Ja osobne ho mám v portfóliu iba niekoľko týždňov, ale som z neho po stránke presnosti a tolerancie rôznych návážok a striel doslova nadšený.
Dlho, dlho som sa tomuto kalibru bránil, aj keď som videl vynikajúce výsledky viacerých kolegov, nielen čo sa týka presnosti pri športovej streľbe, ale aj pri love. Hlavnou prekážkou boli skúsenosti z rôznych prestavieb, ktoré som videl a ktoré nefungovali po stránke mechanickej - čiže nabíjanie a vybíjanie náboja do a zo zbrane. Problémy so zásobníkmi, kde sa náboje boli schopné prevrátiť a zapichnúť do zásobníka, čím zablokovali komplet záver. Problémy so zásobníkmi, kde bolo treba opakovane ohýbať a ladiť vyústenie zo zásobníka, aby záver zobral a podal náboj do komory... Alebo vystrelené nábojnice vypadávajúce z čela záveru, ktoré potom zostávali v púzdre záveru a blokovali podanie nového náboja. Všetko toto videné nie jedenkrát a mnohokrát opakovaná potreba ladiť podávanie aj v drahých záverových systémoch ma odrádzali od kúpy 6mm BR.
Každopádne nikdy nehovor nikdy a ako som písal v inom vlákne, keď sa mi naskytla možnosť kúpy hotového laufu od kolegu, tak som do toho s malou dušičkou išiel. A to aj s vedomím, že keď to nebude fungovať, tak môžem nadávať len sám sebe.

Aby som sa dostal k strelivu a prebíjaniu - objednal som si osvedčenú kombináciu matríc, ktorú používam aj pre ostatné kalibre určené na presnú streľbu a síce kalibračnú Redding s výmenným bušingmi a usadzovaciu Forster Ultra Micrometer.
Mám viac než solídnu zásobu nábojníc Norma a k tomu som mal navyše 60ks nových nábojníc, takisto od Normy a 60ks striel Sierra MatchKing 107gr, ktoré boli ešte v prevedení Moly.

Tomuto ale predchádzal nákup 100ks streliva Lapua 105gr. Silver Jacket, čo je vlastne molykovaný Scenar. Podľa obalu hodne staršieho dáta a podľa stupňa oxidácie striel to bola veľmi stará šarža aj na moje pomery. Prvý výstrel ma trochu vydesil, rana ako z dela a radar ukázal 889m/s.