Levné noční vidění Generace 2+
-
- Administrátor
Re: Levné noční vidění Generace 2+
Jen tak na hrubo. U digitálu v lese to bez přísvitu nepůjde. A to relativně výkonného. To by ještě nebyl takový problém. Ten nastane, jestli v zorným poli budeš mít v blízkosti třeba kmen stromu. Ten bude tak přesvícený, že dál nic neuvidíš. Na poli v pohodě. Taky je tam prodleva zpracování obrazu, což může dělat problém při zvěři v pohybu. Ta reálně nemusí být tam, kde ji v digitálu vidíš. NV Gen2+ už dokáže zesílit velmi malé zbytkové světlo, takže se bez přísvitu můžeš obejít i v podmínkách, kdy to s digi bez přísvitu nejde. Pokud jej potřebuješ, může být jeho intenzita daleko menší. Výhodou je, že to co vidíš je reál. Musíš také chránit senzor před vysokou intenzitou světla aby "neoslepl" Termo je totál pasivní. Prodleva zpracování je u dnešních přístrojů velice malá, zpravidla je to dáno zobrazovací frekvencí zobrazovače. Jedinou nevýhodou terma (dle mne a když pominu cenu) je jeho velká závislost na termopodmínkách. Může se totiž stát, že blízkou větev v popředí nemusíš rozeznat oproti pozadí.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
To by bylo úplně super, ale co jsem se ptal tak to termo by se motalo už někde kolem 100tis a to v tuto chvíli do toho nemohu pustit......přiznám se že si s touhle myšlenkou taky pohrávám ale fakt co jsem měl možnost zkusit, tak do 100tisic to byly přístroje k nepoužití na lovecké účely......i když je pravda že doba jde kupředu, a ceny těhle věcí dost ztrácejí cenu......a popravdě ani nevím do čeho by mělo význam jít.....díval jsem se na tu ,,lidovou " verzi ATN Thor LT ale prý to má mizerné rozlišení, cena je tam kolem 30tisíc na naše, ale asi co jsem četl je to taky o ničem......ale naživo jsem neviděl.CBFranta píše: ↑pon 25.11.2019, 11:45 To se špatně radí. Vždy je něco pro a něco proti. Co někomu vyhovuje nemusí splňovat tvé představy. Dám ti radu - puč, sežeň kámoše, kteří mají NV a testuj v konrétních podmínkách tvé honitby. Píšeš, že lovíš v lese na cca 70 metrů. Je otázka, zda nebude lepší doškudlit a koupit termo?
Blaser R8 professional 9.3x62+ 308win
Atn X-site 4K 5-20x
Broková kozlice Baikal MP 27 EM
Atn X-site 4K 5-20x
Do 20 000 nema smysl nic jineho nez digital. Zeleny den za ty penize bude total katastrofa. I kdyby jsi sehnal opticky slusny pristroj bude v nem na 99% ausus menic. Domecek pristroje je jen cast ceny dobreho zarizeni. Staci se podivat na tvorbu ceny, rozdil mezi DEP0 a XR5 na DEDAL 552 je 100000kc. A ten rozdil je brutalne znat na vysledku.
M.
M.
Zdravím, to chcete jako říct, že termo do 100tis je k ničemu, že se s ťím nedá koukat????
Asi dá koukat, ale ne tak, aby člověk obehnal to, co loví.
Blaser R8 professional 9.3x62+ 308win
Atn X-site 4K 5-20x
Atn X-site 4K 5-20x
-
- Pravidelný diskutér
Dobrý den všem,
po půl roce a počtu čekaných přibližně 3x týdně mi odešel noční zaměřovač Pard Nv008sp2. Na pozorování používám termo, takže pard měl nakoukáno max půl hodiny čistého času a cca do 40 ran. Přístroj přestal koukat v nočním režimu. Řeším co místo toho, kvalita digitálních zaměřovačů mě velmi zklamala.
Hledám přístroj který bude vyzkoušený, bez zbytečností a hlavně spolehlivý.
Hledám něco aby to mělo trošku přiblížení, pro bezpečné obeznání.
Termovizi nechávám jako úplně poslední možnost, protože bych raději precizní obraz.
Má cenu v dnešní době přemýšlet nad nějakými analogy? Tam by byl problém s tím větším přiblížením asi že? Nechci si koupit dětskou hračku, která se hned vysype a čekat na opravu nebo kupovat něco jako náhradu. Díky za tipy a rady.
po půl roce a počtu čekaných přibližně 3x týdně mi odešel noční zaměřovač Pard Nv008sp2. Na pozorování používám termo, takže pard měl nakoukáno max půl hodiny čistého času a cca do 40 ran. Přístroj přestal koukat v nočním režimu. Řeším co místo toho, kvalita digitálních zaměřovačů mě velmi zklamala.
Termovizi nechávám jako úplně poslední možnost, protože bych raději precizní obraz.
Má cenu v dnešní době přemýšlet nad nějakými analogy? Tam by byl problém s tím větším přiblížením asi že? Nechci si koupit dětskou hračku, která se hned vysype a čekat na opravu nebo kupovat něco jako náhradu. Díky za tipy a rady.
Za rozumne penize ale jedine z druhe ruky Dedal DVS8 s kvalitnim menicem a s objektivem dle tvych pozadavku na priblizeni 1-10.
M.
M.
-
- Pravidelný diskutér
Já zatím našel že je to zařízení jako pozorovací, nikoliv zaměřovač....hledám špatně?
-
- Pravidelný diskutér
Asi jsem to totiž špatně napsal. Řeším zaměřovač na pušku.
-
- Častý návštěvník
Aký je cenový limit? Na bazáre sa vyskytuje zopár Dedalov, no cena je okolo 3 tisíc eurWildBoar9362 píše: ↑pát 07.2.2025, 22:22 Dobrý den všem,
-
- Pravidelný diskutér
Cenovy limit zatím žádný není, nebo takhle , samozřejmě že nějaký limit bude ale musím zjistit jaké jsou možnosti vůbec. Mluvil jsem s jedním pánem co s tím má zkušenosti a říkal mi vyloženě že za klasické analogové vidění člověk vyhodí mrak peněz, když se koupi něco před smrtí musí se počítat za výměnu měniče kolem 60-70 tisíc.
Samozřejmě obraz bude špičkový, ale přiblížení je tam nejvíc 6x a už je to dost rozměrný přístroj.
Nejlevnější by byl samozřejmě digitál, bohužel ta kvalita a spolehlivost tam dle mě není, bylo by to dobré ale musel by člověk mít doma přístroje dva, když se jeden podělá aby mohl nasadit na pušku druhý.
Jeden kolega mi radil vzít lepší termo aby bylo vidět třeba i to paroží a dobře detaily zvěře......no je to těžké, to termo může být kvalitou podobně jako digitál a po dvou letech co vyprší záruka už to většinou není možné prodat. Rád bych něco co tam nasadim, nastrelim a několik let to nebudu řešit protože nebudu muset.....
Samozřejmě obraz bude špičkový, ale přiblížení je tam nejvíc 6x a už je to dost rozměrný přístroj.
Nejlevnější by byl samozřejmě digitál, bohužel ta kvalita a spolehlivost tam dle mě není, bylo by to dobré ale musel by člověk mít doma přístroje dva, když se jeden podělá aby mohl nasadit na pušku druhý.
Jeden kolega mi radil vzít lepší termo aby bylo vidět třeba i to paroží a dobře detaily zvěře......no je to těžké, to termo může být kvalitou podobně jako digitál a po dvou letech co vyprší záruka už to většinou není možné prodat. Rád bych něco co tam nasadim, nastrelim a několik let to nebudu řešit protože nebudu muset.....