Brokovnice CZ-USA
Re: Brokovnice CZ-USA
Mate nekdo zkusenosti s novymi kozlicemi CZ Drake a Premier?
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pro CZ by to měla vyrábět Huglu.
Co jsem mohl vidět nové modely tak nic moc.
Co jsem mohl vidět nové modely tak nic moc.
Ahoj, tak jsem koukal na stránky CZ-USA a musím konstatovat že je tam celkem velký výběr brokovnic. Jen by mě zajímalo jestli náhodou někdo neví zda je možné si objednat i modely které se u nás momentálně standartně nenabízí. Líbila by se mi totiž některá z dvojek. Dvojka to je taková " víc myslivecká" brokovnice. Dle mého soukromého názoru.
Naposledy upravil(a) jira dne stř 18.5.2022, 17:45, celkem upraveno 1 x.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak tenhle příspěvek jsem si musel přečíst dvakrát, abych pochopil jeho smysl a na co se pan jira vlastně ptá. Zoufalý pravopis i text. Ale co už že jo, nikdo nejsme dokonalý, že. Takže jak já jsem pochopil, tak pan jira se ptá na brokovnici dvojku CZ-USA. V první řadě je nutné si uvědomit, že Česká Zbrojovka a.s. Uherský Brod ŽÁDNÉ BROKOVNICE NEVYRÁBÍ ! Všechno co se nabízí pod marketingovou značkou CZ-USA je dovoz z Turecka. ( Huglu a AKKAR ) . Když si bude pan jira chtít opravdu koupit moderní brokovnici - dvojku ( ocelová baskule, přepínač pořadí hlavní pro první výstřel, 5 ks výměnných čoků, tvrdochrom v hlavních a vyšší tlaková zkouška pro magnum brokové náboje s ocelovými broky do 4,5mm). Pak je nejjednodušší napsat do vyhledávače, např. na www.Seznam.cz, klíčová slova. Např. Akkar, Akkar dvojka brokovnice, Akkar dovozce, atd. No a vyskočí odkazy na brokovnci dvojku. Pak si každý může prohlížet, porovnávat a vybírat. Jak prosté, že .
Zdravíčko , jen poznatek k brokovnici cz-usa , před týdnem jsem pořídil CZ Drake 2022 v ráži 12/76 a má tornetační lilii , což znamená že je tornetovaná na ocelové broky což dříve nebylo.
Nemáte někdo zkušenosti s dvojkou CZ bobwhite v 12x76?
Velice vážně nad ní uvažuju, protože má atest na ocelové broky, má vyměnitelné zahrdlení,tak lze střílet i větším brokem a posunout efektivní dostřel.
Moje současná IŽ 12 12x70 na kačeny nedostačuje, protože z ní můžu střílet max 3mm broky, což po loňských zkušenostech považuju za nedostatečné.
Z těch levnějších dvojek není z čeho vybírat a Českou Zbrojovku mám za barákem, tak snad bude jednodušší řešit případný servis, ND atp. Vím, že je to turek ale když se za to postaví CZ, tak snad se nebude jednat o úplný aušus po technické stránce. Jediné mínus je údajně špatné černění, které moc nedrží (fóra a recenze v USA).
Proč dvojku? Protože od získání ZP mám jenom kozlici a rád bych i dvojku z nějakých nostalgických pohnutek
Velice vážně nad ní uvažuju, protože má atest na ocelové broky, má vyměnitelné zahrdlení,tak lze střílet i větším brokem a posunout efektivní dostřel.
Moje současná IŽ 12 12x70 na kačeny nedostačuje, protože z ní můžu střílet max 3mm broky, což po loňských zkušenostech považuju za nedostatečné.
Z těch levnějších dvojek není z čeho vybírat a Českou Zbrojovku mám za barákem, tak snad bude jednodušší řešit případný servis, ND atp. Vím, že je to turek ale když se za to postaví CZ, tak snad se nebude jednat o úplný aušus po technické stránce. Jediné mínus je údajně špatné černění, které moc nedrží (fóra a recenze v USA).
Proč dvojku? Protože od získání ZP mám jenom kozlici a rád bych i dvojku z nějakých nostalgických pohnutek

Ahoj, obávám se,zpe zkušeností zatím moc nebude. Je to model který zbrojovka dováži tuším teprve od března letošního roku. Tak nevím kolik se jich od té doby mohlo prodat. Navíc sezóna drobné teprv začne. Co se týká povrchovky to třeba Tikka ma taky povrchovku co moc nedrží.... A přitom je to flinta dobrá které nemam co vytknout. Když bude nejhůře tak se to za pár korun da načernit znova. 
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
CU-UB nikdy nevyráběla brokovnice dvojky. Všechny v současné době nabízené brokovnice pod obchodním pojmenováním CZ-USA jsou dovoz z Turecka. ( AKKAR nebo ty levnější Yildyz ) .
V současné době je snad konstrukčně a technicky nejlepší brokovnice dvojka = AKKAR 512 / 520.
Rád bych tdy dal fotky, ale fakt se mi to nedaří. Omlouvám se adminům, ale dám zde odkaz na web kde je dvojka AKKAR 512/520. Opravdu to nedávám jako reklamu.
https://www.zbrane-strelivo-optika.cz/s ... arch=AKKAR
Pojmy jako konstrukčně a technicky nejlepší u Turecké flinty mě děsí
CZ-Turek přichází v úvahu protože zbrojovku mám asi 16km od baráku. CZ-Turek nemá žádné vychytávky jako jednospoušť, vyhazovače (prvky, který komplikují život mnoha střelcům u jiných značek).
Kdyby byla někde skladem Baikal dvojka, tak bych vzal ji ale nikdo to nemá k dispozici.

CZ-Turek přichází v úvahu protože zbrojovku mám asi 16km od baráku. CZ-Turek nemá žádné vychytávky jako jednospoušť, vyhazovače (prvky, který komplikují život mnoha střelcům u jiných značek).
Kdyby byla někde skladem Baikal dvojka, tak bych vzal ji ale nikdo to nemá k dispozici.