Policie se vypraví do libereckých lesů na divočáky
-
- Administrátor
Re: Policie se vypraví do libereckých lesů na divočáky
Tak to vychází 70 000,- Kč/kus
Přitom by stačilo dát k dispozici myslivcům pár dronů s termokamerou, možná i s operátory a bylo by to účinnější a levnější.

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Při 125 ulovených prasatech to je 112.000Kč za kus + plat + náhrady za práci v noci, o víkendu, přesčas.
-
- Administrátor
Já to počítal z toho maximalistického odhadu 200 ks. To by byla minimální cena za kus a i tak je to bakula peněz.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Michal_123 píše: ↑pon 04.11.2024, 18:54 Typicky zavádějící titulek, rétorikou zaměřený na V. cenovou skupinu:
Divočáky na Liberecku loví elitní odstřelovači. Myslivci jsou naštvaní.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-di ... i-40495796
V tomto článku se píše, bez bližšího upřesnění oblasti a hmotnosti kusu, že ani zástřelné 10.000,-Kč nepřineslo efekt. Což je podle mě lež jako věž!!! Kdyby vypsali takovéto zástřelné na každé ulovené prase, členové těch dvou spolků, o kterých je řeč, by byli schopni vymlátit prasata do mrtě. I kdyby si na to měli vzít dovolenou, nebo napozývat lovecké hosty.S tím, že "staří dědkové by nelovili" také nesouhlasím, při vidině těch peněz by se nechali odvézt do lesa třeba na vozíku.
Další varianta by byla, kdyby každému spolku dali třeba půl milionu - milion na prokazatelný příspěvek na nákup pušky, termovize, NV, podmíněný ulovením x kusů prasat, zafungovalo by to stejně, ne-li lépe.
Jako všechno v téhle republice je to "namazané" až běda, před veřejností se udělá hezké PR, pár policistů si hezky zastřílí ( samozřejmě bez toho, aby po střelbě dělali "červenou práci" ), to by bavilo každýho. A moc rád bych si někde přečetl zprávu, až akce skončí, tak s jakým efektem. Ale nevěřím, že se zveřejní, nebo že se dozvíme skutečná čísla. Částku cca 100.000,- na jedno prase nepovažuju vůbec za přemrštěnou
ZB 98 - 8x57 JS + Meostar 3-12x56 RD ; ZKK 600 - 7x64 + Meopta 4x32 ; Holek Brno 6,5x58R / 20 + Meopta 3x ; ZKM581 - 0.22 LR + Walther 6x40 ; YILDIZ 12/76 ; Jiráček 20/65 ; Beretta 84 FS Cheetah, CZ 83 ; Alfa Proj 831 ; Alfa Proj 231
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... e-myslivci
Tak za první noc 5.
To ty náklady na jednoho dostává do úplně jiných čísel. 
Tak za první noc 5.

Já jsem zvědav především na to, jestli ČMMJ dokáže využít luxusní nahrávku na smeč a po skončení celé akce, s patřičnou publicitou, vyčíslit náklady vynaložené na jeden kus... Tvrdá data by to pak rozhodně mohla ucpat pár informačních "kanálů".
Jo, je to super akce.
Odstřelovči střílí a myslivci jim sekundují. Jsem zvědav, kolik se jich odloví za celou akci. Každopádně měli šanci lovit myslivci, kus za 10.000,-. Neznám ale místní podmínky, tak jen z diskuzí pod článkem.
Dle mého názoru se daly uspořádat natláčky, kdy za použití dronů s termovizí ty místa obestoupit a protlačit. Nevím, co za tím vším je.

Dle mého názoru se daly uspořádat natláčky, kdy za použití dronů s termovizí ty místa obestoupit a protlačit. Nevím, co za tím vším je.
Tak asi to loví na čekané. Takže rozdíl mezi těma slepýma dědkama v zeleným (jak se všichni smáli na diskuzi) a profíkama prostě žádný. Pokud bylo opravdu 10000 za kus, tak bych v tom lese bydlel.tonny píše: ↑úte 05.11.2024, 21:24 Jo, je to super akce.Odstřelovči střílí a myslivci jim sekundují. Jsem zvědav, kolik se jich odloví za celou akci. Každopádně měli šanci lovit myslivci, kus za 10.000,-. Neznám ale místní podmínky, tak jen z diskuzí pod článkem.

Tak za tento týden 14 ks, toť vše. Pokračování příští týden 

Tak to je 1.000 000 na kus. To jde. 

- Michal_123
- Zkušený diskutér
Další bulvární a zavádějící nadpis článku:
14 milionů za 14 prasat. Myslivci se posmívají policii za odstřel divočáků
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/divo ... oj=otvirak
Mám pocit, že valná většina myslivců se neposmívá.
Myslivci, ale i běžní občané jsou zděšeni tím, co je všechno v tomto státě za naše peníze možné.
14 milionů za 14 prasat. Myslivci se posmívají policii za odstřel divočáků
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/divo ... oj=otvirak
Mám pocit, že valná většina myslivců se neposmívá.
Myslivci, ale i běžní občané jsou zděšeni tím, co je všechno v tomto státě za naše peníze možné.
Myslivci nemaji byt zdeseni s toho, ze byli povolani policiste do honiteb nasich kolegu, ale s toho co dobytek tamnich spolku dokazal a dokazuje i po cas opatreni. (pochopitelne i v techto spolcich jsou slusni lide, nicmene meli si mezi sebou sjednat poradek)
M.
M.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Co podle Tebe udělala místní sdružení tak špatně? Nejsem odsud, takže reálie neznám.
Jestli to "zděšení" byla reakce na mě, tak:
Každý daňový poplatník by se měl zajímat, také je to jeho svaté právo, kam se sypou peníze ze státního rozpočtu.Michal_123 píše: ↑pát 08.11.2024, 12:26 Myslivci, ale i běžní občané jsou zděšeni tím, co je všechno v tomto státě za naše peníze možné.
Opravdu to chceš obhajovat 14 milionů pro speciální výbavu profesionálních sniperů?
Co jim chybělo?
Termovizní dron stojí 14 milionů?
Neni vhodne na takovemto foru zverejnovat co se tam delo. Vyckej casu a ono se to k tobe dostane.
Je to na zvraceni. ,,Chranenim,, bachyn i pres pritomnost nakazy to jenom zacina.
A verim ze si bohuzel s temi ,,nejlepsimi,, porad podle nasich krasnych tradic kolegove myslivci podavaji ruce. Osobne jsem tuhle zvrhlost zrusil, nebudu si podavat ruku s nekym, kym opovrhuju.
Neznam rozdeleni financnich postredku pro opatreni. Predpokladam, ale ze vetsinu polozek budou ,,provozni zalezitosti,,
Nevim jestli mas vubec tuseni jakym vybavenim na jakych jednotkach disponuji a jakym do prvni akce okolo AMP do te doby disponovali i na te nejvyssi urovni. Kazdopadne pokud PČR zustane s teto akce k dispozici vybaveni jako je termovize, drony,.... jsem jedine rad. Kdyz ti honitbou couraji pytlaci a ty vis ze po privolani PCR prijedou v noci ,, na slepo,, tak se na to muzes leda vykaslat.
Takze misto reseni, kam jde kazda kazda vyclenena koruna, by jsme se meli jasne vyhradit vuci nasim myaliveckym ,,kamaradum,, co kritizuji nebo dokonce znemoznuji intenzivni lov cerne.
M.
Je to na zvraceni. ,,Chranenim,, bachyn i pres pritomnost nakazy to jenom zacina.
A verim ze si bohuzel s temi ,,nejlepsimi,, porad podle nasich krasnych tradic kolegove myslivci podavaji ruce. Osobne jsem tuhle zvrhlost zrusil, nebudu si podavat ruku s nekym, kym opovrhuju.
Neznam rozdeleni financnich postredku pro opatreni. Predpokladam, ale ze vetsinu polozek budou ,,provozni zalezitosti,,
Nevim jestli mas vubec tuseni jakym vybavenim na jakych jednotkach disponuji a jakym do prvni akce okolo AMP do te doby disponovali i na te nejvyssi urovni. Kazdopadne pokud PČR zustane s teto akce k dispozici vybaveni jako je termovize, drony,.... jsem jedine rad. Kdyz ti honitbou couraji pytlaci a ty vis ze po privolani PCR prijedou v noci ,, na slepo,, tak se na to muzes leda vykaslat.
Takze misto reseni, kam jde kazda kazda vyclenena koruna, by jsme se meli jasne vyhradit vuci nasim myaliveckym ,,kamaradum,, co kritizuji nebo dokonce znemoznuji intenzivni lov cerne.
M.
Máte pravdu oba. Ten článek mluví o vyčlenění 14mil Kč na tu akce a ne o tom, že se vše utratilo. Vybavení jako takové asi bude jen zlomek nákladů. Započítat se musí logistika a pravděpodobně i náhrady mezd těch cca 70 lidí.
O nesmyslným přístupu některých kolegů ke stavům zvěře, nebo dokonce k veterinárnímu odstřelu, je občas alarmující. Asi to zná každý, kdo se v nějakém spolku pohybuje. To, že někdo chodí 2x do měsíce sedat na jednu kazatelnu a nevidí chlup nemusí být důkaz toho, že tam zvěř není.
O nesmyslným přístupu některých kolegů ke stavům zvěře, nebo dokonce k veterinárnímu odstřelu, je občas alarmující. Asi to zná každý, kdo se v nějakém spolku pohybuje. To, že někdo chodí 2x do měsíce sedat na jednu kazatelnu a nevidí chlup nemusí být důkaz toho, že tam zvěř není.