Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
Anders
Nový návštěvník

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od Anders »

Zjišťuju, že dneska si říká puškař kdekdo, stačí když má stojanovou vrtačku.
Potřebuju dopasovat a osadit montáž puškohledu na Mosina a asi je to obrovský problém :lol:
Nedělám nebo že to nejde už slyším po několikáté... Nedovedu si představit, že bych chtěl třeba nový svazek na troják. To bych asi dopadl jak ta slepička, co hledala vodu pro kohoutka.
Existuje ve východní části ČR nějaký normální puškař s chutí pracovat (ne jenom skládat dohromady nakoupené komponenty) a s nějakou běžně vybavenou dílnou?
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Jaká to je montáž? Originální ocelová stranová ruská?
Anders
Nový návštěvník

Příspěvek od Anders »

Je to ocelová boční montáž. Upevnění na způsob originálu ale tato má dělená 1" oka, tak lze nasadit v podstatě jakýkoliv puškohled.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Anders píše: pon 24.6.2024, 16:21 Zjišťuju, že dneska si říká puškař kdekdo, stačí když má stojanovou vrtačku.
Potřebuju dopasovat a osadit montáž puškohledu na Mosina a asi je to obrovský problém :lol:
Nedělám nebo že to nejde už slyším po několikáté... Nedovedu si představit, že bych chtěl třeba nový svazek na troják. To bych asi dopadl jak ta slepička, co hledala vodu pro kohoutka.
Existuje ve východní části ČR nějaký normální puškař s chutí pracovat (ne jenom skládat dohromady nakoupené komponenty) a s nějakou běžně vybavenou dílnou?
Zkus Suchánka z Jezernice.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Michal_123
Zkušený diskutér

Anders píše: pon 24.6.2024, 20:47 Je to ocelová boční montáž. Upevnění na způsob originálu ale tato má dělená 1" oka, tak lze nasadit v podstatě jakýkoliv puškohled.
Takže čínský slevový server a výhodná koupě.
Puškařům se nedivím, že do toho nejdou. Divím se, že jsi to koupil.
Anders
Nový návštěvník

Příspěvek od Anders »

Jedná se o tady toto
https://www.ezbrane.eu/produkt/1-montaz ... ant-91-30/
Skutečný původ pochopitelně neznám ale podle provedení to žádný aušus není. Opracování po obrábění, závity, rozteč děr... Nic zvláštního nebo divného na tom nevidím.Dovolil bych si připomenout, že samotná montáž stála víc než Mosin :lol:
I kdyby se jednalo o plastový výlisek nebo nějaký hnůj z duralu, tak tomu puškaři to může být jedno né? Zaplacené dostane za odvedenou práci.
Když prodáváte auto, zbraň,dalekohled, "věc",tak Vás trápí co s tím bude majitel po zaplacení dělat? Ať si to hodí klidně do rybníka né?
Michal_123
Zkušený diskutér

Anders píše: úte 25.6.2024, 17:07 I kdyby se jednalo o plastový výlisek nebo nějaký hnůj z duralu, tak tomu puškaři to může být jedno né? Zaplacené dostane za odvedenou práci.
Když prodáváte auto, zbraň,dalekohled, "věc",tak Vás trápí co s tím bude majitel po zaplacení dělat? Ať si to hodí klidně do rybníka né?
Jestli je montáž kvalitně dělaná, tak je všechno v pořádku.
Nicméně ta samá ocelová montáž se prodává na Ali.
Odkaz sem dávat nebudu, najde to snadno každý sám.

Ale mýlíš se v tom, co tvrdíš.
Puškař dostává peníze za práci, ale zároveň minimálně svou pověstí ručí za funkčnost toho, co udělá.
Pokud přidělá na pušku montáž která nebude fungovat (nebude držet nástřel, osa puškohledu mimo osu...), zákazník bude pochopitelně práci reklamovat. A pak ho ještě všude pomluví, zejména na internetu.
To je pro něj lepší, práci, ze které čouhá problém odmítnout a dělat něco smysluplného.

Když někomu prodáš na inzerát zbraň, nebo dalekohled a nebude odpovídajícím stavu (nefunkční, skrytá vada...), tak jsi porušil zákon. A kupující se dnes zcela jednoduše dobude svých práv.
Anders
Nový návštěvník

Příspěvek od Anders »

A proto hledám spolehlivého puškaře, který svoji práci odvede po strojařské stránce dobře, odborně nebo minimálně posoudí zbraň, montáž, navrhne postup, řešení, eventuálně upozorní na možné komplikace nebo budoucí problém,kdyby došlo k realizaci, případně po prohlídce odmítne. Od toho je puškař a né frézař/soustružník.
To už je dneska takový problém chtít upevnit montáž ? Né tak vytvořit.To jsem zkoušel před čtyřma rokama a smůla.
Jakékoliv řešení je lepší než odpověď od stolu "nejde" nebo "nedělám". Jako zákazník po takovém člověku už nikdy a nic nebudete chtít,protože evidentně ho práce nebaví, peníze nechce nebo tuší, že by puška po jeho zásahu mohla sloužit akorát jako kyj. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Michal_123
Zkušený diskutér

Na základě toho, co zde píšeš (ten myšlenkový posun je zajímavý), ani sám nevíš, co vlastně chceš.
Ale ten poslední příspěvek od Tebe už smysl dával.
Takže jestli to chceš takhle, obvolej pár puškařů a přesně to co jsi v tom příspěvku psal jim řekni.
haluziak
Pravidelný diskutér

Příspěvek od haluziak »

Andersi, nic si z toho nedělej, tahle neochota něco dělat se vine vícero odvětvími. Naposled jsem sháněl klempíře co by mi vyvařil prahy a podběhy na autě, dva mi rovnou řekli, že to nedělají a třetí se na to podíval a řekl, že se mu to dělat nechce. Musíš prostě hledat, volat zkoušet.

To samé když jsem chtěl udělat kalený vytahovač (nepotřebuješ CNC stačí soustruh a frézka) namísto MIMového originálního dílu. První otázka byla kolik těch dílu chci, když jsem řekl, že jeden, tak mi na to jeden odvětil - "To Tě mrdám!"

Živě si to umím představit v mé předchozí práci a kolik těch smluv budete chtít? Jednu? Aha tak tam jsou dveře.
Beware of old men in profession where men die young.
Anders
Nový návštěvník

Příspěvek od Anders »

Haluziak :ta situace je poměrně smutná, protože prvotní nápad byl vytvořit montáž, osadit, ohnout a prodloužit kliku (v roce 2020). Tedy puškař si mohl vymyslet, co ho napadne, tak aby mu to vyhovovalo a mě fungovalo, protože boční montáž jsem původně nechtěl. Bohužel ze států objednávat neumím, tak nic jiného nezbývá než sehnat, co je k dispozici.
Finanční stránku věci neřeším, protože už teď se z toho stal absurdní projekt, který překračuje meze chápání, co se týče návratnosti nebo nějakého smyslu,když se dá koupit kulovnice s puškohledem za cca 10 000,- (ZKK+starý Zeiss např. ) ale s tím jsem při nákupu počítal, že bude potřeba to časem upravit. Ovšem sehnat správného člověka, tak to je věc jiná.
Pušku mám od roku 2013 a nestřílím z toho, protože skrz mechanická mířidla to na papír není a o lovu už vůbec nemůže být řeč.

I Vaše zkušenosti hovoří o tom, že lidé jsou buď líní nebo neschopní. Než něco pokazit, tak je lepší to nedělat... Otázka zní, co dělají normálně a s jakým výsledkem.
Pochopím, když je někdo dražší protože nemá čas nebo si váží své práce ale leknout se banální věci a radši to odmítnout? Nechápu.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Já tip dával zkusil jsi mu zavolat?
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Anders
Nový návštěvník

Příspěvek od Anders »

V tento moment je zbraň u puškaře na Vyškovsku. Podle toho, jak to dopadne, tak budu postupovat dál.
-----
Dnes 3.7. se stalo nemožné. Po oslovení asi patnácti puškařů se dílo podařilo. Montáž je osazena, klika ohlá a prodloužena.
Jirka.pap
Nový návštěvník

Příspěvek od Jirka.pap »

Zdravím

Chtěl bych Vás tu poprosit o radu, sháním velmi šikovného puškaře ne repas pušky. Sehnal jsem velmi pěknou kuluvnici Mauser K98 z roku 1946 a potřeboval bych nějakého puškaře kdo mi mi zbraň kompletně zrepasoval. Přiznám se že sháním asi půl roku a zatím se mi to příjde že každý dnes je puškař kdo má doma šroubovák a kladivko.
Poradíte prosím šikovného puškaře .... díky
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Zapomněl jsi napsat z které kraje jseš.
Mohu doporučit Puškař Beskydy.
Nebo Rosťa Obzina ze Supíkovic.
Odpovědět