Malorážka ZKM 451
Malorážka ZKM 451
Zdravím, mám dotaz, dá se u této malorážky zjemnit spoušť, mám starou terčovnici a ta spoušť je o poznání jemnější. Díky
-
- Pravidelný diskutér
Re: Malorážka ZKM 451
Já to na své 451 (model 1) nechal pořešit. Přijde na to zdali chceš snížit odpor, nebo jen poladit plynulost spouštění. Pokud odpor, pak těžko říct, zdali třeba ta tvoje není na limitu a terčovnice má spoušťák s jinými možnostmi.
Zdar, dnes jsem byl trochu zastřílet, abych porovnal terčovnici a 451 no musím říct, že terčovnice je trochu jinde ( lepší ) ,nicméně se zeptám, jaké náboje pasovaly dle vás co vlastníte 451, myslím cena výkon, klesání třeba 30,50,70 m , soustřel, zkrátka které náboje 451 chutnají a máte s nimi pocit, že jsou pro tuto zbraň vhodné, klidně i střelnice versus honitba. Díky
Dobrý večer. Kdysi jsem to na své malorážce zkoušel a na moje amatérské střílení mi nejvíce vyhovovaly sypačky Blaser v takové šedo-střibrno-černé krabičce. Jednalo se o těžší pomalejší střely. Na přesnost dobré a cena lidová. Zkoušel jsem i HV od Bellotu a nějaké další střelivo od tuzemského výrobce, ale ty mi to rozhazovalo... Před pár lety jsem si koupil krabičku Winchesterů, ale to byla úplná katastrofa... Z pěti ran mi při nastřelení dvě spadly. To snad museli plnit v té Indii....
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
Mám jedny Winchestry a ty seděly do terčovnice, cena výkon , nekecám x lišek v ohni po ráně na tělo, ale 451 mě to nějak nesedí, koupil jsem na zkoušku SB klub (katastrofa) a SB 130kč krabka byly s dutinkou a čuměl jsem jakou daly prdu a klesání měli z 50m na 75m menší než ty Winchestry. Já bych rád patron co sedí flintě, má rozumnou rychlost a je přesný pro lov škodné a když se rozhodnu zablbnout stojí rozumný peníz. Měl jsem Remingtony a byl spokojen jenže se x krát stalo, že mi to závěr nevyndal, měl Stingry jenže tam zůstala párkrát kulka a cena toho patronku je prostě moc, já když jel z čekaný stavil se na hnojišti a tam řešil potkany a prostě za 7kč nebudu potkana střílet, navíc ta přesnost tak rychlého patronu, někdy byl oříšek, ale dobrý. Ptám se na zkušenosti, tipy, rady, abych nedělal zbytečný chyby. Jo a popřípadě znáte obchod kde mají fakt výběr a rozumí tomu. Díky
k malorážce i střelivu najdeš plno informací v této knize,půjčí Ti jí každá knihovna pře MVS,Vlastimil Hejl:ABC sportovní střelby,Naše Vojsko,1965
jinak pokud někoho zajímá sportovní střelba a malorážka,najděte na netu knihkupectví karolinum a zadejte autora Brych Jan,skvělá skripta pro studenty FTVS,doslova za hubičku
Zdravím, nepopírám, že tam nenajdu něco zajímavého, ale mě jde spíš vyloženě o dostupné moderní střelivo, které pasuje právě do 451, má trochu už rychlost, razanci, ranivost, přesnost, rozumná cena výkon, prostě jen tip na patron, který je ok, je jich x a nechci kupovat všecko, stačí tip.
Kdysi dávno jsem střílel sportovně z malorazky. Trik na přesnost je necistit. Po 5 000 ran vyčistit a prvních 100 ran nestalo za nic. Zkus to, na střelivo až tak nezáleží.
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
no a co vymyslíš na střelivu,já mám ZKM 451 po dědovi s napínákem,asi to dělala lověna,sportovní střelba je zase o jiným levelu a cenách

Hlavně lovím nutrie a škodnou a když už přijde liška nechci jen polechtat, zranit, chci ji ulovit. Přebíral jsem nějaký lepší střed a do terčovnice jsem tehdy koupil x druhů a nakonec pasovaly jedny winsechstry , ale v té 451 to úplně není ono,proto se ptám, jestli někdo nemá lepší tip.
Jako je fakt rozdíl v té výkonosti, střel SB klubem a stingrem to je úplně někde jinde jak cenově tak výkonem a výše jsem psal co bylo. Díky
Jo , jak jako nečistit, párkrát jsem to už slyšel, četl, ale normálně se mi tomu nechce věřit!!!
Jako je fakt rozdíl v té výkonosti, střel SB klubem a stingrem to je úplně někde jinde jak cenově tak výkonem a výše jsem psal co bylo. Díky
Jo , jak jako nečistit, párkrát jsem to už slyšel, četl, ale normálně se mi tomu nechce věřit!!!
To s tím čištěním mohu z vlastní zkušenosti potvrdit.... Po vyčištění je nutno hlaveň zajet....
CZ550 Excelent 30-06, Zeiss V6-2,5-15x56, Haenel Jaeger9 8x57jrs, Meopta 7x56 3100RD, Sightline 455, ZKM451, Bettinsoli Sporting 12x76, CZ Drake 12x76, IŽ18 MH 16x70, Německý křepelák.
Patrik - Musíš si spraviť poradie dôležitosti a ak sa na prvé poradie dostane lov škodnej tak je výber jednoduchý a je to VELOCITOR od CCL . Používam to v ZKM 451 už vyše 20 r. k plnej spokojnosti . Na rýchle doplnenie vedomostí a prehľadu o 22 LR si prečítaj tento tento starší článok : https://www.myslivost.cz/Casopis-Mysliv ... aze--22-LR
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
Akorát s tím tlakem 1800 MPa to přehnali.lanus píše: ↑pát 16.5.2025, 19:35 Patrik - Musíš si spraviť poradie dôležitosti a ak sa na prvé poradie dostane lov škodnej tak je výber jednoduchý a je to VELOCITOR od CCL . Používam to v ZKM 451 už vyše 20 r. k plnej spokojnosti . Na rýchle doplnenie vedomostí a prehľadu o 22 LR si prečítaj tento tento starší článok : https://www.myslivost.cz/Casopis-Mysliv ... aze--22-LR
Lovec zabíjí jednou ranou.