Myslivecké troubení a vše okolo

a vse kolem nich
Odpovědět
MilošB
Nový návštěvník

Re: Myslivecké troubení a vše okolo

Příspěvek od MilošB »

Zdravím, kolegové muzikanti, který nástroj, borlici, doporučíte začátečníkovi: Thomann B Fürst Pless Horn nebo Belltone BSH 02 či Stagg WS FS? Nebo je to v této cenové relaci jedno? Děkuji.
jafry
Nový návštěvník

Příspěvek od jafry »

Mám Staga, kterou jsem si koupil jako začátečník a troubí parádně. Je jak pro začátečníky, ale vůbec se za ní nemusí stydět ani pokročilý trubač. Poměr cena výkon je bezkonkureční. V současnosti troubím na Dotzauer 18815 L, která stála skoro 3x tolik a ten rozdíl je nepatrný. Občas si zatroubím i na toho Staga. Stag má nevýhodu, že nejdou použít klasické trumpetové nátrubky (což u větších borlice jde) a musíš vybírat z kornetových nátrubků. Mám na Stagu plastový nátrubek Kelly a nemůžu si stěžovat. Nevím jak ostatní zmiňované levné borlice, předopkládám, že to bude taky Čína, ale s těmi zkušenost nemám, ale Staga určitě doporučuji.
MilošB
Nový návštěvník

Příspěvek od MilošB »

Ahoj, děkuji za odpověď. Jak nikdo nepsal, tak jsem to risknul a objednal právě Stagga. Jsem tedy potěšen, co píšeš. S těmi nátrubky mi to zatím není jasné, měl jsem za to, že jsou pouze kovové. V čem je výhoda těch plastových?
jafry
Nový návštěvník

Příspěvek od jafry »

Plastový je příjemnější když troubíš v zimě a je to fakt znát. Troubit v zimě pěkně vymrzlej z naháňky na kovový nátrubek a nebo na plastový je velkej rozdíl :wink: .
MilošB
Nový návštěvník

Příspěvek od MilošB »

Aha, dík za vysvětlení. Nejsem aktivní myslivec, ale vyzkouším. Halali!
Odpovědět