haluziak píše: ↑pon 21.10.2024, 12:27
Myslíš že mají dvě linky na .308Win nábojnice, jednu na kvalitní na lovecké střelivo a jednu na levné 147gr?
Ad ty cesty - Jo to už je moje prokletí. Ale ty nábojnice SAKO jsem taky koupil na doporučení - kup jednou vystřelené SAKA z huntingu to jsou dobré hilzny. A od té doby mi to hapruje.....
Jak říká Cobaj, ověřil bych si nejdříve u výrobce, že jsou to jejich nábojnice a né nákup od jiného výrobce. Hornady snad děla/delal TAP střelivo s ocelovýma nábojnicema, takze ty takticke muzou byt cokoli.
Sako 308 jsem koupil také, ale ideálně to chce od policajtů nebo vojáků, kde nastřílí v daný okamžik hodně a vše bude z jedné šarže. Přeformátoval jsem cca 500ks na 260Rem a po změření krčků jsou vidět cca asi 2 šarže. Ale rozdíly jsou minimální jedna šarže krček 7,42-7,43mm a druhé mají 7,45-7,46. Je fakt, ze jsem tuhle na strelnici nasel 10 ks Sako, Lapua, RWS, tak chci schválně zkusit test, jak to bude strilet s ruznych objemu a tloustky krcku. Predpokladam vyuziti na lov a pocitam, ze to bude chodit do 1MOA bez uprav, pouze zihani. To si myslim, ze dela nejvetsi rozdily, kdy je citit pri zalisovani rozdilna sila a je to videt i na strelach nekdy, kdyz jsou krcky ruzne tvrde.
haluziak píše: ↑pon 21.10.2024, 10:06
Dále jsem objednal VLD stem do usazovací matrice, tak snad to pomůže s rozdílama v usazení střel,.....
Za me to chce zihat, aby krcek byl skutecne mekkej a nejen zihat, ze jsem zihal, spravna teplota a podrzeni na teplote, aby zrna mely cas na zmenu. To bude delat ty rozdily pri usazovani, kdy tvrdy krcek bude mit vetsi odpor a strela bude zalisovana mene a to jak z duvodu odporu, tak z duvodu, ze se strela deformuje a neni mozne je zalisovat vice.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]