Fotopast BUNATY

Signalizace, hodiny a jiná elektronická zařízení
Odpovědět
tftp
Nový návštěvník
Příspěvky: 2
Registrován: sob 08.2.2020, 11:20

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od tftp »

Jsem uživatel pozor uživatel!! fotopastí již deset let. Mám vyzkoušeny různé výrobce a v provozu mám současně víc jak 20 fotopastí, některé zejména s GSM provozuji svým kolegům méně "technicky zdatným myslivcům", kteří s nastavování a provozem mají problémy.
Koupil jsem dle doporučení známého Bunatku Mini FULL HD a jednu fotopast BUNATY FULL HD GSM 4G.
1)Bunaty Mini full HD fotila, ale nic světobornýho, snímky dobré jen na blízko a žrala baterie a vzhledem k tomu, že provozuji pasti na AKU Eneloope AA s 1,2V nelíbilo se jí toto napájení, hlásila zakrátko vybití. Mezi tím odešla doporučujícímu známemu jeho bunatka mini po roce provozu. Tak jsem mu svoji prodal a jsem rád, že jsem se té fotopasti zbavil - nijak mě nenadchla.
2)Horší byly problémy s Bunaty FULL HD GSM 4G. Absolutní zklamání nad zařízením za 8.490,- (A jaká skvělá reklama na Bunaty Nej !!!!!!!)

Manuál:
Nejdřív jsem narazil na příšerný manuál, zřejmě se český prodejce snažil, aby tomu porozuměli i uživatelé s nedokončeným základním vzděláním. Manuál nemá hlavu ani patu, nedočtu se o dalších možnostech nastavení, které past ale umožňuje. Bohužel předpokládá se, že je povinné zřídit účet na seznam.cz (Proč ta propagace servru seznam.cz???) Jiné nastavení nepopisuje. Nepochopitelné !! Já používám gmail, nastavit to samozřejmě lze, nastavil jsem si to a funguje mi.
Popis menu v manuálu ani neodpovídá mému menu - verzi firmware pasti - to je trestuhodné, protože nikde jinde na webu nenajdeme podporu!! Jen podpora po telefonu prodejce Bunaty, který když zkrachuje, tak můžete past při problému směle vyhodit!!!

Napájení:
NA Aku AA 1,2V Eneloope samozřejmě problém, Bunaty potřebuje opravdu velmi kvalitní napájení a vyřešil jsem to 6V Pb Aku 12Ah. Drahé Lithiovky AA teda kupovat nebudu ani náhodou. S tou to vydrží měsíc jet (cca 200 snímků za den. Jediný problém byl, když jsem si chtěl kablík vyrobit, zjistit z návodu jaký je DC konektor: je 5,5/2,1 mm. Nechtělo se mi dávat za kablík přes 200,- , když DC konektor a kus dvoulinky přijde na částku do 10korun

Kvalita snímků:
Velikost snímků může být nastavena malá 80kB, ale na úkor kvality - poznám divočáka, ale detaily jsou neřešitelné...) Bohužel ani při velikosti 800x600 není situace leší - jen zmršené malé foto zvětšené. Děs!!
První noční smínky posílané z pasti byly velmi nekvalitní a myslel jsem si, že je problém s nastavením. Bohužel i po volbě většího rozlišení to je stále hrozné, co past posílá v noci, ve dne se to dá, ale taky bída. Jsem zvyklý na kvalitu snímků z GSM pastí jiných výrobců (nebudu uvádět, abych jim nedělal reklamu), ale ne na tento ubohý standard za tyto peníze. Ostatně dobře mým zkušenostem s kvalitou snímků v noci odpovídá porovnání foto od člena BohusR. Musím mu dat za pravdu!!!!

Menu:
Možnosti nastavení v menu jsou na nej výrobek Bunaty dost mizerné, nejde nastavit zárověň denní report a odesílání a řada maličkostí, které by za ty peníze potěšily. Systém ovládání a menu mně osobně vůbec nevyhovuje, ale dá se snad přežít - je to můj osobní názor.


Bunaty je určena jen pro ČR - jaký číňan to vyrábí, se nedá dohledat a podpora na webu a kromě snůšek žvástů o tom jak je Bunaty jedinečná a vynikající, úspěšná a kvalitní - nikde nic. Běžné vlastnosti, které mají jiné pasti jako samozřejmé či standard jsou vyzdvihovány jako jedinečné!!??

Reakce člena "zpuan" na tomto foru je legrační. Asi trefil BuhusR hřebíček na hlavičku a bude to dodavatel..ha ha ha ....
Řečmi o hanění konkurence odvádí pozornost od skutečnosti - o mizerné kvalitě snímků v noci, která je patrná z doložených snímků. Místo aby nabídl řešení - třeba radu jak lépe fotopast nastavit, aby snímky v noci byly aspoň čitené - nový update atd.... Bohužel to vypadá na problém s kvalitou HW - snímacího čipu této fotopasti - on víc neumí.


Možná jsou ostatní pasti od českého Bunaty povedenější a rád bych tomu věřil. Každý produkt se vždy nevyvede. Např od UOvision UM595 má ještě horší kvalitu snímků v noci než Bunaty, ale UM785 stejného výrobce je naprosto vynikající. Neuvěřitelný rozdíl dvou produktů za srovnatelnou cenu u jednoho výrobce.

Produkty Bunaty může prodávat obrovská masivní reklama o Nej fotopasti na trhu, ale skutečnost, že moje Bunaty Full HD 4G je nepovedený a nekvalitní šunt - výrobek je neoddiskutovatelná !!!!!!
Přeji ostatním uživatelům, aby jim Bunaty fungovaly lépe než mě. Je dobrý si kvalitu fotopastí i od jiných výrobců srovnat, ale ne každý má finance, aby kupoval produkty na své porovnání zkusmo. Není to levná záležitost!! A nejnižší cena není vše - bývá vykoupena nižší kvalitou!!
tftp
Nový návštěvník
Příspěvky: 2
Registrován: sob 08.2.2020, 11:20

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od tftp »

regis24 píše: pát 21.6.2019, 12:19 Obrázek o čem? Nejdřív napiš jaké je rozlišení fotek - stejné určitě není. U Bunaty se dá nastavit v jakém rozlišení se mají odesílat na mail. Potom jak je nastavený prisvit - na minimum, maximum?
Atd... Ty prodáváš ty druhý fotopasti?
Mám podobnou zkušenost. U Bunaty GSM nepomůže nic. Max nastavený přísvit, rozlišení jsem zkoušel i 800x600 a kvalita nočních snímků špatná. Provozuji i fotopasti GSM od jiných výrobců a pravda jsou i horší, na který jsem narazil. Tato Bunaty se asi zkrátka nepovedla.... S podobnou kvalitou této značky mají zkušenosti i kolegové v lese.... Ještě, že je to zatím kam poslat při poruchách.......
zpuan
Nový návštěvník
Příspěvky: 16
Registrován: úte 19.1.2010, 12:47

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od zpuan »

NENI VÁM TRAPNÉ SE HNED ZAREGISTROVAT POD JINÝM JMÉNÉNEM A OKAMŽITĚ ZASE PSÁT NESMYSLNÉ INFORMACE?
Co věta to nesmysl to je nepřehlédnutelné

bohusR - co příspěvek tak není věta o tom, že haní konkurenci a vychvaluje svoje Fotopasti !
tento uživatel nemá ani jeden příspěvek , který by byl normální a nezaujatý ! To nikdo nemůže přehlédnout!

Jakmile o tom napíšu tak okamžitě se zaregistruje úplně náhodou nový uživatel, který okamžitě ihned píše šíleně dlouhý článek o tom jak jsou Fotopasti BUNATY špatné a samozřejmě ihned vychvaluje své Fotopasti, které zcela jistě prodává.

Fotopasti BUNATY prodáváme a prodáváme i jiné značky jako třeba BENTECH, Acorn atd ,ale to co tady píšete o BUNATY je opravdu ubohý konkurenční boj, BUNATY se prodávají velmi dobře a hodně , jistě v tom množství může dojít k nějaké závadě, případně reklamaci ,ale nijak to nevybočuje z průměru, naopak!
Přílohy
jezevec2.jpg
jezevec2.jpg (59.63 KiB) Zobrazeno 9245 x
Fojťas
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: stř 26.7.2017, 11:42

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od Fojťas »

Mám zkušenosti s třemi fotopastmi. LTL Acorn, Ereagle E1S, a Bunaty Full HD GSM 4G. Všechny s GSM.
LTL Acorn bych hodnotil celkem spokojenost, fotky dostačující, sem tam z neznámého důvody nechodily fotky. 3 kusy.

Ereagle výborné fotky, perfektní dosah přísvitu, opravdu 20m v noci žádný problém, i na těch 30m v pohodě. Ale šíleně nespolehlivá, funguje si jak chce. Někdy nefotí vůbec, někdy fotí ale neposílá, prostě bída. Někdy fotí 2 dny, posílá, pak přestane posílat a fotí a po týdnu zase začne posílat. Většinou ale nefunguje vůbec. Ale jak říkám, když funguje, tak je to pecka. Máme 3 kusy, vše stejné.

Nejnověji máme 1 kus Bunaty Full HD GSM 4G. Spolehlivost funkčnosti parádní, ještě nebyl problém, že by nefotila nebo neposílala, prostě v tomhle směru naprostá spokojenost. Co je ale hrůza, tak fotky. Do 5ti metrů super. Dál už má přísvit problém. To je velké zklamání...
pkubena
Nový návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: pon 09.3.2020, 19:17

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od pkubena »

Dobrý den, já se s dovolením také podělím o zkušenosti s fotopastmi Bunaty.

Mám dvě - Bunaty Mini a Bunaty Full HD 4G GSM

Bunaty Mini mám krátkou dobu na velké závěry. Je opravdu malá, s funkcí fotek víceméně spokojen.
Ale:
- Co se mi nelíbí je, že při přepínání závěrky dosti hlasitě cvaká, zvláště při režimu nastavování až děsivě rachotí, jak někdo jinde psal - jako samopal :-) V návodu na to upozorňují, za provozu by tak měla cvakat - jen ráno a večer pří změně světelných podmínek.
- Druhá věc, co mě překvapila - je viditelnost přísvitu. V technických parametrech je uvedeno "Přísvit o vlnové délce 940 nm". Wikipedie píše "Viditelné světlo o vlnových délkách 400–800nm je ta část spektra, na kterou je citlivé lidské oko." Tak nevím, kde je problém, jestli v mém super oku, nebo se plete Wiki či špatné technické parametry, ale já ten přísvit prostě vidím. Nejen svítící diody, ale i prostor, který je osvícený slabým červeným světlem. Kočky na to nereagují, kuna - úprk. Teď ji mám u liščích nor, až si vyzvednu fotky, můžu později referovat.
- Třetí - konektor pro externí baterii není stejný s Bunaty Full HD 4G GSM, potřebujete jiný kabel.


Co se týká Bunaty Full HD 4G GSM, zkušenost s ní je na dlouhý román... tak pivko, brambůrky a jdeme na to:

Začněme pozitivy
- Naprostá spolehlivost (! se správným FW, o tom níže..). Pravidelně posílá denní report, reaguje na dálkové ovládání přes SMS, fotí a posílá na email jak má, bez vynechání jediného snímku (! se správným FW). Jde nastavit i jiný, než seznam email, jak píše kolega výše - v návodu se ale nedočteme jak. Velmi dobrá technická podpora a komunikace s prodejcem.

Úskalí:
- Velmi brzy jsem pochopil, že opakovaným nákupem 8ks AAA baterek přijdu brzy na mizinu, tak jsem si pořídil 2ks externí 6V dobíjecí baterie, které při obchůzce střídám. Pozor - konektor nepasuje na Bunaty Mini.
- Někdy koncem roku 2019 seznam email zpřísnil bezpečnostní podmínky a email fotopasti byl zablokován. Naštěstí to mělo snadné řešení přes podporu seznamu, na netu je návod jak na to.
- Vertikální pruhy nočních fotek - tohle je největší úskalí, této jinak spolehlivé fotopasti. Nemůžu si pomoci, ale zmenšené fotky s nočním přísvitem posílané na email stojí za hovno. Jsou na nich silné vertikální pruhy. Tyto pruhy jsou i na fotkách v plném rozlišení, které se ukládají na SD kartu. Ne tak silné, ale jsou. Denní foto jsou v pořádku. Tak jsem to řešil s p.Buben z bunaty.cz. Poslal mi nový FW, který jsem nahrál. Co se stalo? Ano, pruhy na zmenšených fotkách na mailu se zlepšily, nebyly tak výrazné, ale stále tam byly. Myslím si, že je u nich nastavená vyšší komprese, tak se rozmázly a zdánlivě se fotka zlepšila. Jenže také se stalo to, že fotopast přestala být spolehlivá. Neposílala pravidelný denní report, dva dny ano, třetí ne, apod. Neposílala posloupně snímky, ale pár snímků ano, pár ne.. a nereagovala na dálkové ovládání SMS. Takže opět pan Buben, zaslání nového FW, přehrání a jsem tam kde jsem byl - sice mám spolehlivou fotopast, ale s pruhy na snímcích :-( Fotopast následně zaslána na reklamaci. Vyměněna za novou, spolehlivou fuknčně, ale stále s PRUHY!

Jestliže tohle je vlastnost fotopasti za 8,5tis, pak jsem hluboce zklamán. Pokud je to vada, budu rád za její odstranění, ovšem nebaví mě dělat testovacího králíka a honit se po honitbě s SDčkem a přepisovat FW.
Budu rád, pokud mi s tím někdo poradí.

Přidávám pár fotek z emailu

Původní foto - pruhy:
P0100_0266.jpg
P0100_0266.jpg (91.67 KiB) Zobrazeno 9131 x
Nový FW - rozmazané pruhy:
P0100_0596.jpg
P0100_0596.jpg (78.29 KiB) Zobrazeno 9131 x
P0100_0581.jpg
P0100_0581.jpg (78.22 KiB) Zobrazeno 9131 x
Další nový FW - stále pruhy
P0100_0459.jpg
P0100_0459.jpg (90.32 KiB) Zobrazeno 9131 x
P0100_0335.jpg
P0100_0335.jpg (92.57 KiB) Zobrazeno 9131 x
Dokonce i na jednom snímku ve dne za šera jsou pruhy, a ten zde bohužel nejde nahrát..

Vyměněná fotopast po reklamaci - pro změnu - pruhy:
P0100_0642.jpg
P0100_0642.jpg (89.17 KiB) Zobrazeno 9131 x
Fojťas
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: stř 26.7.2017, 11:42

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od Fojťas »

Takhle fotí naše, bez pruhů...
Přílohy
P0100_1265.jpg
P0100_1265.jpg (71.59 KiB) Zobrazeno 9114 x
P0100_1211.jpg
P0100_1211.jpg (74.41 KiB) Zobrazeno 9114 x
P0100_1170.jpg
P0100_1170.jpg (75.03 KiB) Zobrazeno 9114 x
pkubena
Nový návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: pon 09.3.2020, 19:17

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od pkubena »

@Fojťas: jakou máte nastavenou velikost fotek posílanou na email? Já 800x600. A jaký, prosím, máte firmware? Děkuji

Původní FW - pruhy:
FW_puvodni.jpg
FW_puvodni.jpg (43.92 KiB) Zobrazeno 9100 x

Nový FW bez pruhů, rozostření foto, ale nespolehlivé odesílání
FW_novy_nespolehlivy.jpg
FW_novy_nespolehlivy.jpg (46.9 KiB) Zobrazeno 9100 x

FW přehraný zpátky by měl být V036, stejně jako původní


FW po reklamaci - nová fotopast - pruhy
FW_vymenena_fotopast.jpg
FW_vymenena_fotopast.jpg (64.9 KiB) Zobrazeno 9100 x
Fojťas
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: stř 26.7.2017, 11:42

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od Fojťas »

Až budu v lese, podívám se. Velikost určitě největší, stejně jako rozlišení, citlivost atd...
zpuan
Nový návštěvník
Příspěvky: 16
Registrován: úte 19.1.2010, 12:47

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od zpuan »

Těch fotopastí BUNATY je v lese tisíce kusů ! Je u nás se jich prodá tak 50 měsíčně a prodávají se už 5let . Musí 100% fotit tak jaká je tady psáno a ukázáno.
Jasně vše je pouze a jen elektronika a nikdy , nikdy se nedá vyloučit , že se v tak velkém množství prodaných kusů nenajde nějaká chyba,ale jedno je jisté ! Od dodavatele vždy dostaneme maximální podporu ! Nikdy se nám nestalo, že by zákazník co si koupil BUNATY odcházel nespokojený. Podpora od prodejce je maximální. Co si zákazník přeje to je na 100% splněno, je to silná finančně zajištěná firma , někdo bude mít problém vždy a vždy bude nespokojen a já vím, že když k nám do obchodu příde zákazník s půl roku starou Fotopasti BUNATY a bude mít problém , od dodavatele okamžitě dostanu fotopast novou, pokud zákazník bude chtít vrátit peníze , okamžitě i po půl roce peníze mohu vrátit , to žádný jiní dodavatel nikdy nenabídne , peníze jsou tady ,až na druhém místě.
Pro mě jako pro prodejce je zásadní to, že nebude nikdy žádný problém s reklamací a to mohu jen potvrdit. Dříve jsem prodával Acorny a i SCOUTGUARD a počet reklamací se nedá vůbec s BUNATY srovnávat , navíc tam byl vždy problém se servisem . BUNATY servis do dvou maximálně tří dnů a nebo dle svého uvážení měním za novou se svého skladu .
pkubena
Nový návštěvník
Příspěvky: 3
Registrován: pon 09.3.2020, 19:17

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od pkubena »

Tak by jste mi mohl pomoci zbavit se tech pruhu?
zpuan
Nový návštěvník
Příspěvky: 16
Registrován: úte 19.1.2010, 12:47

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od zpuan »

napište na Info@bunaty.cz
a na 100% to vyřeší
myslím, že ted je nová verze softu číslo 24
pořád se to vylepšuje
Fojťas
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: stř 26.7.2017, 11:42

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od Fojťas »

pro pkubena:
myslím, že Váš problém bude, že máte špatně nastavenou fotopast. Místo těch 800x600 musíte nastavit VGA
Tady si stáhněte manuál:
http://www.e-fotopast.cz/manualy-a-soft ... azeni.html
nebo video návod zde:
https://www.youtube.com/watch?v=jNX7M0YdNwo
Fojťas
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: stř 26.7.2017, 11:42

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od Fojťas »

...
Přílohy
IMG_20200324_07203411.png
IMG_20200324_07203411.png (26.28 KiB) Zobrazeno 8825 x
Bunaty one
Nový návštěvník
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 16.4.2020, 11:39

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od Bunaty one »

Zdravím, mám asi 14 dní novou fotopast Bunaty one a nastavil jsem jí, aby nahrávala video 30 a poté 60 sekund. Ve dne bez přísvitu diod funguje a video trvá buď 30 nebo 60 sekund dle nastavení, ale v noci za tmy se rozbliká přísvit diod a nahrané video trvá maximálně 5 vteřin. Netušíte někdo čím by to mohlo být? Díky za radu.
e-fotopast.cz
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: sob 12.7.2014, 23:38

Re: Fotopast BUNATY

Příspěvek od e-fotopast.cz »

Dobrý den
Zavolejte 777100145 nebo napište na Info@bunaty.cz
Na 99% je chyba v bateriích , všechny moderní Fotopasti pokud zjistí, že jsou slabší baterie automaticky zkracují video tak,aby vydržela fotopast co nejdéle.
Odpovědět