Majitel regulátor utáhl, protože jsou tyto rady dostupné na internetu, myslím, že tady také.
Univerzální rada to ovšem není, mlátí pak závěr do rámu.
Já jsem regulátor jemně přitáhnul, když byla zbraň nová, protože se zasekávala se sportovním střelivem.
Teď bych ho mohl zkusit povolit, protože už má leccos nastříleno.
Natvrdo ale závěr nemlátí ani s loveckým střelivem.
Brokový automat bajkal MP 153
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Re: Brokový automat bajkal MP 153
Vůbec netuším, kolik to má nastříleno. Jediné co vím,že původní vlastník byl starší pán, který si to pořídil na lov a nechodil s tím, nestřílel z toho.Podle stavu dřeva, černění a vnitřností bych tomu i věřil. Tedy je možné, že mu nová brokovnice nechtěla fungovat s lehčíma navážkama, tak to přitáhnul. Už nám to bohužel neřekne, protože zbraň jsem získal v rámci rozprodání pozůstalosti.
Neumím posoudit chování této konkrétní zbraně, protože nemám možnost srovnat s jinou. Sám jsem zvědavý, jak veliký vliv má onen regulátor na zpětný ráz a celý systém přebití.Pokud se tvrdí, že samonabíjecí zbraň má menší zpětný ráz než dvojka, kozlice, jednuška, protože mechanismus pojme část zpětného rázu, tak už teď tuším, že to pravda nebude. Obzvlášť při použití 12x76 s tygrem 53g Nedovedu si představit s tímto střílet třeba v bažantnici.To by byl člověk naklepaný jak řízek už po první leči.
Neumím posoudit chování této konkrétní zbraně, protože nemám možnost srovnat s jinou. Sám jsem zvědavý, jak veliký vliv má onen regulátor na zpětný ráz a celý systém přebití.Pokud se tvrdí, že samonabíjecí zbraň má menší zpětný ráz než dvojka, kozlice, jednuška, protože mechanismus pojme část zpětného rázu, tak už teď tuším, že to pravda nebude. Obzvlášť při použití 12x76 s tygrem 53g Nedovedu si představit s tímto střílet třeba v bažantnici.To by byl člověk naklepaný jak řízek už po první leči.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Jak je zbraň střílená poznáš na tom, jak jsou ošoupané různé styčné plochy závěru.
Tu pušku rozeber a pořádně vyčisti.
Jestli můžu radit, tak vyndej i spoušťák, vyfoukej ho a manaž.
Pak bych si pohrál s nastavením pístu. Ta puška by neměla mlátit, pokud Tě nemlátí jiné zbraně.
Tu pušku rozeber a pořádně vyčisti.
Jestli můžu radit, tak vyndej i spoušťák, vyfoukej ho a manaž.
Pak bych si pohrál s nastavením pístu. Ta puška by neměla mlátit, pokud Tě nemlátí jiné zbraně.
Rozebrání proběhlo hned doma po nákupu abych vůbec zjistil, jak to celé funguje a vytvořil omezovač. Ke zbrani nebyl a mám to v kategorii C-na ohlášku, bez NP. Aby se na oddělení zbraní někdo moc nevyptával a neřešil malichernosti při registraci...
Zbraň byla čistá jak slovo boží až na spoušťák v kterém bylo trochu svinčíku.Na funkčních plochách jde vidět, že to střílelo ale opotřebení ne. Pouze zaleštění, že jednotlivé pohyblivé díly jsou v kontaktu.
Musím pochválit, že to mají dobře vymyšlené. Stačí vyklepnout dva kolíky a celý spoušťák se dá v kuse vyjmout, očistit, vyfoukat kompresorem.
K tomu mlácení. Je možné, že svůj díl na tom nese i pažba. Je o maličko kratší než bych potřeboval ale vyřešil jsem to prodlužovací, koženou botkou od Zubíčka, kterou mám vylitou silikónem (používám to na Mosina )
Do teď jsem střílel z kozlice, která má upravenou pažbu přesně na moje ruce a zpětný ráz je tím dobře zvladatelný.
V sobotu to beru na kačeny, tak jsem zvědav.
Zbraň byla čistá jak slovo boží až na spoušťák v kterém bylo trochu svinčíku.Na funkčních plochách jde vidět, že to střílelo ale opotřebení ne. Pouze zaleštění, že jednotlivé pohyblivé díly jsou v kontaktu.
Musím pochválit, že to mají dobře vymyšlené. Stačí vyklepnout dva kolíky a celý spoušťák se dá v kuse vyjmout, očistit, vyfoukat kompresorem.
K tomu mlácení. Je možné, že svůj díl na tom nese i pažba. Je o maličko kratší než bych potřeboval ale vyřešil jsem to prodlužovací, koženou botkou od Zubíčka, kterou mám vylitou silikónem (používám to na Mosina )
Do teď jsem střílel z kozlice, která má upravenou pažbu přesně na moje ruce a zpětný ráz je tím dobře zvladatelný.
V sobotu to beru na kačeny, tak jsem zvědav.
Naposledy upravil(a) Anders dne stř 18.9.2024, 13:55, celkem upraveno 1 x.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Já tu zbraň koupil novou jako B a přímo na Policii mi jí při přihlašování překategorizovali přes moje protesty na C.