jelení zvěřina

Kulinářské rady a recepty
Uživatelský avatar
lovec
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2023
Registrován: pon 25.9.2006, 16:07
Bydliště: SK

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od lovec »

Samozrejme, že je požívateľné. Jeho konzumácia je závislá skôr na lokálnej zvyklosti. Napr. v Nemecku je obľúbené, pretože podľa konzumentov má tú správnu výraznú arómu divinového mäsa. Určite nie v každom kúte Nemecka, ale všeobecne býva prijímané takto.
9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .270 Winchester, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
pavels
Častý návštěvník
Příspěvky: 63
Registrován: úte 22.3.2016, 21:05

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od pavels »

No právě ta (vůně), to se do něčeho nakladá?
Ta otazka plati i pro danči zvěř.
SoukuM
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 267
Registrován: pon 28.9.2020, 7:41

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od SoukuM »

Když sem byl na východním Slovensku na jelení říji a kolega střelil jelena, tak doprovod udělal játra, která z říjného kusu většina lidí označuje za nepoživatelná. Recept jednoduchý, do kotlíku vrstva nakrájené cibule, vrstva plátků jater, posypat kari. Další vrstva cibule, jater a kari. Nakonec kostka másla navrch a to celé udělat na otevřeném ohni. Dobrota veliká a žádný prk cítit nebyl. To kari to vytáhne. MS
9,3x62/8x57JS/7x57R/308Win/270 Win/9 para/45ACP/10 mm Auto
Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: jelení zvěřina

Příspěvek od fesoj »

Nebožtík hajný Fišera vždy tvrdil, že jediná část čerstvé zvěřiny z jelena v plné říji jsou - kupodivu - ráže, pokud jsou při vyvrhování velice pečlivě až úzkostlivě vyňaty, ovšem vlastní zkušenost s tím nemám. Na druhou stranu jsem si ověřil, že dobře udělaná paštika z jater říjícího šestnácteráka III. VT byla vynikající - ale její výrobkyně se dnes již na nic nezeptám. neb již dávno vaří ve věčných lovištích.
Kritériem pravdy je praxe.
Odpovědět