedorazí něbot stačí jeden v plicích.No,ale tam je stejnak sežerou.Holub je tvrdej tvor,i po malorážce létá ještě daleko oproti domácím.
On po tom prvnim zasahu zaznacil, ale bohuzel jeste kousicek letel furt po draze
Zas tak rozbity to nebylo, na prscickach jsem si pochutnal...a jedle vnitronsti jsem povaril psovi z rejzi panecku jak mu chutnala 

Mě se osvědčily BP F2 klasik 34g 3,1mm. Po loňském utrpení, kdy jsem se s čoky 1/2 a 3/4 za boha nemohl trefit, jsem dal letos 1/4 a 1/2 a je to mnohem lepší. Na druhou stranu lovím šoulačkou okolo hitlerovy dálnice nebo kolem potoka a zarostlých cest a střílím většinou na +/- 20m, vyjímečně max 30, ale to je opravdu strop. Pokud mám holuby jen proti obloze a nemám podle čeho odhadnout vzdálenost (a tím pádem velikost předsazení, a že to v tom fofru docela mate), raději si jen potáhnu a nestřílím. Holub je poměrně malý cíl a na tyto vzdálenosti se mi ještě nestalo, že by měl v sobě víc než 4 vstřely, i přesto, že to občas vypadá, jako bych se trefil do polštáře. Při těchto vzdálenostech a velikosti broku to jde všechno durch i přes kosti.
Co se týče kulinářských úprav, naposledy jsem pekl troje prsa s kouskem plecka z lončáka a nemělo to chybu
. Ze zbytku byla výborná polívka.
Co se týče kulinářských úprav, naposledy jsem pekl troje prsa s kouskem plecka z lončáka a nemělo to chybu

Tak co letošní sezona? Už jste byli provětrat brokovnice? Dneska jsem prošel potoky s výsledkem 5:2. Z těch 5 střelených jsem ale bohužel našel jen 4, ten pátý mi zapadl za stromy do takového buřání, že jsem ho prostě nenašel. Střelivo SaB trap 28g, čoky 1/2+3/4 - tohle na dálku do 30m funguje spolehlivě 

Byl jsem včera vyzkoušet nově zakoupené balabány (7ks) a můžu říct, že dobrý. Přišel jsem dost pozdě, ve vzdálenosti cca 35m od dobrého krytu jsem rozmístil balabány a čekal. První kdo se nechal ošálit byl moták pochop
, prudce zaútočil, dosedl přímo mezi balabány a asi se hrozně divil, že na něj nijak nereagují. Po chvilce odlétl a já už mohl v klidu čekat na hřivnáče.
Několik holubů jsem nechal prolétnout a sledoval jak reagují. Nestalo se mi, aby holub sedl mezi balabány..., asi to na poslední chvilku prohlédnou. Vždy nadlétnou, chystají se přistát, ale odlétají - musím ještě poladit instalování balabánů (nebyl čas).
Ale i tak jsem za další cca půl hodinu, ulovil dva kusy po ráně (náhoda
), z třetího holuba jen vylétlo několik delších per a bez dalšího pokračoval v letu. Použil jsem střelivo BP F2 Classic - brok 2,9mm a 3/4 choke v "automatu". Připravuji pohon pro dva "poletující" balabány - pro zvýšení viditelnosti. Je to opravdu krásný lov...

Několik holubů jsem nechal prolétnout a sledoval jak reagují. Nestalo se mi, aby holub sedl mezi balabány..., asi to na poslední chvilku prohlédnou. Vždy nadlétnou, chystají se přistát, ale odlétají - musím ještě poladit instalování balabánů (nebyl čas).
Ale i tak jsem za další cca půl hodinu, ulovil dva kusy po ráně (náhoda

Mé původní uživatelské jméno je roman300...
CZ 550 9,3x62; ZG47 8x57JS; CZ550 300WM; BAR II 300WM;;12/70;12/76;45ACP;.38Spl
Nám holubi mezi balabány celkem sedají. Kryt máme ale nejlíp uprostřed pole, nikoliv někde u lesa nebo lesíku, tomu ptačci nedůvěřujou.

Hmm, já seděl za trnkou ve stěně lesa. Ten úkryt uprostřed pole musím vyzkoušet. Přiznám se, že po dlouhých letech ignorace lovu drobné brokovnicí mi to loni i letos dost zachutnalo. Fakt je, že drtivou většinu času stále trávím se svými kamarádkami v sympatické 300WM. Ale už se těším na lov strak, kterých máme kolem rybníků dost a dost. V dobách kdy jsem začínal s myslivostí (22let na zpět) jsem jich ulovil za rok i 23ks. Teď už jen čekám až sportovním rybářům namrznou řitě a od rybníků vypadnou. Na holuby se řádně připravím na další sezonu, teď už jen pozoruji hejna o 50-100 kusech jak hodují na žaludech, jsou jako špačkové
.

Mé původní uživatelské jméno je roman300...
Tak pokud lítaj na duby, tak je jednoduché je ulovit.
Jinak ten kryt přímo v poli je lepší i z pohledu, že víc nalétavají, jelikož tam opravdu nevidí žádnou zradu. Ovšem každé stanoviště se za čas prohlédne a tak je lepší sem tam změnit místo.