PARD NV008
Re: PARD NV008
Zdar, nejlepší je si to sám porovnat, ale pokud si vybavím ATN obraz byl horší, na druhou stranu to bohatě stačilo a líbilo se mi variabilní přiblížení tady u parda je 6,5 anebo 13 to je škoda, za mělo býť 3-12 a byl bych spokojenej. Michale chceš říct že když mi de liška míříme na ni ale je jinde???
Já taky když můžu říct za sebe, vlastním atn 4k již něco přes rok, rok jsem používal originál prisvit, střelil jsem s ním pár kusů černé a dokonce jedna již postarší bachyně vylezla z kukuřice pod posed a cca 2 minuty jsem ji koukal do očí na cca 5 metrů maximálně. Prisvit jsem měl na druhé pozici a bachyně koukala a nic. Nyní jsem zde na fóru dostal doporučení na prisvit luna 940 a kouká to opravdu dobře. Atn je odzkoušen do ráže 50bmg a pard do 308 což je málo.
edit admin: Milik607 určitě myslel světla. Jsem přesvědčen, že by bachyni a ještě k tomu postarší do očí nekoukal
edit admin: Milik607 určitě myslel světla. Jsem přesvědčen, že by bachyni a ještě k tomu postarší do očí nekoukal

Blaser R8 professional 9.3x62+ 308win
Atn X-site 4K 5-20x
Broková kozlice Baikal MP 27 EM
Atn X-site 4K 5-20x
Broková kozlice Baikal MP 27 EM
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Patrik: No jasně. Když koukám Photonem, tak mi kříž ve stoje lítá po celém praseti a musím si pušku podepřít, nebo se vydýchat.
U Parda je obraz i kříž krásně stabilní. Takže když je liška nebo prase v pohybu, nebo se pohybuje zbraň, nemířím na ní, ale na obraz, co vidím v puškohledu.
Jinak kouká Pard krásně a i ta baterie vevnitř je super řešení, mám to v čelovce i v baterce do ruky.
Takže jsem to vrátil a Photon si nechám.
Kromě toho, ta montáž na Pardu je děsně pofidérní, celý puškohled byl nakloněný trochu doleva.
edit: srozumitelnost
U Parda je obraz i kříž krásně stabilní. Takže když je liška nebo prase v pohybu, nebo se pohybuje zbraň, nemířím na ní, ale na obraz, co vidím v puškohledu.
Jinak kouká Pard krásně a i ta baterie vevnitř je super řešení, mám to v čelovce i v baterce do ruky.
Takže jsem to vrátil a Photon si nechám.
Kromě toho, ta montáž na Pardu je děsně pofidérní, celý puškohled byl nakloněný trochu doleva.
edit: srozumitelnost
Naposledy upravil(a) Michal_123 dne úte 03.12.2019, 14:14, celkem upraveno 3 x.
No přehazoval al jsem to na vzduchovka nástrel byl řekl bych v pohodě. No je pravda že jsem jednou pustil na kocoura 4kulový rány a nakonec jsem ho střelil barokem jelikož to nasměroval ke mě no je to k zamyšlení
Patriku a možná i ostatní, prosím tě, čti to po sobě!

Jinak teda nevím jestli vrátit ATN X-SIGHT 4K PRO 5-20X (je to docela těžká sestava s KB Brno 500) a koupit PARD 008+ (ATN - 1kg, PARD 450g)

Babo teda radši chlape (chlapi) raďte...
Díky

Jinak teda nevím jestli vrátit ATN X-SIGHT 4K PRO 5-20X (je to docela těžká sestava s KB Brno 500) a koupit PARD 008+ (ATN - 1kg, PARD 450g)

Babo teda radši chlape (chlapi) raďte...
Díky
Hm zlepším se, no za mě pard
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Ramo, pokud jsi spokojený s tím co máš, tak výměnu ještě zvaž.
Ten Pard sice kouká krásně a je malý, ale:
- montáž je alespoň pro mě naprosto nespoužitelná
- obraz je stabilizovaný, nebo jenom pomalý
V každém případě to co vidíš v puškohledu neodpovídá skutečnosti, myslíš že míříš na zvěř a přitom máš jenom ten pocit. Píšu to v předchozím příspěvku.
Ten Pard sice kouká krásně a je malý, ale:
- montáž je alespoň pro mě naprosto nespoužitelná
- obraz je stabilizovaný, nebo jenom pomalý
V každém případě to co vidíš v puškohledu neodpovídá skutečnosti, myslíš že míříš na zvěř a přitom máš jenom ten pocit. Píšu to v předchozím příspěvku.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No nevím co tím Michal myslí že míří na zvěř a přitom máš jen pocit
pardem už mám střeleny 3 lišky na 200 m v noci
od června 22 lišek a ca 50 ks další havěti
na Pardala si nemůžu stěžovat

pardem už mám střeleny 3 lišky na 200 m v noci
od června 22 lišek a ca 50 ks další havěti

na Pardala si nemůžu stěžovat
PARD NV008
Potřeboval bych poradit s výběrem NV pro kamaráda, zkušenosti, poznatky, pro i proti. Sám lovím (CZ557 Sporter 308win) v polní honitbě už 3 roky Photonem XT 4,6x42 s IR Pulsar AL 915nm, který má právě s přísvitem Pulsar celkem pěkný obraz. Řekl bych, že Pulsar AL 915nm v noci nejméně ze všech přísvitů červeně žhne a svítí. Včera jsem si osobně vyzkoušel, pouze v ruce, při šoulání PARD 008+. Před půl rokem jsem jeden víkend lovil s novějším Photon RT 6x50 s IR 940nm. Další víkend pak s ATN xsight 4k 3-14x s mohutným "čínským" přísvitem, který opravdu hodně dosvítil, ale jeho regulace, seřízení, atd. mizerné. Jestli má někdo zkušenosti rovněž s více NV, budu rád za každý postřeh a poznámku, abych kamarádovi lepší doporučil. Na můj Photon je už sice zvyklý, ale dnes jsou možnosti větší než před 3 lety. Kamarád loví s CZ557 LUX 308win v lesní honitbě vysokou, siku a černou, z 90% z posedů nebo kazatelen. Jde mi především o zkušenosti s dosahem pozorování, jemností obrazu a správného obeznání zvěře, výdrž baterií, rychlosti zapnutí a snadné ovladatelnosti.
Zdar všem, včera se mi stalo, že po výstřelu pard jakoby zamrzne je vidět jakoby hnědá mlha nebo co a musím parda vypnout a znovu zapnout ze šesti výstřelů dvakrát toto, stalo se vám to taky????
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mi ještě ne a to mám parda od března, ráže 222 rem.
Kolega od srpna na kulobroku 7x57/16
Vystřeleno 38 kulových a 13 brokových ran a taky v poho.
Kolega od srpna na kulobroku 7x57/16
Vystřeleno 38 kulových a 13 brokových ran a taky v poho.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Georg: K Tvému příspěvku z 5.12.
Pokud nevíš, co tím myslím, tak si přečti ještě jednou můj příspěvek.
Ten Pard má stabilizaci obrazu.
To znamená, že záměrný kříž nezobrazuje to kam ve skutečnosti míříš, pokud není puška naprosto bez hnutí a zvěř také.
Vyzkoušej si to.
Vezmi pušku a z ruky zamiř s obyčejným puškohledem někam na 100m. Musíš na něm mít nastavené stejné zvětšení jako má Pard.
Pak to samé zopakuj s Pardem.
U Pardu se kříž téměř nehne a obyčejný puškohled bude tancovat kolem cíle jak opilej svatebčan.
Ta puška se kýve v obou případech stejně, ale u Pardu o tom nevíš.
Pokud nevíš, co tím myslím, tak si přečti ještě jednou můj příspěvek.

Ten Pard má stabilizaci obrazu.
To znamená, že záměrný kříž nezobrazuje to kam ve skutečnosti míříš, pokud není puška naprosto bez hnutí a zvěř také.
Vyzkoušej si to.
Vezmi pušku a z ruky zamiř s obyčejným puškohledem někam na 100m. Musíš na něm mít nastavené stejné zvětšení jako má Pard.
Pak to samé zopakuj s Pardem.
U Pardu se kříž téměř nehne a obyčejný puškohled bude tancovat kolem cíle jak opilej svatebčan.
Ta puška se kýve v obou případech stejně, ale u Pardu o tom nevíš.
K čemu je to tedy dobré,myslím ta stabilizace když to stabilizuje jenom SW obraz ,ale ne HW hlaveň , to rozhodně na přesnost střelby z ruky nemá žádný vliv, jen budete nemile překvapeni chybenou ranou, když se záměrný kříž "skoro" nepohnul. V parametrech jsem si ani nevšiml, že by byla zmíňka o stabilizaci , naopak se tam píše o laserovém přísvitu ??? (to by pard nestál to co stojí a musela by tam být výstraha atd.., někteří si to nechají vymluvit), což je jistě nepřesný překlad, záměna s laserovým ukazovátkem, které je prý u nás prodávaných verzí nefunkční. Nejvíce mě udivuje ta montáž, to vidím stabilní asi, jako domeček na kuří nožce. Někteří prodejci přikrášlují různé produkty různými přívlastky a vlastnostmi a speciálními technologiemi, atd.. atd.Tak radím dvakrát měř a jednou řež.
Hoki
Co je nefunkční, laserové ukazovátko je myslím v pohodě a ta montáž si myslím normálně drží a na to co popisujete ohledně toho, že nemířím na to co vidím, mi bylo sděleno, že je to u všech nočních vidění, tak nevím.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Hoki:
Rozhodně to na přesnost má vliv a podstatný.
Negativní!
Je to předpokládám důsledek toho, že prostě použili stabilizovaný čip, tak, jak se to dnes u foťáků dělá.
Všechny nočáky stabilizované rozhodně nejsou.
Zkus si porovnat Pard a Yukon Photon, proto jsem si Yukon nakonec nechal. I když jsem se těšil na malý nočák.
Rozhodně to na přesnost má vliv a podstatný.
Negativní!
Je to předpokládám důsledek toho, že prostě použili stabilizovaný čip, tak, jak se to dnes u foťáků dělá.
Všechny nočáky stabilizované rozhodně nejsou.
Zkus si porovnat Pard a Yukon Photon, proto jsem si Yukon nakonec nechal. I když jsem se těšil na malý nočák.