Rozměry nábojových komor jsou know how výrobců zbraní. Normy C.I.P., SAAMI a další je regulují. Myslet si, začnu vyrábět zbraně nebo hlavně, výkresy komor jsou volně na netu, by byla mýlka vedoucí k řadě konfliktů se spotřebiteli.
Asi ještě větší "duchařina" jsou rozměry dutin handloadingových matric, kdy výrobci musí reagovat i na provedení nábojnic atd. Stejně jako u nábojových komor si asi nikdo nebude kupovat ani matrice, se kterými sice půjde náboj do komory, ale nebude mu to "trefovat."
Že jsou nějaké mezní stavy, u kterých nebude tahle léty zkušeností vybalancovaná sestava fungovat, je léty ověřená praxe - nejen v ČR. Pak člověk zkoumá, jak problém vyřešit. Naštěstí to není moc často. Osobně mám doma asi dvě desítky všeljakých udělátek nabroušených v nástrojárně - některé nefungují ideálně - úplně správně bych je trefil až napodruhé - možná

Inspirativní v tomhle směru byl článek v Guns & Ammo magazínu "Reloading Tips & Trics" (nemám ho zrovna po ruce), kde autor psal, že při hledání nástroje, jak nějakou nábojnici někde "stáhnout" je potřeba uvolnit fantazii, uvědomit si, že i usazovací matrice mají kvalitní, často zušlechtěný povrch a rozměrově jsou často tak nějak "mezi" těmi kalibračními ... Podobně pojednával řešení problémů s krčkem nesouosým po kalibraci v některé matrici atd. atd.
V závěru konstatoval, že nábojnice je obal a těsnění, prostředky k jeho úpravám je potřeba hledat kdekoli v dílně nebo garáži a nakonec zopakoval obvyklá bezpečnostní pravidla ...
Bylo celkem příjemné sledovat nit článku, kde absentovaly snahy o identifikaci chyb v normotvorbě a vynucení práva a dominovaly smysluplné rady pro uživatele

Jinak moje zkušenost s Redding Body Die je podobně, jako píše Gawein, že je "užší" než obvyklé kalibrační matrice. Dokonce právě tak, že mi umožní nabít náboj do jedné konkrétní zbraně, (jednušky) kam náboj zhotovený běžnými FL matricemi RCBS a Forster nenabiju

Dokonce pod tu Body Die pro některé nábojnice dávám zvýšený Redding držák + 0,005" a stále náboj nabiji. Takže rozdíly nejsou úplně nevýznamné ...