PARD NV008SP2 LRF
-
- Zkušený diskutér
Re: PARD NV008SP2 LRF
Potřebuje a nepotřebuješ. Je potřeba si uvědomit, že každá hlaveň je jinak rychlá a toto se mění i v průběhu jejího života, respektive životnosti. Náboje na krabičce odpovídají měření na nějaké balistické hlavni v továrně, zpravidla 24 palců délky, za jejich běžných , tj. ideálních, v podstatě lab. podmínek. Není neobvyklé, že se rychlosti liší klidně o dvacet m/s, ale i více. Pokud se podíváte na RWS, třeba na 7x64, tak je to skoro 7 RM. Jenže jejich hlaveň 65 cm. No a pokud ji má někdo v 50- 52 cm štucu např. v Zetce, moc se o ni generace nestaraly, tak ji může, obrazně řečeno, dát na prdel zachovalé a opečované ZH v 7x57. Takže pokud budeš střílet nějakou těžší továrnu, myšleno těžší střelu, která ideálně potřebuje pomalejší prach délku pracovního prostoru ( jednoduše řečeno), z krátké hlavně , tak se bez hradel můžeš dostat i při odpovědném kvalifikovaném odhadu, do říše snů, přání a fantazie. To není nic proti ničemu, pokud budeš střílet relativně větší zvěř a na komoru. Prostě 150m, 200m. Potíž nastane, když si chceš začít hrát na snipera. Pořídíš 6,5CR, termo a zahájíš lov na 700m, jak je tady některými konzumenty Youtube s lehkostí předestírán. Takže při rozumné volbě střely a ráže , přesném nastřelení na cca 3,5cm až 4 cm na 100 nad záměrný bod, není pro běžný lov problém. Pokus znáš krajinu, honitbu, tak ho za mě nutně nepotřebuješ.
-
- Pravidelný diskutér
Jasně chápu to. Nechci si hrát na snipera, ani mrzačit zvěř na stovky metrů. Lovím 9.3x62 Blue exergy a vždy na takovou vzdálenost abych zvěř přečetl, takže řekněme 150m je nejběžnější vzdálenost. Řekněme že u srnčí zvěře může nastat potřeba toho dálkoměru protože se různě toulá po polích a odhadnout vzdálenost není pokaždé jednoduché. Dálkoměr je za příplatek cca 5tis tak přemýšlím.....
-
- Zkušený diskutér
Jasně, význam to má. Jistě je výhodou vědět, že je kus srnčete třeba 180 daleko. Jistě pomůže dalekohled a dobrá denní optika. Jistě se dá s Pardem lovit i ve dne. Skutečně v polích je dálkoměr dobrý.
Jako ten PARD NV008SP2 LRF se mi dle popisu i dosavadních zkušeností uživatelů zamlouvá ale vzhledem k tomu že nepasuje montáž na původní NV008 LRF který mám a nedávno jsem pod něj pořídil Innomount tak se mi zase kromě Pardu kupovat i montáž nechce. Pokud bych kupoval tak už zase jedině s dálkoměrem. Je to fakt super.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Zdravím Vás páni. Jeden dotaz by mi pomohol pri rozhodovaní. S Pard DS35 som mal problém s automatickým nahrávaním videa pri výstrele. Je to v ďalšom vlákne. Ako funguje tento doplnok v tomto prístroji. Vopred díky. K.
-
- Pravidelný diskutér
Zdravím vás. Měl bych dotaz ohledně pardu nv008sp2 jestli jste někdo zkoušeli použít místo originálního prisvitu například nějaký jiný diodový nebo laser. Chtěl bych z toho dostat co nejlepší obraz. Co doporučujete? Diky
-
- Pravidelný diskutér
Dobrý den, už jste někdo řešil aktualizaci softwaru v tomto pardu? Nevíte odkud stáhnout? Už jsem něco nalovil, teď chci zkusit laser přísvit a momentálně jsem vyndal a formátoval kartu a už mi ji to nechce přijmout. Tak budu ještě zkoušet formát nějak jinak....
-
- Nový návštěvník
Ahoj všichni,máte někdo problém s nepřesným dálkoměrem? Na 50m mně to ukazuje cca 67m a na 150m cca 215m. Dá se to nějak kalibrovat?
Jinak spotřeba je tedy fakt šílená, jsem nucen to řešit powerbankou. V pohotovostním stavu je baterka za 4h prázdná a při používání s přísvitem max. 30-60minut, podle intenzity.

Jinak spotřeba je tedy fakt šílená, jsem nucen to řešit powerbankou. V pohotovostním stavu je baterka za 4h prázdná a při používání s přísvitem max. 30-60minut, podle intenzity.

-
- Pravidelný diskutér
Tak moje prozatímní zkušenost. Na pušce 9.3x62 s tímto NV vystřeleno cca 50 ran v rámci tréninku a cca 20 ran při lovu. Nezaznamenal jsem žádný problém, koukalo to hezky, až do dnešního dne. Konečně začaly prasátka navštěvovat krmeliště a pard přestal koukat v nočním režimu. Respektive asi odešel čip protože to nereagovalo na přísvit. Ani na vestavěný ani s externím prisvitem. Celkem mě to zklamalo.
-
- Pravidelný diskutér
Měl bych dotaz na někoho zkušeného kdo vlastní parda LRF a nastavoval balistický počítač. Co přesně k tomu potřebuji abych zadal do přístroje co nejpřesnější data tak aby balistický počítač pracoval opravdu dobře? Nebudu střílet žádné long range ale maximum předpokládám do těch 250-300m. Potřebuji k tomu hradla na měření rychlosti atd? Děkuji za informace.
-
- Administrátor
Budeš potřebovat:
1. Úsťovou rychlost. Nejlépe změřená, pokud není lze použít data výrobce střeliva. Chyba nebude nijak kritická.
2. Váha střely, tady není žádný problém
3. Balistický koeficient, Výrobci střel jej udávají pro standardní atmosféru dle ICAO a příslušný model (pro PARd asi
G1 )
4. Nadmořskou výšku, kde střílíš
5. Teplotu vzduchu, kde střílíš
6. Vzdálenost osy vývrtu od osy optiky (středu čočky)
7. Vzdálenost, na kterou je zbraň vynulována (nastřelena)
8. Tvar a barvu značky, která označuje posuv záměrného bodu (vybereš si z nabídky).
Vzhledem k tomu, že podmínky mohou být trochu rozdílné od podmínek, za kterých byla zbraň nastřelena, bude i ve výpočtu nějaká drobná chyba, která je ale překryta chybou střelce, přesností zbraně a pod. Prakticky zanedbatelná. Ideální by bylo nastřelit zbraň za podmínek odpovídajících hustotě vzduchu při standardních podmínkách ICAO (vliv vlhkosti vzduchu se zanedbává).
1. Úsťovou rychlost. Nejlépe změřená, pokud není lze použít data výrobce střeliva. Chyba nebude nijak kritická.
2. Váha střely, tady není žádný problém
3. Balistický koeficient, Výrobci střel jej udávají pro standardní atmosféru dle ICAO a příslušný model (pro PARd asi
G1 )
4. Nadmořskou výšku, kde střílíš
5. Teplotu vzduchu, kde střílíš
6. Vzdálenost osy vývrtu od osy optiky (středu čočky)
7. Vzdálenost, na kterou je zbraň vynulována (nastřelena)
8. Tvar a barvu značky, která označuje posuv záměrného bodu (vybereš si z nabídky).
Vzhledem k tomu, že podmínky mohou být trochu rozdílné od podmínek, za kterých byla zbraň nastřelena, bude i ve výpočtu nějaká drobná chyba, která je ale překryta chybou střelce, přesností zbraně a pod. Prakticky zanedbatelná. Ideální by bylo nastřelit zbraň za podmínek odpovídajících hustotě vzduchu při standardních podmínkách ICAO (vliv vlhkosti vzduchu se zanedbává).
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Ahoj, hlavně mìt dobře změřenou vzdálenost. S LRF se mi stává, že né vždy se mi podaří naměřit vzdálenost cíle a to si myslím, že bude pr .u.se.r. Pokud sedim na posedu tak snad dobrý, ale pokud šoulám v polích a je tam rovina tak stím mám problém-černá zvěř na 200m a Pard s LRF mi naměří hodnotu např lesu nebo cesty za černiu zvěří třeba o 200m dál a pak veškeré přepočty a výsledky jsou na ...... 0. Já bych se na toto měření moc nespoléhal.Je to jiné než ve dne si změřit vzdálenost normálním dálkoměrem. Přeji hodně úspěchu a úspěšnou stŕelbu pomocí LRF.
-
- Administrátor
Tak samozřejmě to chce u toho trochu přemýšlet. Zásadní je, jak se shoduje paprsek dálkoměru se značkou dálkoměru. U NV je naštěstí za tmy paprsek vidět a značka se dá ztotožnit. U terma si musíš trochu pomoct buď vhodným objektem ve známé vzdálenosti nebo se na paprsek kouknout pomocí NV. U denních dálkoměrů je to stejné.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Jj máš pravdu u NV by se měření asi dalo bez problému ověřit u toho terma je to fak trochu problémovější.
-
- Pravidelný diskutér
Jak se prosim vás ztotožní značka s paprskem dálkoměru? Co jsem se díval, tak na krabičce je všechno měřeno při délce hlavně 600mm, asi by bylo opravdu nejlepší použití hradel.