Kulová jednuška Haenel Jager 9
Re: Kulová jednuška Haenel Jager 9
precechtel - Dĺžka hlavne 74 cm ?!?! To fakt ? 

308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
Nemusím mít Blasera nebo Merkela. Ale bohužel jiné jednoranové kulovnice v ráži 6,5x57R jsem na internetu nenašel. O Haenelce uvažuju proto, že už jí mám a sedí mi.
Ta přestavba z ruské jednušky je zajímavá. Ještě sehnat puškaře, který by tu přestavbu udělal.
Ta přestavba z ruské jednušky je zajímavá. Ještě sehnat puškaře, který by tu přestavbu udělal.
-
- Nový návštěvník
Pro Jirku1955 - Zkus dát inzerát na slovenský bazoš. Je tam jedna v 6,5x65R a zřídka se tam objevuje a opakuje. Pak tam byla ještě jedna v 270Win. Taky docela dlouho.
Pro George - až ti jednou povím co mi vymamlasili v beskydech, tak se taky od srdce zasměješ
Pro George - až ti jednou povím co mi vymamlasili v beskydech, tak se taky od srdce zasměješ

neni jednodussi zavolat do JK Nastroje, jestli tu jejich S10 neudelaji v teto razi?
JK Nástroje ji komorují v 6,5x55. 6,5x57R by v tomhle případě byl spíše krok zpět.
Jedině že by potenciální zákazník trpěl rozhodovací paralýzou a preferoval minimální výběr tovární munice. 

Děkuji za typ. Díval jsem se na stránky firmy. Ráže 6,5x55 se prodává za 75 tisíc korun. To je dost. Výroba hlavně do Haenelky by vyšla levněji.
Dobrý večer. Měl jsem tu jednušku od JK v ruce a mám z ní rozporuplný pocit. Pecka je systém zlamování, kdy nemusíte šmátrat kličku zlamování pod puškohledem. Jako velké mínus vidím hmotnost. Závěr byl komplet z oceli a ke hmotnosti moji Haenelky 8x57 jrs to má hodně daleko.... Čímž dle mého názoru ztrácím hlavní přednost této zbraně. V podobné hmotnosti i ceně se již dá sehnat opakovačka.
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
-
- Zkušený diskutér
Ano, 74 cm, ovšem poslední 4 cm tvoří kompenzátor, který, jak mi vysvětlil puškař, působí tak, že plyny obalují střelu a působí na její stabilizaci. Pokud ověřuji nástřel, na 50 m se dírky v terči dotýkají a tvoří malou osmičku. Pouze já kazím této hlavni výsledek..... Tehdy vyrobil těchto jednušek v r 6,5x57R celkem 8 kusů a pouze jedna změnila majitele, dědicové ji prodali. Jinak tyto jednušky stavěl dle přáňí zákazníka i v rážích 6,5x52R, 9,3x72R, 7x57R, 7x65R, 308 W, 45-70 Gov, vždy na bázi ruských jednušek že 70. Let. Měl jsem i toho 45-70 Gov a prodal jsem, protože zpětný ráz tohoto knedlíku byl na mně p říliš.
politice a politikům zmar
ad JK - taky jsem jí měl v ruce, také rozporuplné pocity. Je těžká! Raději budu otáčet kličkou pod puškohledem, než strkat prsty do druhého lučíku, je taková neotesaná. Za mě bez emocí.
ad IŽ - i kdyby to bylo laserové ukazovátko, tak bych nekousnul pojistku v lučíku, která nevím, zda neblokuje jen jazýček spouště (možná se pletu) a co víc..pořád je to IŽka tedy spíš produkt uměleckého kovářství než puškařina + lomení pažby (primárně střelba přes miřidla) atd atd
ad Haenel - zase lomení pažby pro střelbu přes miřidla, když tam dáš optiku, musel bys mít ksicht jako Frankenstein abys zalícil a koukal do osy optiky. Dřevo třídy mínus 2, hliníková baskule ale to má i Blaser a slitiny 7075 toho snesou jako konstrukční ocel. Rychleji to ale ojebeš na povrchu pokud ji budeš mít jako každodenní nástroj.
pokud bych měl zase zvrhlé choutky na jednoranku, tak zase Bergara - pokud na práci. A kdybych si to chtěl užít, tak K95
ad IŽ - i kdyby to bylo laserové ukazovátko, tak bych nekousnul pojistku v lučíku, která nevím, zda neblokuje jen jazýček spouště (možná se pletu) a co víc..pořád je to IŽka tedy spíš produkt uměleckého kovářství než puškařina + lomení pažby (primárně střelba přes miřidla) atd atd
ad Haenel - zase lomení pažby pro střelbu přes miřidla, když tam dáš optiku, musel bys mít ksicht jako Frankenstein abys zalícil a koukal do osy optiky. Dřevo třídy mínus 2, hliníková baskule ale to má i Blaser a slitiny 7075 toho snesou jako konstrukční ocel. Rychleji to ale ojebeš na povrchu pokud ji budeš mít jako každodenní nástroj.
pokud bych měl zase zvrhlé choutky na jednoranku, tak zase Bergara - pokud na práci. A kdybych si to chtěl užít, tak K95
Dobrý den. IZ má opravdu jen blokovanou spoušť, ale takových flint je více. Blokaci úderníku by měla mít M98, ZG47, M03, CZ600, ....Doma mám IZ ještě že staré produkce ze 70 let. Ta má alespoň duralový výstražník a takový kloubový kohout spouště, který chodí celkem obstojně. Dnes používám pouze pro výcvik psa a občas na loď na kachny. Ta příčná pojistka opravdu svádí k omylu.... Další faux paux se mi zadařilo, když jsem u zlomené flinty vypustil úderník, aby se šetřila pružina. Nedovedete si představit ten gejzír z rybníka a moje odřené klouby při zavření flinty, když vyčnívající úderník "políbil" zápalku náboje... Moderní zbraně by měly být opravdu daleko bezpečnější.....
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
-
- Nový návštěvník
Jirka1955 - Dej pak info, jak jsi se rozhodl. Popřípadě jestli si necháš tu hlaveň dělat, tak kdo to dělal a na kolik ta sranda vyšla - jestli to nebude tajné. Ať se daří
Zkuste oslovit Hadaše, kdysi dělal hlavně na K3 ta je podobná haenelce. Třeba vám vyhoví.
Dnes jsem zkoušel volat některým výrobcům zbraní (Hádáš, Hanák, Soukup). Všichni mi odpověděli stejně. Hlaveň na Haenel 9 jsou schopni udělat. Dodací lhůta zhruba 2 měsíce. Cena okolo 35 tisíc, včetně zkušebny. Původní hlaveň zůstane, takže Jednuška bude s původní hlavní a bude k ní výmněná hlaveň. Ještě mi nabídli výběr mezi 6,5x57R nebo 6,5x55 SE. Když už bych se rozhodl, tak určitě náboj s rankem (6,5x57R). Zatím nejsem rozhodnutý, 35 tisíc je dost!
Ještě je malý problém se vzdáleností. Jsem od Plzně..
-
- Nový návštěvník
No jo.... Já myslím že najdeš puškaře i blíže. Ať ušetříš aspoň ten čas a benzín. A zamne 6,5x57R ...