vhodna zbran/kaliber na lov v afrike

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
johanes1
Častý návštěvník

Re: vhodna zbran/kaliber na lov v afrike

Příspěvek od johanes1 »

Tak teda vitej zpatky! Diky za informace z prvni ruky. Jen doufam, ze az se aklimatizujes a srovnas si zazitky, trochu se rozepises :wink:
Pete
Častý návštěvník

Příspěvek od Pete »

To: Bwanahunter

Čas letí jako gepard za impalou, půl roku je pryč. Chtěl jsem se tě zeptat, zdali už máš ten dvoják s laufy 8x75 RS a jak jsi s tím spokojený a zdali jsi zadal stejnému puškaři další sadu, a to 375 HH. Já jsem stihnul ještě Tanzánii s mojím Heymem též s laufy 375 HH a tato ráže se opravdu výtečně osvědčila, nicméně pro opravdu těžkou zvěř teď řeším přece jenom zbraň v kalibru 500/416 N.E., kde je větší "error margin", což se může sakra hodit.
Prefte
Nový návštěvník

Příspěvek od Prefte »

Děkuji za tvůj příspěvek, Jakube. Chápu, že každý máme své zkušenosti, a souhlasím, že při přebíjení je důležitá preciznost. Co se týče selhání u nábojů, mám podobný názor, že použití kvalitních zápalek a správného prachu je klíčové pro bezproblémový výkon. Osobně jsem nikdy neměl problém s Federal zápalkami, ale samozřejmě, každá zbraň a každé prostředí může mít své specifika. Rád se dozvím více o tvých zkušenostech s těmi zápalkami, které používáš, protože jsem v tomto směru pořád otevřený novým informacím. A co se týče té 458WM, souhlasím, že u takto silných nábojů je třeba věnovat pozornost každému detailu.
Fanoušek online her. Nejčastěji hraji na mostbet bonus, protože nabízejí nejlepší podmínky.
Odpovědět