Puškohled klouže po výstřelu
Puškohled klouže po výstřelu
Ahoj,
Mám takový problém. Puškohled uchycený do 2 jednodílných kroužků na weaver liště (výrobce JK Nástroje) mi po ráně lehce ujíždí dozadu. Udělal jsem si rysku a po 5 výstřelech se hnul tak o milimetr. Tím pádem samozřejmě nástřel nedrží.
Dotaženo už je na sílu a už mám pocit, že jsem možná jeden šroubek i strhl. Je na to nějaký fígl, nebo vyhodit a koupit nové kroužky? Popřípadě jaké?
Díky za radu
Mám takový problém. Puškohled uchycený do 2 jednodílných kroužků na weaver liště (výrobce JK Nástroje) mi po ráně lehce ujíždí dozadu. Udělal jsem si rysku a po 5 výstřelech se hnul tak o milimetr. Tím pádem samozřejmě nástřel nedrží.
Dotaženo už je na sílu a už mám pocit, že jsem možná jeden šroubek i strhl. Je na to nějaký fígl, nebo vyhodit a koupit nové kroužky? Popřípadě jaké?
Díky za radu
-
- Pravidelný diskutér
Re: Puškohled klouže po výstřelu
1. neutahujeme na sílu ale na moment.
2. komunikace s výrobcem/reklamace?
PS: Lišta od JK nástroje taky mám pocit, že jsem protočil TORX když jsem ji utahoval na moment, jenže to může být výrobcem šroubu, výrobcem bitu, ne úplně kolmým držením bitu ...
2. komunikace s výrobcem/reklamace?
PS: Lišta od JK nástroje taky mám pocit, že jsem protočil TORX když jsem ji utahoval na moment, jenže to může být výrobcem šroubu, výrobcem bitu, ne úplně kolmým držením bitu ...
Beware of old men in profession where men die young.
-
- Administrátor
Je ještě nějaká mezera v dělící rovině kroužků?
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Ostáva už len krátky závit upínacích skrutiek ( pokiaľ nie sú celozávitové ) .
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
JK Nástroje má některé kroužky z duralové slitiny. To by jsi spíš strhl závit v kroužku. Pokud máš pocit že je závit stržený, tak vyměnit kroužky a utáhnout na předepsaný moment.
Rozeber to, zkontroluj na kukru zda tan neni odreny tubus v ose, coz by znacilo vadu na krouzku, proto ja je vzdy lapuju. Zkontroluj tvar krouzku, zavity, vymen srouby a premer mikrometrem prumery tubusu, uz jsem se setkal i s takovym zmetkem. Pokud bude vse OK dotahnout na moment a melo by to fungovat.
Milan
Milan
Rozhodne by som sa nesral s nejakým premeravaním a tak podobne. Proste to vyhodiť a kúpiť kvalitné krúžky od renomovaných výrobcov (napr. Vortex, Burris a tak pod.) a je vyriešené. Bolo by dobré uviesť aj priemer krúžkov / puškohľadu. Osobne som prešiel na puškohľady priemeru tubusu 34 mm a už som sa stretol s krúžkami v priemere 34 a dokonca aj 35 mm, čo som si mysle, že je chyba výrobcu ale bol to môj omyl. Proste sú aj puškohľady v priemere 35 mm. Taktiež ja pre istotu aj krúžky podlepujem ale rozhodne to ak je všetko tip top nemusí byť.
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Mám od JK Nástroje lištu na CZ457 a musim rici, ze kvalita tam je, sedi lepsi nez original hlinikova od CZUB. Takze za me je prave firma JK Nastroje renomovana. Je otazka kde je ta chyba. Pravda je take, ze ty eloxovane montaze maji kolikrat vcelku velke treni, muze byt bordel v zavitu, takze pak kdyz dotahuje momentakem nemusi byt mozna moment dostatecny na utazeni. Idelane protocit bez horni casti krouzku srouby, maznout zavit a pak utahovat s puskacem a nemel by byt problem.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Tak možnože práve ako naschvál natrafil na nejaký nepodarok. Už som tu tuším niečo čítal, že tiež niekomu nesadla montáž od tejto firmy. Ja osobne by som zainvestoval do nejakých lacnejších krúžkov za par eur, že čo to urobí. Ak by to držalo tak už by pochyby neboli ....
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
Dal jsem tam ocelové kroužky za pár stovek, co měli v obchodě. Hlavní rozdíl byl v tom, že kroužek drží 2 šrouby namísto jednoho. No nastřelil jsem, drželo to a večer jsem s tím už ulovil srnce. Po měsíci to pořád drží.dreamer4u píše: ↑ned 29.9.2024, 19:42 Tak možnože práve ako naschvál natrafil na nejaký nepodarok. Už som tu tuším niečo čítal, že tiež niekomu nesadla montáž od tejto firmy. Ja osobne by som zainvestoval do nejakých lacnejších krúžkov za par eur, že čo to urobí. Ak by to držalo tak už by pochyby neboli ....
Jo tys tam měl nějaké kroužky pouze s jedním šroubem na každé straně? Vím, že se i takové vyrábí, ale na "dospělé" kulovnici jsem je asi ještě neviděl, vždy dva a dva. Ale na airsoft by mohlo být OK, možná i na malorážku. U silnější pístové vzduchovky už bych tomu nevěřil.
Ak je problém iba v strhnutí závitu, dal by som to nejakému puškárovi, ktorý sa v tom vyzná, aby závitníkom urezal väčší závit a vybavené. Ale zase to bude investícia a preto hovorím, že investovať alebo kúpiť montáž na inzerciu (za lepšiu cenu) a vybavené ...
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Je otazka, jestli doslo ke strzeni a tudiz to vlastne drzelo na jednom krouzku a 2 sroubech. Utahovat na vhodny moment je zaklad, kor u hliniku.
Montaze hlinikovy na jeden sroubek je otazka vhodnosti pouziti. Tady by mel vyrobce upresnit pouzuti a mit sam odzkouseno. A popravde nerozumim tomu, proc toto kupovat. Hlinik tak mozna na montazich SPUHR, oko na 6 sroubku a poradnych, ale jinak ocel je ocel
Montaze hlinikovy na jeden sroubek je otazka vhodnosti pouziti. Tady by mel vyrobce upresnit pouzuti a mit sam odzkouseno. A popravde nerozumim tomu, proc toto kupovat. Hlinik tak mozna na montazich SPUHR, oko na 6 sroubku a poradnych, ale jinak ocel je ocel
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
-
- Zkušený diskutér
U hlinikové montáže je problém ten, že má ocelové šroubky. Hliník má jinou tepelnou roztažnost než ocel a také jsem pořád přitahoval šrouby až jsem to vyhodil.