Kulobrok Blaser

Vše o kulobrocích a dalších kombinovaných zbraních.
Uživatelský avatar
lovec
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2024
Registrován: pon 25.9.2006, 16:07
Bydliště: SK

Re: Kulobrok Blaser

Příspěvek od lovec »

:roll:

“Ono se ví i proč”…. A keď sa potom položí konkrétna otázka “proč teda?”, tak nasleduje buď trápne ticho, alebo v horšom nejaké průpovídky ľudí, ktorí o niečom počuli z tretej ruky.
R8 z fabriky má svoje limity. Ako strieľa o tom tu písal x-krát kolega cobaj… Dnes je situácia zase iná a aj na R8 existujú pažby typu chassis, ktoré sú absolútne stabilné. K tomu si stačí objednať 2-3 hrubšie laufy, napr. od Atzla a človek môže v pokoji vyraziť na súťaž. Prečo ich teda vidno tak zriedka? Jednak to nie je zažité, väčšina ide od začiatku po klasike aj vplyvom okolia, no a druhý faktor je samozrejme cena. Najprv treba kúpiť nejaký R8 - aspoň Jagdmatch kvôli kontúre - potom k tomu aftermarket pažbu a niekde medzitým sme už preskočili cenu Kelbly. Možno niekto stretol na našich streleckých súťažiach kolegov s ich R8, síce s masívnejším laufom, ale v typickom loveckom kalibri… keď sa potom borec dozvie, že ho prestrieľal Blaser v 270W, tak tie výrazy tváre sú takmer na nezaplatenie.

No a v Afrike, alebo Ázii, či niekde inde vo svete? Pre ľudí, ktorí to absolvujú (aj častejšie), je R8 väčšinou prvá voľba po ktorej siahnu. Pretože je skladný a ako tu už bolo spomenuté, proste po zložení funguje bez nejakých cirkusov.
To ZKK síce zákazník môže niekde nafasovať, ale tam kde to šľape a držia nejaký štandard služieb, tak mu dajú do ruky skôr R8 v obligátnom 375H&H a v skrini sú aj menšie ráže na opice, alebo malé antilopy. Nie je to pravidlo, ale určite ani žiadna výnimka, alebo unikát.
9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .270 Winchester, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Jirik.fx
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 201
Registrován: ned 04.3.2018, 15:19

Re: Kulobrok Blaser

Příspěvek od Jirik.fx »

Dokud jsem střílel ty tisíce za rok, tak to bylo ze všeho možného. Teď už to je většinou z Blaserů R8 v různých rážích. Ty 300-400 na hlaveň ročně to asi +- vyjde. Jak už psal Lovec, tak Cobaj s tím závody střílí. Kdyby se mi chtělo shánět pořádnou pažbu tak bych se závodů třeba s 6XC vůbec nebál. Lovecká pažba není vůbec špatná, ale na závodění primárně moc lehká a měkká. Jediné čeho bych se fakt nebál je amortizace. Navíc u Blasera není odstřílená hlaveň žádný problém. Jenom otázka peněz a ani to není nic přes čáru. Třeba Jiskru považuji za fakt špičkovýho puškaře a střelce co dokázal 20-ti tisícovou loveckou Bergaru doladit do stavu špičkové sportovní flinty bez větších investic a stejně si přikoupil Blasera. Myslím si, že loveckých pušek z krabice co přestřílí Blasera moc není. Já si vlastně myslím, že žádná. Já ho oceňuji díky zkušenostem s ním, dřív jsem se na něho díval svrchu jako na flintu pro snoby co neví jak má fungovat pořádná puška. Ale fakt ho nikomu nevnucuji ta cena je pro běžného lovce asi fakt hrozná, obzvlášť když na něm chce nějaké estetické pičičandy.
Teď jsem totálně propadl jednušce K95 v 6,5x57R. Lepší loveckou flintu jsem nikdy v ruce nedržel + mě nadchla tahle ráže. Přebíječů ráj.
Blaser R8 v .375 H&H, .300 WM, .308 win a 6mm XC, Blaser K95 v 6,5x57R a .30R Blaser, Sako Finlight II v .375 Raptor, Savage Ultralite v 6,5 CM, Swarovski z8i 2-16x50, Swarovski z8i 3,5-28x50. ATN Mars 4 .....
Bock
Nový návštěvník
Příspěvky: 38
Registrován: pon 15.2.2021, 9:27

Re: Kulobrok Blaser

Příspěvek od Bock »

no, abych to za sebe uzavřel... blaseru se nedá upřít, že vzbuzuje obecně emoce... buď je milován za hrob, anebo naopak...

kolik jich slouží u speciálů třeba? nemám dojem že by prošel hladce zkouškama za ztížené exploatace...

ale toto je téma kulobroky, čili jo, mám 95ku, vyhovuje mi, je to dobrý systém s mnoha výhodami, pažba sedí, spoušť taky, je lehká, je jednoduchá a hlavně naprosto blbuvzdorná... i ten dizajn je fajn, prostě neurazí, povrchovka kvalitní
co mě mrzí že nemá chromovaný brokový lauf... od "pracovní" flinty za 120tis kč na krámě bych to čekal...holt nemá no
vadí mi jen ten aušus z výroby... prostě muselo se to dodělávat pracně, vymezovat vůle, ale o tom už jsem psal.
pavel358
Častý návštěvník
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 12.7.2012, 8:49

Re: Kulobrok Blaser

Příspěvek od pavel358 »

Nějak se nám to tu strhává k vašnívé diskuzi vyznavačů a odpůrců Blaseru. Ale je potřeba si uvědomit že Blaser je jedna z nejlevnějších zbraní na trhu která funguje aspoň jakš takš funguje. Protože kuloroky pod cca sto tisíc jsou totalní sračky viz. Combo Bettinsoli atd. A pak už to jde strmě nahoru Merkel řady 2000 stojí cca 200 taců a to není zrovna extra kvalita, také má vymezivací desticku na zadním háku. Pak je tu Merkel řady 300 ale tam jsme na cenách 500t a víc. No a o produkci ferlašské se ani bavit nemusíme tam začínáme na 30t € a letím klidně k 60t €. Tím pádem Blaser je levná spotřední zbran a je kní potřeba i tak přistupovat a nečekat od ní extra kvalitu.
cobaj
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 332
Registrován: pon 02.5.2011, 18:51

Re: Kulobrok Blaser

Příspěvek od cobaj »

,,ono se ví i proč,, :roll:
No právě to tedy nevím. Nevím o tom že by se s R93 nebo R8 nedalo střílet soutěže. Ale vím o lidech to, že rádi používají historicky osvědčené - viz. Kelbly. To ale neznamená, že nic jiného nemůže fungovat. Pokud bych měl přebytek financí, tak si přes to, že jsem s R8 naprosto spokojený také nějakou tu Kelbly do foroty pořídím. Ne pro to, že bych s ní měl lepší výsledky, ale jen tak pro radost jí mít. A můžu srovnávat - Kelbly jsem měl.
Vím o lidech kteří s R93 a R8 tu Afriku dávají bez problémů a tím nepopírám že dvoják je pro některé případy přeci jenom lepší volba.
A co se týká ,,speciálů,, tak je to za prvé dost mimo argument pokud zde probíráme lovecké pušky. A za druhé jsi vedle. R93 měli ve výbavě například Putinovi muži a šlo jim to s nimi na soutěžích fest. A nezahodili je proto, že nefungovali ale proto, že za a) ORSIS a za b) politika. Jako další ,,speciálové,, třeba Ukrajinci, Chile, Frantíci, atd................
R8 není mimo výběr proto že je to klumpr, ale z důvodu absence klasického zásobníku. Zatím 8) .....,ale........ 8)
Tož to k tomu žďuchnutí do R93 a R8.
A čistě na téma kulobrok se nemohu vyjádřit, jelikož co se jeho týka jsem úplně čistej a nevím o jeho kvalitě lautr nic :lol: :lol: :lol:
M.
Odpovědět