puškohledy MEOPTA

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Pevne zvetseni opravdu nevim. Ale podivej se do vyrobniho programu Leupold. Servis je vedle v Nemecku. Ale prodal jsem jich kolem 20ks a zadna reklamace.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
vhool

Příspěvek od vhool »

to tomfi: ja ti ale nechci meoptu vyvracet :lol: mas na ni 10 let garanci a servis tu mas to je fakt.treba si uz po par letech budes se servisakem u meopty tykat :lol: .ted ale vazne,atn tu na foru je nejmene 5,swarovsky nevim,leupoldu je tu taky par,zeissu taky takze asi to nebude az tak presne meritko.navic je tu dost lidi co se zarizovali pred revoluci a nebo kupovali pouzite aby usetrili.osobne si myslim ze kdyby to nebylo o penezich tak se to tu hemzi zeissem,swarowskym,Night forcem,leupoldem a u meopty by zustalo jen par skalnich co kdyz ji kupovali tak meli kliku na dobre udelany kousek.treba figi :wink: .myslim ze patriotismus v techto pripadech je zavadejici protoze dost lidi tim maskuje neochotu dat vice penez za opravdovou kvalitu :wink:
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

A variabl kolem 18tis???
vhool

Příspěvek od vhool »

ja pouzivam dva od ATN a nedam na ne dopustit ale nemusi vyhovovat kazdemu.na druhou stranu v usa se da sehnat dost kvalitnich za tuto cenu.zalezi hodne na tom co ocekavas a na co to chces :wink:... spis se obrat na shivu,ma v tomto smeru lepsi prehled a praxi.ja jsem dost konzerva na to ATN i kdyz muj sen je NF :lol:
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Jak radí vhool. Možná by stálo za to projet komise v Německu, nebo Rakousku. Tam se někdy povede i slušně koupit. Existují i burzy. Ten Docter mě ve vari moc nebral, ale třeba bude pevné lepší. Jinak je to trochu dra??í meopta.

TO Shiva. RD - je skutečně potí?. než mizerný, tak raději silný T kříž a držet se tebou doporučované vzdálenosti 60m. Já sám jsem ho kdysi hodně chtěl, a když jsem pracně získal jednu z prvních Meoptr 3-12x50RD, tak jsem z toho byl tak rozčarovaný, že jsem ho skoro nepoužíval. bohužel jenom tzv. "drahé u?kohledy" mají tak super čistý obraz, že mě umo?ňují skoro vždy střílet na tentkou osnovu bez. přísvitu. když už to zapnu, tak je to tečka, kterou vnímám podvědomě, protože jinak mě to ru?í. Z toho důvodu mám raději reostat, než odskoky po stupních - viz. Meopta. Jinak jsem měl s Meoptou ještě jednu neg. zkušenost. U vari. jsem zaostřil na jedno zvět?ení a při posunu o jedno-dvě zvět?ení na vyšší, nebo ni??í , se už muselo doostřovat. To lepší přístroje nedělaji.
K tomu rozptylu pořád platí: Dobré náčiní dělá mistra. Zdar.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Ja si myslim ze mam docela zdrave a rozumne nazory co se strelby a vybaveni tyce. Pravda, jsem trochu ujety na presnost a tak moje rady jsou vetsinou z toho drazsiho soudku. Ale po pravde receno, nikdy ( a to ani jako obchodnik) bych nekomu nedoporucil co bych sam sobe nekoupil. (proto taky mam stale prd penize :-) )
Vychazim z toho, ze kdyz vim, ze mam vybaveni takove a takove, tak s tim proste strilim to co s tim zvladnu a na jakou vzdalenost to zvladnu.
Vim, ze jsme schopni zpresnit 550 a vylaborovat do ni naboje, ze to strili zarucene pod MOA ale vetsinou kolem 1/2MOA, takze nikoho nenutim kupovat drahou flintu za kazdou cenu. Ale sklo, tam je to o necem jinem. Sebelepsi puska a strelec se spatnou, sypajici se optikou nemuze strilet dobre.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Vzhledem k tomu, že W243 nemá skoro žádnej zpětnej ráz, tak si nedokážu představit, co by mohlo ještě optice vadit. Pak si myslim, že jde hlavně o světelnost a o kvalitu skel a propustnost světla a To jsem slyšel, že meopta nemá zas tak špatný... Pokud se pletu, tak mě vyveďte z omylu... Vzhledem k tomu, že nemam v úmyslu podle tabulek překlikávat podle vzdálenosti střelby a spokojim se s ONV, tak si myslim, že je pro mě vhodný pevný zvět?ení a kvality o kterých mluví? bych pravděpodobně ani nevyužil...
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Jasne, kup si Meoptu.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Já se snažim shánět informace... Podle lidí na fóru jsi v těhle věcech jeden z nejzasvěcenějších, Znám lidi, kteří jsou s meoptou spokojený a lidi, který mi místo ní radí třeba doctera... těžko se ptát, co by sis koupil Ty, protože jako řada dalších pojímáš lov trochu jinak než já... V čem je meopta nebo docter horší než něco, co používáš Ty, nebo co Ti na puškohledech v týhle cenový relaci vadí???
vhool

Příspěvek od vhool »

urcite ma pefne zvetseni svuj vyznam a proti gustu zadny disputat :lol: co se tyka optickych cast meopty tak si myslim ze to je lepsi prumer ale bolest meopty osobne vidim v mechanickem reseni a hlavne v kvalite koncove montaze.proto ty negativni zkusenosti jinak je rozhodnuti na tobe :twisted:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Jirka83 píše:Já se snažim shánět informace... Podle lidí na fóru jsi v těhle věcech jeden z nejzasvěcenějších, Znám lidi, kteří jsou s meoptou spokojený a lidi, který mi místo ní radí třeba doctera... těžko se ptát, co by sis koupil Ty, protože jako řada dalších pojímáš lov trochu jinak než já... V čem je meopta nebo docter horší než něco, co používáš Ty, nebo co Ti na puškohledech v týhle cenový relaci vadí???
Myslim si, ze informaci o Meopte se tu objevilo dost. Docter neznam.
Jak uz tady nekdo poznamenal, je to o penezich (o prioritach). Na puskohledech v teto cenove kategorii se mi nelibi jejich mechanicke provedeni. V tomto je vyhoda mit pevne zvetseni, protoze se tim zbavis jednoho slabeho mista. To ze nebudes pouzivat vyskovych a stranovych korekci neznamena, ze se ti tato cast zpetnym razem nerozbije. Pravda je ta, ze KAZDY puskohled se casem uvolni. Otazka je jak moc a jake moznosti mame k tomu to zjistit. U high endovych produktu si toho clovek normalne nevsimne, pouze kdyz bude strilet BR. U low endovych to poznas, protoze se proste kriz posune, bude se hybat apd.
Mne na tom vadi to, ze kdyz vim, ze jsem mel pripady 50/50 kdy se na nejakem vyrobku neco sypalo, bylo to xy krat v oprave. Tak vim ze se mi to proste muze stat 1x ze 2 pripadu take. A takovy vyrobek je i za 10.000 drahy.
Nevim co ma spolecneho jak ja nebo nekdo jiny pojimame lov s vyberem puskohledu.
Ja bych si koupil podle potreby variabl 3-9 nebo 4-12 (neco v tomto rozmezi) s paralaxou a sel bych do Leupolda (VX3 ill), Zeisse, Swarovski dela jeste lepsi rozsah, a ev. schmidt bender. A v mit dost penez tak asi do NF 3.5-15x50
Nikon dela dobre puskohledy, ale uz jsou taky drahe.
vis, to je tezky. Kazdy si bude chvalit to co ma a malokdo prizna ze koupil spatne. Pekne v tichosti to proda a koupi neco lepsiho.
Toho jsem byl svedkem mnohokrat. at uz to bylo na sportovni strelbu, kde kazdy rikal ze Tasco, BSA, Nikko apd na malorazku staci (cena do 5.000kc) a nakonec zniceho nic si u mne koupili Weaver (kolem 15.000). Myslivci s Meoptou ktera se jim sypala s pevne nastavenou paralaxou nedali dopustit a nakonec koupili Leupolda. Sportovni strelci/myslivci s Meoptou Tactical, coz by melo byt hodne kvalitni, zkoncili u Zeisse.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Díky moc za Tvůj názor je jasný, že nikdo si nebude hanit něco so si koupil a tak je vždycky dobrý se zeptat někoho, komu prochází ročně x puškohledů pod rukama...
Kolda
Nový návštěvník

Příspěvek od Kolda »

Zdravím
To precechtel:Souhlasí s tebou, že meopta je lepší než hakko,ale ta meopta mě dost zklamala a já jsem student a nemohu si dovolit puškohledy typu swarovsky nebo podobné značky. už to ,že jsem si pořídil tu meoptu bylo pro mě finančně dost náročné. Podle recenzí, co jsem četl, by hakko mělo být v pohodě, ale to jsem si myslel i o meoptě. že se na puškohladu nemá šetřit to jsem už sli?el mnohokrát a tak jsem nešetřil, ale i tak to skončilo reklamací. A pochybuji o tom, že seženu lepší puškohled za cenu co stojí meopta (cca 14 000tis. za meopta 2100 7x50).
Mosin
Zkušený diskutér

Příspěvek od Mosin »

No tak já to taky napí?u. vždy jsem si myslel, že Meopta je super, ale přesvědčil jsem se že to tak není. Mám ji v 7x50 na 9,3x62 a zatím v poho. No tu samou jsem koupil na 8x57JS a zaml?ila se a dokonce ne?la nastřelit. Dělala soustřely na 100m, kterése dotýklay, bohužel ty občas změnili svou polohu až o 10cm. Reklamace = vyčištění, upnutí do my?iny, která řekne, že soustřel je v poho. Další střílení a furt to ne?lo nastřelit = hdka s babou ze zkušebny a nic z toho = vystříleno cca 45 nábojů a nic. No přehodili jsme to an 308Win a tam to chvíli hnojili a pak to přestalo. Bylo mi řečeno, že jsem blbej, vždy» u Meopty ten kříž reaguje se spo?děním, tak to je prý proto. No uvidím jak se to bude chovat dál, ale pokud s tím táta něco postřelí, tak to té babě asi omlátím o hlavu!
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Ja mam osvedcene Weaver puskohledy. sice nemaji tak dobre sklo, ale jeste se mi nerozsypaly.
Mel jsi si pockat a nasetrit na lepsi a kvalitnejsi. vyhodil jsi penize.
Odpovědět