Zdravím, máte někdo zkušenosti s touto flintou nebo podobnou ráží???
Jk velký je třeba rozdíl ve střele, jde mi o lovi škodné a nutrií.
Díky za radu
S pozdravem Patrik D
Malorážka JW 23 - 22WMR
Re: Malorážka JW 23 - 22WMR
Zdar, nikdo nic nepíše asi nemají zkušenost. Já lovim s 17HMR a paráda dobrá balistika dobrá ranivost při 1,1g střele rychlost kolem 800m/s. Napiš mi do zpráv pošlu odkaz na videa. Do 22 WMR bych nešel sice střela težší ale balistika mnohem horší. Kdo nezkusil 17HMR její limity neuvěří. Ja mám CZ 457 a super. Vice v SZ
Zdravím. Už som to tu niekde písal takže sa nechcem opakovať. Ak Vám môžem poradiť tak prejdite na 223 rem a nič nemusíte riešiť. Mám aj 17 HMR, celkom dobrý a presný kaliber. Bohužiaľ zastavovací účinok napr. na líšku je dosť úbohý. Ak ju chcete mať vždy v ohni musíte strieľať na hlavu. Samozrejme padne aj na trup ale je to tak 50 / 50 a keď nemáte kvalitného psa na dohľadávku tak ... Ale ináč 17 HMR je špičkový na potkany, škrečky, pernatú zber a tak podobne .... Ale už som videl aj srnčiu a aj čiernu v ohni s týmto kalibrom. Ale to je už umenie strelca ... Pekný večer.
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
Nepochybně 223 win je účinější než 17hmr nebo 22Wmr.Ale 223 win neni malorážka a o to jde. Jestě bych zmínil jeden kalibr 17 WSM hmotnost střely 1,3g 910m/s a 540J /0 , Zbraně vyrábí Savage Arms. Nad timto kalibrem jsem uvažoval ze začátku, ale nakonec jsem vzal naši CZ 457 a 17HMR.