Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
vhool

Příspěvek od vhool »

to skalak: neboj nejsem vztahovacnej je to v poho.jen jsem ti sdelil co a jak.jsou zde na foru kolegove kteri vi jak to u nas vypada a co pouzivam k lovu.kdybych mel sebou malou osmicku tak za nimi ani nepujdu.to o tom utoku prasete jsem psal v souvislosti s dohledavkou a to je sakra nebezpecna vec a konkretne na strnisti kde se nemas zaco nebo na co schovat.uz jsem par zrychtovanejch chlapu videl a neni o co stat.prasat jsem uz ulovil o dost vice nez tvuj otec a mam pred nimi sakra respekt.hlavne u kusu pres 50 kg.tvuj nazor ti neberu a v podstate nelze s nim nesouhlasit ale jak zde bylo jiz mnohokrat napsano.nesud kdyz neznas podminky.tim chci rici to ze z meho hlediska je rozhodujici za jakych momentalnich podminek lovim,cim lovim,kde lovim a co lovim. to jsou u mne kriteria ktera rozhoduji zda vubec budu mackat spoust :wink:
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Já jsem to nemyslel nijak ve zlém. Hlavně že jsme si to vysvětlili. Do dalších lovů Ti přeji LOVU ZDAR. :D
vhool

Příspěvek od vhool »

to skalak: v poho,od toho je to forum a ne bulvar 8)
vhool

Příspěvek od vhool »

tak jsem byl opet venku od 01.00 do rana a zase cunici mely promenadu.jen jsem si dnes nechtel hrat na meresjeva tak uvidime dneska vecer.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Dnes ráno jsem vyrazil na velkou louku,kde je v rohu kukuřice, mám ještě lovit jednoho srnce na splnění plánu. Na tomto místě jsem byl už včera, jenže jsem zaspal a vyrazil až na šestou a všechna zvěř již byla venku, na kraji kukuřice byli dva srnečci, plí?il jsem se k nim po cestě a když se mi podařilo se přiBlížit zalezli dovnitř. Ale najednou vidím asi na 100 metrů lišku a pokou?ím se nějak zamířit,ale ne?lo to a zmizela. Pokračuju dál na ?ebřík do rohu louky,ale než tam dojdu vykoukla liška z kukuřice, posadil jsem kříž na hruď a bum, jenže se pohnul a zmizela,na nástřelu nic.No a dneska už se ale zadařilo, lišák přiběhl na 70 metrů na louku a když se zastavil padla rána a zůstal v ohni.
LukasD zh 324, 7x57R/16
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Lukáši lovu zdar.Kdo si počká ten se dočká. :wink:
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Lidi, to nikdo nechodíte do lesa teďkom, jste všechno vypráskali na srazu nebo což :lol: :lol:
Tak jelikož nikdo nic, tak já přidám pár zážitků za poslední týden.

Minulý čtvrtek jsem ráno vyrazil ven, chtěl jsem jíti sednou ke kukuřici, jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že kukuřice už je posečená.
Proto jsem sedl na posed u strniště, po rozbřezku jsem zjistil,že kukuřice je jenom obsečená. Najednou mě z ní vyrazily dvě lišky, a my?kovaly směrem ke mě. už jsem si nachystal flintu, lišky se Blížily, když však byly asi 80metrůnajednou zrychlily a byly fuč, ani na ranu jsem se nezmohl. ještě jsem pak viděl divočáka jak zachází do kukuřice.
1:0 pro lišky
----
V pátek navečer přijel Vena, chtěli jsem jít k této kukuřici, ale už ji sklidili. Tak jsem šli ke druhému lánu, který byl už zčásti sklizen také, jen co jsme sedli začaly v kukuřici pištět selata. Společnost nám dělalo asi 8ks srnčího a na hřebenu dalších 20.
V tu do prosekaného pruhu vyjela první liška, ani zvednout flintu jsem nestačil, po chvíli na 120metrů druhá, poprosil jsem venu at zapiska, mezitim co vrestil padla rana, liška zmizela. hodně se setmělo, šli jsme na nástřel kde jsme nic nena?li, akorát nás málem vyprala bachyně, měli jsme celý rudl asi 10m v kukuřici v pravo a pak začaly prasata přebíhat a točit se, všude kolem nás běhaly a do toho zvonil telefon :-))).
2:0 pro lišky
---
V sobotu odpočinek v neděli zakončení Venovy návštěvy doprovázenou ranní šoulačkou, kde jsme viděli daňka, Vena poprvé ve volné přírodě.
---
Včera ve středu,
sednu na posed, kromě stabilního srnčího a danělky, mě opět vylezla liška, už byla v puškohledu, když mě zaskočila za keř a už jsem ji neviděl, na obzoru čárkovala druhá.
3:0 pro lišky.
a jak to bude dál :lol: , co myslíte? mám sice v ruce jeden trumf, ale neumím ho tak použít jako střelci Andy,Vhool a Figi, ti by takhle neprohrávali.

PS: chybky omluvte, nekontroloval jsem to po sobě
Naposledy upravil(a) Tomfi dne čtv 20.9.2007, 14:57, celkem upraveno 1 x.
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Tomfi neboj to se otočí.., já sem byl celej srpen a červenec skoro každej den venku,viděl sem všechno co se u nás dá ale lišku naposledy 2.7.2007 nevim kam zmizely...u nas se jich v tom červnu střelilo celkem dost, tak nevím, uvidíme až přituhne počasí.
Jinak moje zážitky:Venku sem byl v sobotu i v neděli večer na mém oblíbeném místě, v sobotu mi přišla srna s dvouma srnčatama a jeden houbař :evil: srnčata byly silný a pěkný a bylo to v lese tak sem je nechal, později přišlo samotný srnče (vím o něm že tam chodí už delší dobu) chystal sem se ke střílení ale srnče uteklo...něco se mu nezdálo. V neděli sem zasedl znova a nejdřív opět srna s těma dvouma a už skoro za uplny tmy přišlo znova to srnče. jenže tma už byla taková že sem nechtěl riskovat, komora zhruba vidět byla ale kde mělo třeba hlavu sem neviděl, prostě sem si řekl že nemá cenu riskovat, času je zatím dost, o víkendu se na něj chystám znovu. Uvidíme
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
w.e.n.aaa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od w.e.n.aaa »

To Tomfi: :twisted: :lol: :lol: PĚKNĚ NAPSANY

Tak jsem se vratil z lesa 8) sedel jsem na sve kazatelne která je umístěna v lese na cestě,mám u toho vnadi?te,který jsem ráno okouknul a bylo přerytý(veškerý kukuřičný ?áchy zmizeli) tak jse tam zasedl...myslel jsem si že když jde měsic nahoru že tam bude pěkně vidět...omyl...20.15 a mazal jse domu(a? bude snih tak to bude lepsí :twisted: )

a jak na potvoru mě zrovna do?la baterka ve světle na mopedu,tak jsem jednou rukou přidaval plyn,druhou jsem řadil,v puse baterku a nohama ?lapal páč to nejelo :evil:

a když sem odpoledne projizdel revír,tak jsem našel rozrytý louky jako když se to veme rýčem,zákopy na tank proti tomu jsou jen dolíčky :roll: to zase bodou majitele nadávat :twisted: (ale je zajimavy že rejou jen louky,kde se pásly krávy)
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Oni totiž divočáci hrozně rádi přerývají půdu, kde byly kravince, nevím proč, asi kvůli nějakým hlístům nebo broukům, dokážou vyhloubit veliké jámy, ale na normální louce jen vrtnou.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

wenoo abych se přiznal i přes tvůj popis si nedokážu tvojí cestu domů představit, nějak se nemůžu dopočítat těch rukou a nohou :P
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
ČENDA
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČENDA »

Předevčírem ni to nedalo a šel jsem se zase po čase podívat na svojí oblíbenou kazatelnu. Ale jak už to tak bývá než jsem se vyprdelil z baráku bylo pomalu půl sedmý :evil: tak jsem tam dojel později než bych chtěl. No a samozřejmě už jsem se mohl jenom tak koukat protože asi 100m nad kazatelnou stál jelen a 12 kusů holé. Dostat se k nim nedalo a tak jsem je apsoň deset minut pozoroval dalekohledem. Seděl jsem tam potom asi do deseti ale už jsem jen zaslechl v chro?tí prasata. Vysoká zmizela neznámo kam. Tak uvidím dnes jak to bude vypadat... Doufám že se mnou zase nevydupou.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Tak jsem dnes byl s manželkou pozvaný na hon na kachny. Ráno jsme to stihli tip ?op. Na prvním stanovišti jsem dal 6 ran a ?. nic. :? Pěkná ostuda. Na druhém to bylo mnohem lepší. První tři rány a 3 kachny. 8) . Pak 3 panu bohu do oken. Z toho byly 2 na plechovou kachnu. Letěla po řadě padlo cca10-12 ran a ona letěla dál. :lol: :lol: :lol: . Poté jsem na dalších dvou stanovištích 2 kachny a prázdný patron pás. Celkem bylo na výřadu 48 kachen. Po honu byl bo?ský zvěřinový gulá?ek.
Teď navečer jsme ještě byli pozvaní na tah do sdružení kde bydlím. Kachny začali létat se setměním. Podařili se mi 4. 8) Z toho jedna mi málem způsobila úraz. Letěli na ostro a když jsem ji trefil tak padala přímo na mne. Kousek jsem uhnul ale stejně mě trefila do nohy. Byla to kachna kamikaze. :lol: :lol: :lol: takže jsme měli pěkný den plný mysliveckých zážitků.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Včera jsem po 20hodině vyrazil ven.Pomalu se dosiká kukuřice a tak prasátka až se jim chce či nechce musí do lesa.V 21 hod jsem zaslech vzdálené kvičení až uskostné pištění.Jo to selata začínají mít hlad několik měsíců v kukuřici měli svoje jisté.Jde do uplnku a na pole,kde je na ně vidět se bojí.Trvá asi 10min než dorazí první kusy.řadí se a než stačím zamířit(viditelnost proti lesu nic moc) jsou v úhlu kam nedo?áhnu ?up do druhého okna a jsou pryč.V 21,15 padla kulová rana.Zrovna jsem zavíral okno tak přesně nevím odkud.Pak po odpolední směně na čerstvém vzduchu usínám.Probouzím se odpočatý a svě?í je 23,40.Spím deně tak 2 hodiny tak mi to uplně stačí.Sly?ím jasné pomlaskávání bachyně.Jen neni vidět.Beru dalekohled předemnou je černo,ale to černo se hýbe něco přes 50 prasátek se vrací zpět do lesa.Je klid, zřejmě se někde nacpali.Neni lehké se sněmi srovnat.Červenej puntík cestuje.Jsou neustále v pohybu.Hlavně je problém v tom,že hrozí zasa?ení jiného kusu.Teď,odmačkávám.Rachot praskot v tom jasné zakvičení selete.Tak jsem trefil,ale na louce nic nele?í tak to asi nebude moc dobré.Čekám na dvě cigarety vím,že hlavhí bachna Nata?a čeká na kraji.Po 15min to vzdává.Nějak se za ty roky co se známe tolerujeme.Už mě ani nenapadá pouze nadává a popojde o pár kroků.Dřív to byla jiná.Slézám na nástřelu nic.Po 10m barva po dalších sele.Střeleno nizko na slezinu přes komoru ven.Dnes jsem našel příčinu.Převislé čaprčí z větve břízy.když nefouká vítr žádný problém je mimo okno,ale jinak to asi stačilo aby se kulička na těch 80m odklonila.Sele kňourek váha 25 kg.Fotky učinku střely Tig,přídám později.Vracím se domu v 2,30 mám vyměněnou směnu jinak bych už muse od 1,30 pracovat.Sem nad míru spokoje ný člověk(myslivec).
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Lovu zdar Zdeňku, já jsem ještě letos prase nestřelil a tak Ti i trochu závidim... :-) Moc krásnej zá?itek... :wink:
Odpovědět