rimar77 píše:Pufr tak jsem to proměřil použité zformátovane nábojnice na full size nebo jak se to správně píše - Barnes 4,378 ml, Hornady 4,355 ml, Remington 4,355 a nová nábojnice Remington 4,288 ml.
No, a v Q.L. má Brömel pro 25-06 nasazených 4,272 ml, takže dobrá zpráva je, že naše výpočty by ve vztahu k "standardním" vlastnostem RS62 měly být na bezpečné straně

Zbývá už jen taková drobnost, jak ten prach dostat do Tvých nábojnic
Pokud nějak extrémně nespěcháš, nabil bych surovou komprimací dnem střely v usazovací matrici v lisu ty laborace, které nechají po nasypání prachové náplně do nbc v krčku alespoň cca 3 - 4 mm místa, zajel na střelnici ... Někdy to prostě může být navíckrát
Marpie píše:Já našel někde na netu že někdo psal že mu Normy Oryx 270W 830m/s fungují perfektně na veškerou zvěř od lišek po vysokou a srnčí nerozbíjí o což mi jde taky. No a tovární Norma Oryx má V0 870m/s tak předpokládám, že to bylo přebíjené.
Určitě jsou případy, kdy uživateli přinese stejný nebo i lepší užitek náboj kus pod maximem výkonu - jak ukazuje třeba Zbrojovák se svou podlaborovanou 9,3x62, ale záleží to i na zvěři, honitbě, způsobu lovu - především vzdálenosti střelby - vezmi si, jak se liší dopadová rychlost při vzdálenosti cíle 30 až 200 m, ale proti gustu ...
Marpie píše:Když bych vzal ten RS62 tak kolik pro NBT a kolik pro Normu Oryx dejme tomu na 840-850m/s?
Pokud zatím jen tak teoretizuješ - bez konkrétní představy o celkové délce náboje atd., odkázal bych Tě na manuál výrobce, hmotnost prachové náplně pro 150gr Sierra SPBT se bude od té "Tvé" lišit v desetině gramu
https://www.reload-swiss.com/en/reload_ ... rsteller=-