Dobrý den, měl by jsem několik otázek týkající se lovu v západní Austrálii a toho co je potřeba, aby se člověk mohl stát lovcem a contract shooterem.
Popíši zde svou situaci: Pocházím z Evropy (Česká republika) a rád by jsem odjel studovat Angličtinu do západní Austrálie někam v okolí Perthu. Zároveň by jsem chtěl lovit kozy, prasata, lišky a především přemnožené druhy. Zde v České republice jsem držitelem zbrojního průkazu a loveckého lístku.
Mé dotazy: Jak je to v západní Austrálii se zbrojním průkazem? Mám zbrojní průkaz ze své domovské země - Česká republika. Předpokládám že zřejmě není platný v AU?
Jaký je seznam povolení, která jsou potřeba k tomu, aby jsem mohl začít lovit a stát se contract shooterem?
Je v západní Austrálii dostatek lovců a nebo jich je nedostatek?
Musím být občanem AU, aby jsem se takto mohl věnovat lovu?
Všem předem děkuji za odpověďi.
Ještě zde nastíním svou laickou představu, aby bylo jasné, že rozumím tomu, že nepřiletím do AU a po týdnu se ze mě stane contract shooter. Rozumím tomu že vše má svůj čas a že to může být velmi dlouhá cesta, ale pokud by to bylo reálné, rád by jsem se do budoucna, například brigádně držel "tímto směrem". Ve skladu v gunstore, na střelnici nebo při výpravách jako hokr, uklízeč, řidič, při zpracování masa a pod.
Jak říkám nemám příliš představu o tom, co vše je potřeba pro splnění tohoto snu a tak se zde ptám jako naprostý laik zkušenějších. Za jakoukoliv radu budu vděčný.
Lov v Austrálii
Re: Lov v Austrálii
Austrálie je z hlediska zbraňové legislativy fašistický stát-něco přes 20 let, takže jsem přesnější podmínky pro lidi bez AU občanství přestal sledovat. Dostat se tam ke zbrani je velký problém.
Co se úpravy lovu týče, liší se podle státu/teritoria, ale nějaký rámec je +/- společný:
Lov-na klasický individuální zapomeň. Cizinec musí (zhruba v tomto pořadí:
-stát se členem místní lovecké organizace
-projít školením
-zařídit si komerční lovecké pojištění s minimálním limitem 25M AUD
-požádat o Visitor´s Hunting licence (125 AUD)
-projít pakárnou plnou správního uvážení, aby mohl v AU dostat do ruky zbraň
a když se to všechno povede, tak vždy mít jako doprovod místňáka se stejnou loveckou licencí nebo profesionálního guida a lovit můžeš jen na soukromém tam, kde to mají v popisu činnosti a schválené od věrchušky.
Co si vybavuju nějaké info, nedá se to stihnout pod 3-4 měsíce a asi 1000 AUD.
Jako platící účastník safari/lovu na farmě je to v principu podobné, ale pro cizince jednodušší, kratší a dražší, protože to vyřizuje guide/outfitter (a sám si to člověk ani zařídit nemůže).
Jedno jestli na soukromém, nebo na státním. Pro ilustraci, AU občan nepotřebuje vůbec nic (zjednodušeně) pokud jde o odstřel nepůvodních druhů (králík, liška, kočky, psi mimo dinga, zdivočelé kozy, jeleni a srnčí) na soukromém nebo vlastním pozemku. Ovšem musí projít stejnou pakárnou kvůli zbrani.
Taková logická představa že budeš někde pomáhat u krav a při opravách ohradníků budeš malorážkou nebo vzduchovkou střílet králíky, aby si krávy tak často nelámaly nohy když se propadnou do nor-zapomeň, ani náhodou...
Co se úpravy lovu týče, liší se podle státu/teritoria, ale nějaký rámec je +/- společný:
Lov-na klasický individuální zapomeň. Cizinec musí (zhruba v tomto pořadí:
-stát se členem místní lovecké organizace
-projít školením
-zařídit si komerční lovecké pojištění s minimálním limitem 25M AUD
-požádat o Visitor´s Hunting licence (125 AUD)
-projít pakárnou plnou správního uvážení, aby mohl v AU dostat do ruky zbraň
a když se to všechno povede, tak vždy mít jako doprovod místňáka se stejnou loveckou licencí nebo profesionálního guida a lovit můžeš jen na soukromém tam, kde to mají v popisu činnosti a schválené od věrchušky.
Co si vybavuju nějaké info, nedá se to stihnout pod 3-4 měsíce a asi 1000 AUD.
Jako platící účastník safari/lovu na farmě je to v principu podobné, ale pro cizince jednodušší, kratší a dražší, protože to vyřizuje guide/outfitter (a sám si to člověk ani zařídit nemůže).
Jedno jestli na soukromém, nebo na státním. Pro ilustraci, AU občan nepotřebuje vůbec nic (zjednodušeně) pokud jde o odstřel nepůvodních druhů (králík, liška, kočky, psi mimo dinga, zdivočelé kozy, jeleni a srnčí) na soukromém nebo vlastním pozemku. Ovšem musí projít stejnou pakárnou kvůli zbrani.
Taková logická představa že budeš někde pomáhat u krav a při opravách ohradníků budeš malorážkou nebo vzduchovkou střílet králíky, aby si krávy tak často nelámaly nohy když se propadnou do nor-zapomeň, ani náhodou...