Thermovize do 100 000

Noční vidění, termovize a podobná elektronická zařízení. Vaše zkušenosti, rady a dotazy
bob44
Nový návštěvník
Příspěvky: 26
Registrován: stř 29.2.2012, 13:25

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od bob44 »

Už jsem reklamoval, tak uvidíme kdy přijde :(
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3386
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od dalas »

Samozřejmě že dnes nikdo nevyrábí od A až po Z. Spíše bych viděl to rozdělení na konstrukci a výrobu. Něco málo vím o Eagle. Samotný Eagle provádí montáž, vývoj a aplikaci software. Tělo je dle návrhu Eagle vyráběno v kooperaci na CNC. Stejně tak objektiv a vnitřní elektronika je vyráběna v kooperaci dle návrhu Eagle. To je pochopitelné. Konstrukčně je ale Eagle český. Nemyslím si, že by byly použity nějaké zákaznické elektronické součástky. To, co je pro termo podstatné je software. Co má Eagle super, je zpracování obrazu. To je na hodně vysoké úrovni. Má trochu rezervy v "bižuterii", bez které se ale lovec bez problémů obejde. Eagle mám ve verzi 02. Dnes je obdobný model s lepšími parametry o cca 30 tis. levnější zejména díky bolometru. Servis je v pohodě a i když tělo přístroje oboucháte, klidně vám na něm udělají novou povrchovku.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Uživatelský avatar
Choochoo007
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1403
Registrován: úte 28.11.2006, 20:34
Bydliště: Jižní čechy

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od Choochoo007 »

Proto jsem psal český v uvozovkách a zminoval designovou podobnost "českého" výrobku, běloruského výrobku a v neposlední řadě čínského výrobku, kde počítám bude vývoj jednotlivých komponent možná i v jedné fabrice a servis bude na podobné úrovni a komponenty pak z jedné fabriky. Ono když se člověk zamyslí i nad tím, kolik se toho chrlí do světa, že ta technika na trhu je pomalu cca co půl roku až rok aktualizovaná s novou výrobní řadou, tak si položme otázku: "Proč když někomu lehne termoška v záruce mu dají místo toho nový, jiný model s lepšími parametry." Může to být i tak, že reklamovaný model se již nevyrábí a kde vzát tedy náhardní díly? Takže se to spláchne výměnou za aktuální výrobek. Proto u této spotřební elektroniky si nedělám iluze o skladování náhradních dílů a pozáručním servise.
Ten Eagle právě do té designové podobnosti nezapadá, takže člověk hned vidí, že se nejedná o podobný výrobek a dá se předpokládat, že by tu situace mohla být jiná, lepší. Ale zkušenosti nemám, takže nebude tvrdit, že to bude lepší nebo stejné.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Bock
Nový návštěvník
Příspěvky: 38
Registrován: pon 15.2.2021, 9:27

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od Bock »

no šel jsem do eaglu právě proto, že i garantují, že opraví, tady a hned, to i udělali (měl jsem problém s pam. kartou) - možná i mou vinou, neřešili to, vyměnili, opravili nějaký vypadlý pixel a upravili dobu prosvícení menu. bez řečí, teď čekám na laser

no a proč tuzemskou firmu, pokud se udrží, věřím že ano, tak mám tělo a sklo nafurt, zbytek se dá řešit a garantují případný upgrade... časem, pokud budu mít zájem, anebo i pozáruční servis, kdy mi vymění v přístroji střeva, když by časem něco kleklo

to mi přijde jako nej řešení a ušetřená hromada peněz

a mi se líbí ta myšlenka, že časem až to zastará, tak se tam vymění elektronika na soudobou špičku - na skle i těle se časem už těžko něco vylepší
kabát
Zkušený diskutér
Příspěvky: 600
Registrován: úte 01.12.2009, 19:11

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od kabát »

S otázkou TERMO jsem se vyrovnal dle hlášky herce Donutila: " Můj vkus je prostý, spokojím se s tím nejlepším." Už před časem jsem pochopil, že daleko dražší řešení je kupovat to co se mi v dané chvíli zdá dostatečné a po půl roce se posunovat, prodávat a kupovat lepší. Po zkušenosti s noktovizory, digitály, jsem zatoužil po termu. EAGLE ORION 12 mikron super, vyzkoušel jsem. Na slíbený dálkoměr jsem čekal rok. Jestli správně čtu, stále není k dispozici. Momentálně testuji, ARCHER FALCON LRF 12 mikron - s dálkoměrem a balistickým softwarem. V podstatě vidím více, než jsem schopen já s vysokou pravděpodobností dobrého zásahu na danou vzdálenost trefit. Testování probíhá celkem intenzivně, 6 měsíců, cca 200 ran vystřelených na střelnici i na lovu, cca 50 kusů uloveno. Jsem pozitivně překvapený spolehlivostí - bez jediné závady a bez selhání. To už dnes není u většiny výrobků standart. Co se týká vzhledu zařízení - to byl důvod, proč jsem si ho nepořídil v prvním kole výběru. Nicméně dnes je pro mě funkce daleko důležitější než design. Co se týká ceny, ano je to dost peněz. Nicméně si umím představit, že tento přístroj v tomto provedení budu používat dalších 15 let. Nic víc od terma neočekávám, než to co mi tento přístroj umožňuje.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
cobaj
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 332
Registrován: pon 02.5.2011, 18:51

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od cobaj »

Mel jsem k dispozici na test Archer TSA-7 za kotel penez. Falcona LRF v 17mikronu a ted Falcona LRF 12mikronu. Dostava u mne dost zabrat a to jak poctem ran tak neustalou manipulaci, takze podle vnejsku (osoupani) vypada na odpis, ale funkcne stale 100%. Zadne samovolne vypinani, restarty, vadne pixely, super funkce dalkomeru i balistiky. Pokazde kdyz jedu na strelnici do Ludvikovic. Vypalim ze vsech hlavni co mam nastrelene na termo ranu na gong na 300m. A zacelou dobu se mi nestalo ze bych minul +-5cm stred. Zadne zahadne ztraty nastrelenych hodnot atd. Ano dnes jsou pristroje z lepsim obrazkem a lepsi kvalitou nahravaneho videa, ale to pro co jsrm si to poridil - lov je to pro mne neustale TOP masinka.
Uživatelský avatar
Choochoo007
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1403
Registrován: úte 28.11.2006, 20:34
Bydliště: Jižní čechy

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od Choochoo007 »

Tak ja verim, ze to bude v pohode u spousty TOP vyrobcu, ze i servis pozarucni bude TOP, ale jak se rika, za penize v Praze dům :wink: A to nemluvim jen o novem pristorji, ale i ten upgrade bude s vysokou pravdepodobnosti cenove na spotrebni termovizi z vychodu. Je pak otazka, jestli ten upgrade bude po 5 letech dobrovolny nebo z nedostatku puvodnich dilu nutnost. kazdy si to musi spocitat sam, co je lepsi volba a kazdemu to vyjde jinak o tom nepochybuji. Je to jen otazka penez, mám vs nemám.
Jinak u toho Archeru bych čekal, že bude uvedena odolnost na zpětný ráz. Ale asi bude vysoká, když se neuvádí jako u jiných optických přístrojů.
Na mě nepůsobí zrovna dobře stránky výrobců, kde je ve většině odkazů na kontakt TVT-Europe &
Archer a nebo o společnosti jen telefonní číslo a mail. A vývoj a výroba je u tohoto výrobce u nás nebo je to něco ve smyslu, vývoj u nás, výroba na Ukrajině(tak mě napadlo) nebo tak něco podobného nebo se úplně pletu?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
cobaj
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 332
Registrován: pon 02.5.2011, 18:51

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od cobaj »

Vyrabi se tady. Na vlastni oci :shock: :mrgreen:
Patrik D
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 136
Registrován: úte 10.9.2019, 14:14

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od Patrik D »

Zdravím, koupil jsem termovizi ATN a po ani ne měsíci párkrát využitej, mě po nastartování v něm cvaklo a pak nic, reklamace proběhla, dali mi nuvý kus a za dva měsíce to stejný, pak vrátily prachy. Nakonec jsem skončil u parda a terma do ruky a jsem navýsost spokojenej.
Bock
Nový návštěvník
Příspěvky: 38
Registrován: pon 15.2.2021, 9:27

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od Bock »

není to úplně na toto vlákno, mám tedy Eagle Orion, udělali mi tam nějaké opravy drobné v záruce a bez řečí a ochotně a i ty co jsem si prosadil sám uživatelsky. Byl problém s lasery, ale stihlo se to a mám. měření je přesné a je to uživatelsky skvělá věc - pro mě hlavně díky tomu že vím přesně na metr kde mám hledat násřel, ověřeno i v praxi.
lovím na lesních cestách a v ne moc přehledných místech, po komoře odskok i vidět barvu z komory, ale kde přesně to v noci bylo - byl prostě často problém a delší hledání.

Pokud by v tomto režimu a zobrazení šlapal dalších x let, nemám důvod cokoliv měnit ve smyslu že potřebuji více, včetně zobrazení.

to co potřebuji to přečtu do mých nočních max 100m vždy, po vyladění vidím běžně selatům na 40m řasy, poznám i flekáče dík různorodé propustnosti tepla škárou atd.

nechci tu dělat vyloženě promo, jsem jen prostý uživatel, je to česká firma a umí...

ano jsou tam nějaká zpoždění vůči archeru nemají dokončený balisťák, ale upřímně ani ho nevyužiji - tedy já osobně, vždyť kdo loví v noci za ONV?

dělají na tom

dost práce jim taky zabírá upgrade starších přístrojů

za mě zatím sdpokojenost a neumím si dnes představit kupovat nějakou čínu nebo něco jiného (nechci jmenovat) a nemusí to být ani low cost, to už vůbec

můj výběr byl tehdy dost striktní a věděl jsem po zkušenostech co chci a co už ne... a držet technologicky krok, to by musel být člověk milionář a nadšenec... já jsem především myslivec-lovec... takže mě na nějaké věčné hledání, přestřelování a dělání si nových radostí moc neužije, chci mít spolehlivou trvalou věc, která funguje, je spolehlivá, kvalitní a která se dá servisovat - prostě jako auto
ne že se něco vyj..e a já to můžu hodit do koše a kupovat jiný shit a živit obchodníky

nebýt tehdy eaglu, jednoznačně bych šel do archeru v military provedení ikdyž byl dražší a měl pro mě tehdy zase uživatelsky méně výhodné rozhraní - jde o servis, spolehlivost, odolnost, né módní vystřelky
... až toto veřejnost pochopí, přestane se prodávat levný shit a začnou se zas dělat kvalitní trvalé věci, které se daj v případě nutnosti opravit, vyměnit střeva, nahrát nový vyladěnější sw třeba
Patrik D
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 136
Registrován: úte 10.9.2019, 14:14

Re: Thermovize do 100 000

Příspěvek od Patrik D »

Termo hikvision 15mm prosím o radu.

Zdravím,máte prosím někdo radu jak se zapíná u Hikvision 15 leserové ukazovátko??? To je v menu, nebo který tlačítko???
První caplík zapnu a pak pohotovostní režim, delší stisk vypnutí přístroje.
Druhý foto a nebo delší stisk video.
Třetí změna palet delší stisk vstup do menu.
Čtvrté je zvětšení 1,2,4 a delší stisk kalibrace.
Tak kde je ten spínač na leserové ukazovátko????????
Díky za radu
Odpovědět