Tak, slubil so Gawein-ovi, ze tu zas nieco pridam, aby si nemyslel, ze si vymyslam

V roku 2019 som si kupil fungel novu weatherby mark V model accumark RC. K zbrani som dostal certifikat. K zbrani mozem povedat tolko, ze je spickovo opracovana a to aj zvnutra, hlavne uzamykacie plochy su neskutocne presne obrobene a vlastne celkovo cela zbran je super, nie je jej co vytknut. Je to lovecka puska urcena na long range lov, ale nie je to zasa ziadny sportovy special. Vyvrt hlavne vylesteny uz z fabriky, no nadhera. Strielal som z nej na strelnici a nosil ju na polovacky. Presnost s prebitym strelivom super nato, ze mala pomerne tenku kanelovanu hlaven, na usti 18,5mm. Zlom nastal po vystreleni urciteho poctu nabojov, kde sa vyrazne zhorsila presnost. Nasledovala kontrola ulozenia zbrane v pazbe-je tam z vyroby zaliaty hlinikovy blok-beding-tam vsetko v poriadku, montaz v poriadku, optika takisto. Nasledovala kontrola hlavne zvnutra a ejha. Neveril som vlastnym ociam. Kuk tu
https://mibe74.rajce.idnes.cz/Weatherby ... ka_hlaven/
Je tam fotka zo strelnice, kde sa experimentovalo s bipodom, navazkami a podobne. Dalsia foto je uz s novou hlavnou-pre porovnanie hore je povodna fabricka hlaven. Pisal som mail vyrobcovi a odpisal mi nasledovne:
Thank you!
Dňa ut, 11. aug 2020, 16:15 Weatherby Inc <
consumerservices@weatherby.com> napísal(a):
Please contact our service center for Europe, they will be able to assist you.
Gustav Jehn GMBH
Josefkirchstraße 3
Postfach 18 27
D-59557 Lippstadt
GERMANY
Ph #0 29 41/2 90 90
Fax #0 29 41/2 34 18
www.jehn.de
Weatherby, Inc.
1550 Yellowtail Drive
Sheridan, WY 82801
Ph: 307-675-7840
Fax: 307-675-7841
Monday - Friday 8:00 am - 5:00 pm MST
www.weatherby.com
On Tue, Aug 11, 2020 at 3:09 AM, Miroslav Bena <
mirekbena.bea74@gmail.com> wrote:
First name: Miroslav
Last name: Bena
Phone number: +421915922450
Email:
mirekbena.bea74@gmail.com
Country/Region: Slovak republic
Street address: Bardejov
City: Lenartov
State/Region: Slovensko
Zip Code: 08606
Preferred Method of Contact: Email
Please Select Reason for Inquiry: Service Inquiry
Product Model: Weatherby MarkV rc
Serial Number: PS001372
Year Purchased: 2019
Cartridge Chambered?: ?
Are You The Original Owner?: YES
Previous Work Performed By Weatherby?: YES
Have There Been Any Aftermarket Modifications?: NO
Reason For Service Or Repair?: Hello, I have a problem with your MarkV rc weapon. After 320 shots, it looked like a barrel, the material is torn out and it looks like a material error. Dirty steel. Email me and I'll send you photos. well thank you.
Sign me up for the newsletter!: true
Poslal som vyrobcovi tie fotky. Bohuzial, neviem uz dohladat mailovu komunikaciu, pretoze mi odpisali z ineho mailu a nepametam, z akeho. Samozrejme som to najprv riesil s predajcom, kedze zbran bola v zaruke a ten bol maximalne ochotny. Firma weatherby mi ochotne ponukla novu hlaven z poslednej varky, kde uz sa ten problem nevyskytoval-to bude vysvetlene za chvilu. Po patrani, co to mohlo sposobit, vyrobca priznal chybu a sice taku, ze oni tie hlavnoviny mali naskladnene v nejakom skladisti, ktore bolo volakde blizko oceanu a ovzdusie narusilo strukturu materialu. Po patrani na americkych a kdejakych forach to tak naozaj bolo, vyrobca nespravil zvolavaciu akciu, nakolko by to bolo problematicke s vymenou hlavní, ale kto to zistil, tak mu bezplatne dali novu hlaven. Problem bol, ze zbran trebalo vyviezt do nemecka a vratila by sa s novou hlavnou, a z legislativneho hladiska by to bolo komplikovane. Predajca mi potom navrhol, ze mi zaplati novu hlaven, a ta sa vymeni tu na slovensku u puskara, co som ja zasa odmietol, pretoze to nebola chyba predajcu, ale chyba firmy, ze si uskladnovala hlavnovinu v agresivnejsom prostredi, ktore narusalo strukturu materialu. To bol volajaky sklad-uz ho tam nemaju, kde hlavnovina urcity cas lezala. Nakoniec som si hlaven nechal vymenit podla svojich predstav a je po probleme. Je tam aj video, ma necelych 10 minut tusim, tak nech sa paci, pohodlne sa usadte a prajem nicim nerusene sledovanie
https://mibe74.rajce.idnes.cz/Weatherby ... 1572784991