TERMOVIZE HIKVISION OWL 25UF/W OBJEKTIV 25MM
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: TERMOVIZE HIKVISION OWL 25UF/W OBJEKTIV 25MM
Na jakou vzdálenost.
No mě stačí, že zajíce spočítám i na 500m, samozřejmě kdyby mezi něma seděl kocour nepoznáš, ale na 200m poznám kde co a když si nejsem jistej zapnu parda a vidím, prostě mě to stačí. Není to pulsar za 80tis a mě jde o to, že podobný krámy budou za rok dva za půlku, ta doba vývoj de prostě dopředu, škoda peněz. Jak říkám na škodnou dobrý.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No právě uvažuji o pozorováku na škodnou.
Bo čučet furt přes parda je opruz.
Kolega mi sem tam půjčuje pulsara xm 30,jako jo
ale za ty peníze žádná výhra.
Bo čučet furt přes parda je opruz.
Kolega mi sem tam půjčuje pulsara xm 30,jako jo
ale za ty peníze žádná výhra.
Re: TERMOVIZE HIKVISION 15mm
druhá vycházka - prasátka na 300+m,srnec na 30m
s tím zajícem mám trochu problém koukali jsme s kámošem a dohadovali co to je-neviděl jsem slecha,tak se šel kouknout a byla to kočka
musím si snížit jas pokud to jde-po delším koukání dost dlouho trvá
než začnu na oko vidět.
proti nočníku je bomba koukat po lese-nevadí (neoslnujou ) ti stromy
přepsal jsem téma snad vám to nebude vadit
s tím zajícem mám trochu problém koukali jsme s kámošem a dohadovali co to je-neviděl jsem slecha,tak se šel kouknout a byla to kočka
musím si snížit jas pokud to jde-po delším koukání dost dlouho trvá
než začnu na oko vidět.
proti nočníku je bomba koukat po lese-nevadí (neoslnujou ) ti stromy
přepsal jsem téma snad vám to nebude vadit
To jo ale když je škodná v pohybu poznáš ten rozdíl, hlavně že nemusíš pořád dávat flintu do ramene.
Re: TERMOVIZE HIKVISION 15WF OBJEKTIV 15MM
Pozorovací termovize HikVision 15XF, MO cena 27990,- dosah asi 1300m, rozpoznání asi do 200m, přiblížení 1 - 2 - 4, přitom na 4 se nechá dobře pozorovat. Mohu porovnat s Pulsarem AXION, tam je základ pozorování 4, ale každé další digitální přiblížení má nejasný obraz, cena je nesrovnatelná...a obsluha je složitější... Pro potřebu obeznání zvěře je HikVision dostatečný, má čtyři palety pro zbrazení stejné scény v různých efektech a dobře ovladatelné, mohu na sněhu rychle přejít na převrácené barvy, nebo změnu přiblížení. Je jasné, že s objektivem 25 bude lepší, ale detaily si mohu prohlédnout v zaměřovači na zbrani... 

Zajíce vidím na 500m když jsem zvědavej zapnu parda a rozpoznán vše super že ovládáš vše jednou rukou vydrž baterky dvě tři cekaný
Re: TERMOVIZE HIKVISION OWL 15
přestal jsem sedět a jenom chodím a přejíždím,
v úterý ve 3,15 po dešti na kukuřici na jednom poli sele bachynka z asi 12ks
a na druhém lončák knourek asi 8ks obojí našouláno víc jak tři kilometry a práce až do rána.
A tech zajíců co tady máme,
Akorát dneska nabyl venku ani jeden-to tady houkal a lovil výr,
tak se všecky zdekovali.Lišku jsem nezahlídnul.
Patriku dobrý
Milan
v úterý ve 3,15 po dešti na kukuřici na jednom poli sele bachynka z asi 12ks
a na druhém lončák knourek asi 8ks obojí našouláno víc jak tři kilometry a práce až do rána.
A tech zajíců co tady máme,
Akorát dneska nabyl venku ani jeden-to tady houkal a lovil výr,
tak se všecky zdekovali.Lišku jsem nezahlídnul.
Patriku dobrý
Milan
Já mám 15mm ta 25mm je už taky objednána pro kámoše, je na 100% lepší ale dražší mě stačí co mám.
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem pár termosek. A jako nejlíp mi vyšla xeye E2n v cenové relaci do 35k. Měl jsem skoro 3 týdny key xm 30 a proti xeye bída. Lišku poznám na 200 m. Srnčí kde taky poznat na dálku. Ale je to i o tom mít napozorovonou zvěř.
Gergy a měls v porovní i tu hikvision 15mm čočku veresus xey2 tam je čočka 13mm??? Na 200m bezpečně poznám lišku v pohybu i na dálku, jak říkám doladím to pardem.
George a v3nca už jste si něco vybrali?Mám stejné dilema jak vy.Jestli s hik 15mm(jak píšou kolegové) poznám zajíce na cca 500m,tak prase od srnčího by snad neměl byt problém. Původně jsem chtěl tu 25mm ale o detaily mi nejde a cenový rozdíl je 14k.
myslím, že to musí stačit