fradus> Ber to jako takové povzdechnutí nad tím, co vidím okolo sebe

Začal jsem dělat myslivost před 10 lety jako člověk z nemyslivecké rodiny plný ideálů z kurzu myslivosti a později z vyšších mysliveckých zkoušek u p. doc. Hanzala a postupně to ze mě vyprchalo a začal jsem být asi takový odměřený skeptik, co se rád podívá do cizích MS a radši moc nevyjadřuje své názory a jen pozoruje cizí
Chodím s 2 lovecky upotřebitelnými teriéry na naháňky a každý rok se podívám do mnoha sdružení a znám jen 1 MS kde jsem slyšel, že se budou snažit zredukovat černou zvěř na co nejmenší stavy. AMP se řešil jen chvilku, co byl na Zlínsku a od té doby se to skoro všude vrátilo do starých kolejí. Občas se někde snižují stavy kvůli tlaku zemědělců a lesníku, ale přijde mi to takové v duchu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá

V podstatě nikde jsem nezaznamenal, že by někdo chtěl dlouhodobě snížit stavy černé zvěře na co nejnižší možné kvůli AMP... Prostě takové MS neznám
Mám takovou neblahou vlastní naivní zkušenost. V první vlně AMP v ČR jsem si udělal odchytové zařízení a za jaro nejdříve chytil lončáka což většina MS přešla, ale po chycení 9 selat najednou to bylo čóro

Bylo mi to na nejbližší schůzi téměř absolutní většinou zakázáno jako nemyslivecké a že nemáme stavy takové, aby to bylo potřeba. Ještě mi to vyneslo "slávu" asi v půlce okresu
Kapři si sami svůj rybník nevypustí
Bláhu neznám, Hnutí Duha nemá zrovna mé sympatie, ale říkám ti to jako člověk s vyššími mysl. zkouškami, člen ČMMJ, člen výboru místního spolku a vůdce 2 loveckých psů
Hadat se tu nechci, ale jsem v této věci skeptik. Změna možná nastane až začneme sbírat kadávery...