Povolenka - režijni honitba LČR

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
jira
Častý návštěvník

Povolenka - režijni honitba LČR

Příspěvek od jira »

Ahoj, již nějakou dobu prodávaji LČR povolenky v režijnich honitbách. Prý aby dali šanci maldým myslivcům vykonávat myslivost. Mate někdo takovou povolenku? Jake jsou podmínky? Myslím tím ceny a co je možné lovit atd taky jaké josou další povinnosti. Přikrmováni údržba zařízení atd. Je to vše zahrnuté ve smlouvě? Děkuji za odpovědi. Ptám so proto že s největší pravděpodobností přijdeme o honitbu ata spadne do tohoto režimu.
čimango
Nový návštěvník

Re: Povolenka - režijni honitba LČR

Příspěvek od čimango »

Osobní zkušenost nemám, ale smluvní podmínky mají na webu - cena 10 000 nebo 15 000/rok dle zvěře v honitbě, povinost odlovit (a odkoupit) min 9 kusů holé. Za to je pak 70% sleva na lov trofejové zvěře. Detaily asi budou o domluvě s vedoucím polesí.
Anders
Nový návštěvník

Příspěvek od Anders »

Tuto povolenku nemám ale trochu víc jsem se o ni zajímal. Můj dojem je, že se to schovává pro správné zájemce. Tedy po jednání s polesným, který má konkrétní revíry na starost. Aspoň tady na Zlínsku.
Nehledě na zvláštní podmínky, které si stanovují. Třeba dozor při lovu... :roll: Už vidím, jak 7x v týdnu se mnou někdo pojede na vycházku, čekanou.

Toto téma budu sledovat a rád si přečtu zkušenosti lidí, kteří mají povolenku v režijních honitbách LČR.
Childeater
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Childeater »

Tyhle povolenky jsou ne proto, aby někdo podporoval mladé bezzemky se zájmem o myslivost, ale proto, aby se trochu monetizovalo to, co hajní stejně musí na režijním odstřílet.
Co tak vím z doslechu, tak většina hajných klade velký odpor a radši přesvědčuje management o tom, že to radši odstřílí sami, než se v honitbě ještě starat o hosta - práce navíc.
jira
Častý návštěvník

Příspěvek od jira »

Ahoj, to vilm a na stránkách LČR je řeč o dvou druzích povolenek. Jedna.za 10druhá 15 tis. Odkub zvěřiny povinost oslovit kusy. To jsou dle mě základní informace. Zajímalo mě zda se zde nachází někdo kdo má osobní zkušenost. Prý člověk dostane popis honitby s popisem hranic atd a mělo by to fungovat tak , že člověk se nahlasi , že je de do revíru pověřené osobě a může jit bez doprovodu.zajimali mě i věci zda třeba musím postavit krmné zařízení a krmit posed atd. Ty širší detaili co nejsou na webu. Zda se v různých krajích postupuje stejně nebo jsou tam odlišnosti. Zatím mě to připadá jako další zdroj financi pro LČR schovavany za to jak jsou dobrý , že za "pakatel" umožní výkon práva každému kdo se nemá šanci dostat do sdružení. S jistotou zisku za zvěřinu.
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Je to tak jak píše jira, tj seznámí Vás s honitbou a chodíte sám jen vždy hlásíte kdy a kam jdete pověřené osobě. Já o tom uvažoval ale pro mne byl zásadní problém nutnost odkoupit veškerou ulovenou zvěřinu. A nemožnost ji dát do chladaku té honitby. Pokud bych ji chtěl dát do výkupu musel by mi to posvětit místní prohlížel zvěřiny a ten by pokaždé nebyl hned k dispozici. Cena 10 nebo 15 tis podle toho jaká je zvěř v honitbě. Po splnění požadovaného odlovu (10kusu a nepočítá se tam černá) je sleva na trofejový kus teď si nejsem jistý jestli 50 nebo 70%.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Odpovědět