Přebíjení střeliva do krátkých a dlouhých kulových zbraní
Re: Přebíjení střeliva do krátkých a dlouhých kulových zbraní
Co myslíte že by s tím provedl lehký krimp v matrici LEE?
-
- Zkušený diskutér
Dobrý nápad
Obdobně i zkrácení celkové délky náboje o 1 až 2 mm (před tím zaškrcením) by taky posunulo úroveň tlaku hnacích plynů o něco výš

Obdobně i zkrácení celkové délky náboje o 1 až 2 mm (před tím zaškrcením) by taky posunulo úroveň tlaku hnacích plynů o něco výš

Pufr
Radšej vymyslieť desať rôznych spôsobov ako to vystreliť, než to proste delaborovať....
... je mi to nejaké povedomé.

... je mi to nejaké povedomé.

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Lenost je matka pokroku 

Tak jsem cvičně zkrátil délku o 1 mm, lehce jsem to zaškrtil a hnedle jsou po výstřelu dna nábojnic čistá jako lilium
Alespoň tedy na těch 2 kusech, které jsem zkoušel.
Díky všem za vaše myšlenkové pochody

Díky všem za vaše myšlenkové pochody

-
- Zkušený diskutér
Jak "střední bod zásahu" na terči - posunul se nějak "významně"??
Jinak z mého pohledu díky za hezký příklad, jak se jednotlivé série /šarže komponent mohou v čase lišit. Tady jsi začínal pod úrovní "startovní" náplně doporučené výrobcem (byl jsi na "bezpečné" straně) a náboj šel výrobními či i jinými odchylkami s výkonem ještě dolů. Ale jsou i opačné případy ...
Tady nejspíš byla vypadlá zápalka pro prezentaci vrácená do lůžka ...
Jinak únik plynů spárou zápalky (u nábojnice/zbraně v dobrém technickém stavu) je až na výjimky spojován s vysokými tlaky, kdy dojde k deformaci dna nábojnice i lůžka zápalky
(při běžné úrovni tlaku plyny možná unikaly u Krnkovy samonabíječky poháněné funkčním pohybem masivního kalíšku zápalky ...
).
Jinak z mého pohledu díky za hezký příklad, jak se jednotlivé série /šarže komponent mohou v čase lišit. Tady jsi začínal pod úrovní "startovní" náplně doporučené výrobcem (byl jsi na "bezpečné" straně) a náboj šel výrobními či i jinými odchylkami s výkonem ještě dolů. Ale jsou i opačné případy ...

Tady nejspíš byla vypadlá zápalka pro prezentaci vrácená do lůžka ...
Jinak únik plynů spárou zápalky (u nábojnice/zbraně v dobrém technickém stavu) je až na výjimky spojován s vysokými tlaky, kdy dojde k deformaci dna nábojnice i lůžka zápalky

(při běžné úrovni tlaku plyny možná unikaly u Krnkovy samonabíječky poháněné funkčním pohybem masivního kalíšku zápalky ...

Pufr
Jak se posunul "střední bod zásahu" bohužel nevím, protože jsem nastřelení na novou sérii nábojů spojil s přehozením puškohledu a tím pádem jsem v průběhu "testu" 2x hnul s točítky 

mám prosbu, hledám startovací a max navážku pro 450Bushmaster, střelu Hornady FTX 225gr a prach
lovex S040, děkuji za pomoc
lovex S040, děkuji za pomoc
-
- Zkušený diskutér
Brömel uvádí délku střely Hornady FTX 45218 o hmotnosti 225 gr Ls=20,0 mm.
V náboji 450 BM, při hloubce usazení střely 10 mm - L6=53,2 mm překročí, podle teoretického výpočtu v QL, Pmax hranici 2000 barů při náplni 1,9g Lovex S040.
Z hlavně 450 mm by to mělo létat rychlostí kolem 600 m/s.
Tlak na úrovni limitu 2700 barů by měla vytvořit náplň S040 o hmotnosti cca 2,1g.
SAFETY FIRST
V náboji 450 BM, při hloubce usazení střely 10 mm - L6=53,2 mm překročí, podle teoretického výpočtu v QL, Pmax hranici 2000 barů při náplni 1,9g Lovex S040.
Z hlavně 450 mm by to mělo létat rychlostí kolem 600 m/s.
Tlak na úrovni limitu 2700 barů by měla vytvořit náplň S040 o hmotnosti cca 2,1g.
SAFETY FIRST

Pufr
děkuji! já jsem chtěl vycházet z existujících dat v Lovex manuálu pro ráži 45 LC, kde je údaj 18gr. S ohledem na větší objem nábojnice a vyšší tlaky jsem "přes prst" šacoval startovací navážku 25gr, nebyl jsem ve svém úsudku daleko. Moc děkuji za pomoc, ušetřils mi min. jednu návštěvu střelnice 

A teď z jiného soudku..přebíjí někdo 308w s prachem RS60 těžké střely? na jednom US fóru jsem koukal na laboraci RS60 s 220gr střelou s výslednou rychlostí 750m/s !!! Střela byla terčová, ale šlo by to i s Hornady RN 220gr ?
To ale tak při délce laufu aspoň 30",ne?
-
- Zkušený diskutér
Ale ne, 750 m/s jde i s "normální" hlavní, alespoň s těmi Hornady/Sierra 220gr RN určitě.
Dlouhá léta jsme s kamarádem sedlákem páchali 308W s Hornady/Sierra 220gr RN (co zrovna bylo) s náplní staré Semtínské SM-2 - předchůdcem Lovexu S065. Tam se s 60 cm dlouhou hlavní CZ550 (verze se schránkou s plechovou vložkou) dalo dostat lehce pod 700 m/s v 5 m od ústí hlavně.
S RS60 pácháme nyní, A protože ten starý náboj uživateli vyhovoval (asi 6x kontinuálně za sebou přinesl dvě odrostlá selata střelená jednou ranou a podobné "čuňačinky"), tak jsme s "novým" nábojem někde na 710 m/s. Ale nebyl by problém, při délce náboje necelých 75 mm (to umožní CZ typicky nadměrná nábojová komora), se dostat při dodržení CIP Pmax limitu až někam na 775 m/s

Dlouhá léta jsme s kamarádem sedlákem páchali 308W s Hornady/Sierra 220gr RN (co zrovna bylo) s náplní staré Semtínské SM-2 - předchůdcem Lovexu S065. Tam se s 60 cm dlouhou hlavní CZ550 (verze se schránkou s plechovou vložkou) dalo dostat lehce pod 700 m/s v 5 m od ústí hlavně.
S RS60 pácháme nyní, A protože ten starý náboj uživateli vyhovoval (asi 6x kontinuálně za sebou přinesl dvě odrostlá selata střelená jednou ranou a podobné "čuňačinky"), tak jsme s "novým" nábojem někde na 710 m/s. Ale nebyl by problém, při délce náboje necelých 75 mm (to umožní CZ typicky nadměrná nábojová komora), se dostat při dodržení CIP Pmax limitu až někam na 775 m/s

Pufr
HOR ELD-M 178gr; RS60; 835m/s;
TRG 30" Bart.; 11,5TW.
v 1 100m ještě nadzvuk cca 410m/s
TRG 30" Bart.; 11,5TW.
v 1 100m ještě nadzvuk cca 410m/s
já jsem se s kraťasem 40cm a prachem S065 dostal s Hornady RN220gr na 680m/s, Těch proklamovaných 760m/s z 60cm hlavně z US fóra mě opravdu překvapilo. Rozhodně RS60 vyzkouším. To budou šupy 

- Přílohy
-
- 220.JPG (78.93 KiB) Zobrazeno 5612 x