Mauser 25
Re: Mauser 25
dost by ma zaujimala rozobrana ked je zelezo od pazby
Podľa ľudí, čo to mali v rukách na Jagd und Hund, je to šunt. Tenučké vodiace pliešky záveru, všetko také málo robustné - diplomaticky povedané.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
tibi 1 - Kuk : https://youtu.be/w1OViZbhOJs , (skutočná dĺžka hlavne len 48,5 cm ; polovojenský vzhľad ) . 

308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
To že to bude asi vyrobené levnými metodami lisování plechů je vlivem tlaku na cenu, což se dá ale vlivem k ceně kolikrát překousnout. To samé platí o hliníkových pouzdrech závěru, prostě levnější a rychlejší výroba.
Za mě je ale mnohem horší, že to moc krásy nepobralo a to je u loveckých pušek zásadní. Tradiční myslivec chce krásu, pochlubit na společném lovu atd. Tady se to za mě moc nepovedlo
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Tj u nás taky ti tradiční myslivci mají všichni krásně zdobené kulobroky a na kontrolních střelbách rozptyl 10/100Choochoo007 píše: ↑stř 29.1.2025, 12:36Tradiční myslivec chce krásu, pochlubit na společném lovu atd. Tady se to za mě moc nepovedlo

-
- Pravidelný diskutér
Porpoise 10/100 myslíš cm/m nebo počet bodů/možných bodů? Protože už jsem viděl oboje.
Třeba tohle jsem nikdy nepochopil: flinta je nástroj, stejnej jako krumpáč, nemusí mít žádný cingrlátka ale musí udělat svoji práci.
Třeba tohle jsem nikdy nepochopil: flinta je nástroj, stejnej jako krumpáč, nemusí mít žádný cingrlátka ale musí udělat svoji práci.
Beware of old men in profession where men die young.
Dle mého nelze tuto zbraň srovnávat s třikrát dražšími výrobky. Z uživatelského pohledu to má vše, co by pracovní flinta měla mít. Pro zajímavost jsem mrknul na začátek vlákna o M18... Taky ta hodnocení nebyla zpočátku moc pozitivní a teprve čas ukázal, že ta zbraň za ty peníze není vůbec špatná... Osobně si nemyslím, že by to Mauser vypustil bez řádného testování a vyrobil úplněk aušus.
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
M18 taky neni zadny krasavec, ale oproti tomuhle je to krasa a to je proste skoda. Berreta BRX1, je taky pracovni puska, ale oproti M25 je to krasavec. Oni Němci nemaji mic cit pro design, mozna proto takovy výsledek, a jim se to nakonec muze i libit. Meli to udelat jak Sako s T3 a Giugiarem.
Porpoise, byla to narazka presne jak rikas. Musi to byt pekne, ze to nestrili neni podstatne. Sportovni strelec to ma obracene, ale tohle neni zbran zamerena na sport.
Porpoise, byla to narazka presne jak rikas. Musi to byt pekne, ze to nestrili neni podstatne. Sportovni strelec to ma obracene, ale tohle neni zbran zamerena na sport.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
je krapet robustní, ale to se dá odpustit. Lepší fortelnej základ, než např plastové ližiny na Jakele 

Nemyslím, že by BRX byla špatná, asi jako jediná bude splňovat i armádní standarty a líbí se mi na ní i možnost přehazování kliky závěru. Ale jako pracovní dělník mi přijde i pro tradičního českého myslivce dost futuristická. To ten Mauser v laminu v thumbhole nikoho neurazí.
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
Ten hrb na Mauser 25 mi pořád něco připomínal. A už vím co! Fiata Multiplu 
Tak třeba taky bude mít svůj fanclub.

Tak třeba taky bude mít svůj fanclub.
Aktuální ceny (ZJJ.CZ)
Mauser M25 Extreme - 39.200,- Kč
Mauser M25 Pure - 41.500,- Kč
Mauser M25 Max - 43.800,- Kč
Dojem na mě tato kulovnice dělá stejný jako Mauser 18 - levná pracovní kulovnice.
Mauser M25 Extreme - 39.200,- Kč
Mauser M25 Pure - 41.500,- Kč
Mauser M25 Max - 43.800,- Kč
Dojem na mě tato kulovnice dělá stejný jako Mauser 18 - levná pracovní kulovnice.
Je to hnus.
Za tie peniaze radšej Berettu, ktorá popritom vyzerá ako Ferrari vedľa žiguláku.

Za tie peniaze radšej Berettu, ktorá popritom vyzerá ako Ferrari vedľa žiguláku.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
-
- Zkušený diskutér
Kritériem pravdy je praxe. Ta se zatím, alespoň z příspěvků to tak vyplývá, rovná nule! V jedné bajce
řekla: " stejně jsou kyselé!" Anebo jak se říká na Slovensku: " Je to na kokot!"
Nemusíš hneď toľko vyplakávať...
Dizajnová stránka je subjektívna. Funkčná, tam sa to už veľmi okecať nedá. Keď niečo už pri prvom vzatí do rúk pôsobí "levně", tak po ďalších desiatich opakovaniach sa to nezmení. Je to proste z pohľadu výrobných nákladov lacno urobený plecháč s nie jedným kompromisom. Jediným skutočným problémom je však jeho neadekvátna cena. Konkurencia v podobe Beretty, Haenelu, Heymu atď. ponúka viac muziky za menšiu, alebo rovnakú sumu. To ešte aj ten nešťastný Savage Impulse pôsobí robustnejšie a solídnejšie než tento výtvor.

Dizajnová stránka je subjektívna. Funkčná, tam sa to už veľmi okecať nedá. Keď niečo už pri prvom vzatí do rúk pôsobí "levně", tak po ďalších desiatich opakovaniach sa to nezmení. Je to proste z pohľadu výrobných nákladov lacno urobený plecháč s nie jedným kompromisom. Jediným skutočným problémom je však jeho neadekvátna cena. Konkurencia v podobe Beretty, Haenelu, Heymu atď. ponúka viac muziky za menšiu, alebo rovnakú sumu. To ešte aj ten nešťastný Savage Impulse pôsobí robustnejšie a solídnejšie než tento výtvor.
Every Shot Counts
Every Shot Counts