Optiky Tetrao

Lovecké pozorovací dalekohledy. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
Drahoš
Častý návštěvník
Příspěvky: 61
Registrován: úte 05.2.2008, 9:22

Optiky Tetrao

Příspěvek od Drahoš »

Pod touto slovenskou značkou se prodávají na IBO.cz /sk klasické dalekohledy,puškohledy a optoelektronická zařizení a další výrobky.Jestli jsem pochopil část zisku by měla být směřována na podporu tetřeva na slovensku.
Má už někdo s těmito optikami zkušenost.Kdo je pro Terao vyrábí?Třeba dalekohled 8x56HD za zhruba 15000Kč , 8x56ED 8300Kč.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 295
Registrován: pon 11.4.2011, 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Optiky Tetrao

Příspěvek od Myslivec Milda »

IBO je těžařská firma, dřevo a obchod s ním je její základ. Žádný výrobce TETRAO neexistuje, takový výrobce prostě není. Je to obyčejná Asie za levný peníz s "příběhem o ušlechtilém záměru ". Podle hesla - Byznys je byznys a vždycky se najde nějaký hlupák co to "sežere". V blízké době se na trhu objeví denní optika NIGHT PEARL. Dalekohledy a puškohledy za levný peníz. Je to všechno z jednoho hnízda v Asii. NIC hodnotného a velmi kvalitního to nebude. Ale bude to levné . Na to jednoduchý člověk slyší, stejně jako na slovo AKCE a podobně. Zkusil se někdo z naivních lidiček zamyslet nad tím, proč stojí brýle se DVĚMA skly cca. 7 - 8 tisíc Kč ? A jak je možné, aby dalekohled/puškohled kde je těch skel třeba 14 , včetně brašny, těla optiky a dopravy přes půl zeměkoule + clo, + marže dovozce + marže prodejce + DPH stál tak málo ? Internet je mocné médium a spousta lidí je ochotná věřit i nesmyslům, které se hezky podají.
Uživatelský avatar
Choochoo007
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1403
Registrován: úte 28.11.2006, 20:34
Bydliště: Jižní čechy

Re: Optiky Tetrao

Příspěvek od Choochoo007 »

Mildo, polozils dobrou otazku :lol:
Myslivec Milda píše: čtv 02.3.2023, 16:58 Zkusil se někdo z naivních lidiček zamyslet nad tím, proč stojí brýle se DVĚMA skly cca. 7 - 8 tisíc Kč ?
Souhlas s pribehy a to u kazdeho zbozi. Je to pro lidi, co to nekomu zerou i s navijakem. U tech optik nebo jineho zbozi, bych chapal, ze manici zalozi firmu a vyrabi zbozi, co tak dlouho hledali na trhu a nemohli na celem sirem svete najit. Ale ono ne, nechaji to vyrobit v Asii jako snad vsichni ostatni.
Ale neni to tak jednoduche, jak si prirovnal. Jiz dnes muzes objednat bryle u cinana dle parametru od ocare za ceny vyrazne prijemnejsi, za rekneme 20%. Doba dodani cca asi stejna jako u ocare. Pocitam ze dnes takto muzou fungovat, mozna i funguji i nektere optiky, kdy objednaji u cinana rovnou hotove bryle, ktere ti pak s vyraznou marzi prodaji :wink:

Takze i u Cinana muzes v klidu vyrabet relativne kvalitne a nakupovat za levno, ale komu tim prospejeme, ze?

Neznamena to ale, ze levna vec nebude kvalitni, neznamena to, ze draha vec bude lepsi nez levna. Cena neni zarukou niceho, je to jen napoveda. Pokud se o dane zbozi nezajimas, tak se ti muze stat, ze das pouze 30% ceny vyrobci a zbytek se tak nejak nabali po ceste ke kupujicimu za pribeh :wink:
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Odpovědět