přidělení srnce

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
bradas
Nový návštěvník

přidělení srnce

Příspěvek od bradas »

Dobry den
Jsem clenem MS od 2016 . V nasem MS se prideluji srnci 2 , 3 , vekove tridy. Za dobu meho clenstvi jsem nedostal prideleneho srnce kvuli tomu ze nemam zbrojni prukaz . Moje otazka zni: Mam narok na prideleni srnce i bez zbrojniho prukazu kdyz jsem clen MS?
Michal_123
Zkušený diskutér

Re: přidělení srnce

Příspěvek od Michal_123 »

Co u Vás znamená "přidělení srnce"?
Zpravidla to znamená, že člověk smí toho srnce ulovit.
Ulovit ho určitě nemůžeš. Můžeš ale dostat zvěřinu.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

U nás to tak funguje. Zejména se takto řeší členové, kteří ze zdravotních důvodů ten lov nezvládnou. Hospodář jim řekne, ať se domluví s jiným členem, který to pro dotyčného uloví. Povolenka je pak vystavena na střelce a u zvěřiny uvedeno jméno příslušného indisponovaného. Já jsem takto léta lovil pro kolegu, který sice zbroják měl, na drobnou chodil, všechny povinnosti si plnil, ale na srnčí by nikdy nezmáčknul.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

bradas píše: stř 18.9.2024, 4:19 Dobry den
Jsem clenem MS od 2016 . V nasem MS se prideluji srnci 2 , 3 , vekove tridy. Za dobu meho clenstvi jsem nedostal prideleneho srnce kvuli tomu ze nemam zbrojni prukaz . Moje otazka zni: Mam narok na prideleni srnce i bez zbrojniho prukazu kdyz jsem clen MS?
Na to ti tu nikdo relevantně odpovědět nemůže, protože nezná řád vašeho spolku, nebo usnesení členské schůze, která by tuto věc měla upravovat. V některých spolcích "přidělení srnce II. a III. VT" znamená, že si dotyčný člen může takový kus ulovit a ponechat si trofej i zvěřinu, ovšem v jiných spolcích to zase znamená, že si člen může kus ulovit a ponechat trofej, ale zvěřinu spolek dává do výkupu (utržené finance používá např. k nákupu zrna na přikrmování v době nouze). Jak to funguje u vás fakt netuším, každopádně lovit (střílet) bez zbrojního průkazu dle účinné legislativy nemůžeš. (A samozřejmě jsou k lovu potřebné i lovecký lístek a povolenka.)
Odpovědět