Ahoj,
řeším teď kamna do čisté dílny.
Je to místo, kde trávím spoustu času, dělám tam motorky, čistím a opravuji zbraně a také bourám zvěř.
Také tam pravidelně vytírám, fakt obývák.
Topím dřevěnými briketami. Doposud jsem používal moderní Petry s horním kouřovodem, ale chci něco s ploténkou.
Napadlo mě tohle řešení:
https://www.nejlevnejsikrbovakamna.cz/k ... /tea-bila/
Máte někdo jiný nápad?
Dík.
Kamna do čisté dílny (obýváček)
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Re: Kamna do čisté dílny (obýváček)
Keď budeš tiež kúriť briketami, oproti peterkám tam väčší bordel nebude.
OT.
Nedá mi nespýtať sa. Nazval si to čistou dielňou. Opravuješ tam motorky a rušíš zver - olej, dym, krv, vnútornosti - ak si teda pod tým predstavujeme rovnaké činnosti. Čo teda považuješ za špinavú dielňu a čo v nej robíš?
OT.
Nedá mi nespýtať sa. Nazval si to čistou dielňou. Opravuješ tam motorky a rušíš zver - olej, dym, krv, vnútornosti - ak si teda pod tým predstavujeme rovnaké činnosti. Čo teda považuješ za špinavú dielňu a čo v nej robíš?
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Tahle dílna je vyloženě voňavá.
Mám tam zdviž na motorku, na zemi je dlažba a u zvedáku na prase je vydlažičkovaná i zeď.
Částečně to slouží jako pařbouda, když dorazí kamarádi.
Udržuji tam čistotu, natáhl jsem si tam i centrální vysavač.
Pokud je třeba něco svářet, řezat, brousit a podobně, tak to dělám před garáží, kde mám velký svěrák.
Mám tam zdviž na motorku, na zemi je dlažba a u zvedáku na prase je vydlažičkovaná i zeď.
Částečně to slouží jako pařbouda, když dorazí kamarádi.
Udržuji tam čistotu, natáhl jsem si tam i centrální vysavač.
Pokud je třeba něco svářet, řezat, brousit a podobně, tak to dělám před garáží, kde mám velký svěrák.
já si do dílny dal podlahovku a jako nouzová jsou tam kamna se sporákem (taková ta chapupářská kamna, tál, malá trouba a dole šufle na palivo). Topím tam cvičně 1-2x ročně, protože přes zimu tam držím cca 18°C. Jediné omezení je, že tam musím dávat menší polínka. Když by došlo na lámání chleba, dá se tam vařit i péct.
V dílně se mi ale nejvíce osvědčila malá kuchyňka. Zvěřinu dělám jenom tam, daleko od kuchyně a vlády manželky:)
V dílně se mi ale nejvíce osvědčila malá kuchyňka. Zvěřinu dělám jenom tam, daleko od kuchyně a vlády manželky:)