CZ600 Lux

Vše o kulovnicích a malorážkách
Uživatelský avatar
Choochoo007
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1403
Registrován: úte 28.11.2006, 20:34
Bydliště: Jižní čechy

Re: CZ600 Lux

Příspěvek od Choochoo007 »

Franchi Horizon je cca Sabatti, tzn. celkem povedena puska o tom zadna. Ma to vlastni hlaven nebo MRR vyvrt jako Sabatti?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
P.Kadlec
Nový návštěvník
Příspěvky: 18
Registrován: stř 02.3.2022, 10:37

Re: CZ600 Lux

Příspěvek od P.Kadlec »

Já jsem hrdým vlastníkem CZ600 lux, v ráži 8x57. Za mě osobně musím říct, že ten humbuk okolo tý svolávačky(která teda i pro mě ze začátku byla nepříjemná), je úplně mimo únosnou míru. Se zbraní už mám něco odloveno a vše funguje jak má. Rány vždy jisté a přesné. Několikrát bráno i na střelnici. Jsem absolutně nadšen z fungování pojistky a spoustě, která jde nastavit i na velmi jemnou a tudíž není potřeba napinacek. Navíc je zbraň jedním slovem krásná. Tmavší dřevo s rybinou je prostě pecka. Já ji s klidným svědomím doporučuji.
Uživatelský avatar
Choochoo007
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1403
Registrován: úte 28.11.2006, 20:34
Bydliště: Jižní čechy

Re: CZ600 Lux

Příspěvek od Choochoo007 »

Dokazes porovnat presnost s necim jinym? Mozna nejlepe treba s predeslou produkci CZ?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
cattani
Nový návštěvník
Příspěvky: 17
Registrován: pon 25.4.2022, 21:09

Re: CZ600 Lux

Příspěvek od cattani »

Já si myslím o CZ své, ale ne o zraních jako takových, ale o výstupních kontrolách. Ale abych neuhnul od tématu. S CZ 600 lux jsem měl možnost střílet v červenci 2021, tedy před oficiálním představením produktu. Mě osobně ta zbraň nadchla. A přesnost? V ráži 308 Win jsem dal bez pauzy na 100 m 9 ran po sobě s loveckým střelivem zn. SAKO a byl jsem 1 MOA. Jási ji ale nekoupil, protoženeuznávám hlaveň pod 56 cm. Ergonomie zbraně jako takové pro mě vynikající (mám 172 cm), ale to je velice individuální.

A co se týká svolávací akce, zajímavé je, že Beretta měla problém při uvedení své kulovnice BRX1, a to v té páce, nebo spíše v tome převodu páky na závěr, a měla taky svolávací akci. Ještě jsem dokonce našel článek, že se to týkalo kulovnic do určitého v.č. Bylo možno navodit výstřel s neuzaamčeným závěrem. Takže asi tak.

"From the Beretta press office comes a safety recall for the newly introduced BRX-1 satright-pull repeater. The manufacturer informs that ”recently the improper use of one of our BRX1 rifles has led to problems related to safety although not dependent on the product in question. Specifically, a user has reversed the charging handle on the bolt without positioning it correctly in its seat as indicated in the user manual. It should be noted that this event did not cause any injury.”
“Despite the fact that Beretta cannot be held responsible for any human error on the part of third parties” and the ”very remote” possibility of such a mistake, the manufacturer has decided to take firm action by issuing a general product recall since “even a residual possibility is unacceptable by Beretta standards”.
“We are in the process of contacting all of our customers through the armory – the press release reads – so that they can return their guns to the point of purchase and the BRX1s will return to the company where it can be fitted with an updated part that eliminates the aforementioned eventuality. We owe it to our customers who always expect the best from us, both in terms of product quality and as a means for a rewarding experience.”
Odpovědět