Stavba Blaser R8 z částí

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
Daikeo
Nový návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: úte 25.10.2022, 8:59

Stavba Blaser R8 z částí

Příspěvek od Daikeo »

Zdravím, neřešil někdo stavbu systému Blaser R8 kompletně z jednotlivých částí od různorodých prodejců? Zatím mi vychází, že je nutné sehnat následující části.

Závěr a závěrová hlava (kleština)
Hlaveň
Spoušťový mechanismus a zásobníková vložka
Pažba

Na první pohled mi přijde, že při porovnání s nákupem celé zbraně se dá výrazně ušetřit (cca 30-40%), když člověk některou z částí potká na bazaru (konkrétně pažba a hlaveň, které hodně lidí vyměňuje), ale třeba něco přehlížím? A co registrace finální zbraně na PČR, jak by to bylo se seriovými čísly, je to všechno pod jedním průkazem zbraně?

Díky za jakýkoliv podnět!
Dandy1266
Nový návštěvník
Příspěvky: 4
Registrován: sob 11.5.2019, 18:58

Re: Stavba Blaser R8 z částí

Příspěvek od Dandy1266 »

Z částí flintu poskládat můžeš. Pokud budeš legálně kupovat jakoukoli hlavní část zbraně, tak Ti ji prodávající může prodat jen na základě Tvého zbrojáku, vyplníš si “šedivák” a musíš ji do deseti dnů přihlásit na PČR a dostaneš na tu konkrétní část průkaz zbraně. Není to nic neobvyklého, typické je to v případě výměnných hlavní.

Až budeš mít všechny části, můžeš z nich poskládat flintu… hloupé bude, že když s ní někam půjdeš, tak si s sebou poneseš průkazy na všechny části. To by asi nebylo úplně pohodlné…

Já jsem si na bázi R8 postavil flintu, ale tak, že jsem pořídil nejlevnějšího plasťáka, udělal zakázkovou nerezovou hlaveň a pažbu na míru z lisované ořechové dýhy… dneska to ale hodnotím jako hloupost a vyhozené peníze. Mnohem jednodušší je smířit se s cenou a pořídit si rovnou celou flintu takovou, jakou chceš… nakonec je s tím míň starostí a máš to se zárukou.
6,5-284 Blaser R8, 8x57IS Merkel Helix Alpinist, 308W Merkel Helix Noblesse, 7mm RM Helix Speedster, 270W Merkel K5, 375 H&H Mag CZ550, 6,5 Creedmoor Sako 85S Carbon Wolf, 308W Sako TRG22, 12/12 Zoli Kronos a Perazzi MX2000
Odpovědět