Přemnožení divočáků.
Re: Přemnožení divočáků.
Podle profesorů z Mendelu by na 4-5 zastřelených selat měla připadnout jedna bachyně za předpokladu, že nám jde o snižování stavů. Jinak s tím prý hnout nejde. Víceméně to potvrzuje to, co píšete.

Také mi přijde, že letos je zatím černé méně. Ale je možné, že díky semennému roku, který byl, je zatím zalezlá v okolních honitbách, které mají více lesa. Pole zatím nemají tak vysoký kryt a zase už je docela sucho. Dalším aspektem bylo, že prasata se stáhla k domům a obecně byla blízko sídel a nepouštěla se tu do žádných velkých výletů, proto škody byly velmi lokální. Čekárnový efekt v praxi.

To znáš bych řekl že jí je letos více.  Ubyla sika a přibyli prasata. Už jsem jich ulovil 5. Jiné roky v řece to bylo cca jeden dva kusů azbyzek se střelivo napodzim po kukuřicich a v zimě. Už v březnu jsem narazil na tlupu cca 25-30kusů obeznál jsem kde se zdržují a začal lehce krmit. To ještě hodně cestovali ale 1se povedlo. Několikrát jsem je potkal a dokonce šel zadníma ale nedostal se k ráně. Pak povyrostla řepka našel jsem příhodné místa a založil krmeliště.podotikám s povolením majitele  a jen v kolejáku. Mám tři místa v30hektarech prasátka berou a pokud to čas dovolí jdu mámě. Jsi ale stejně mazaný Někdy přijdou v 22h jindy někdy nad ránem. Zeď se mě a kolegovi zazářili a během 14dnů 4lončáky. Což se odrazilo v pozornost jistých členů nebo spíše člena. Co si myslí že jsou všechny prasátka jeho
 Někdy přijdou v 22h jindy někdy nad ránem. Zeď se mě a kolegovi zazářili a během 14dnů 4lončáky. Což se odrazilo v pozornost jistých členů nebo spíše člena. Co si myslí že jsou všechny prasátka jeho Přitom říkám že tam krmím a kdykoli tam může jít kdokoli si sednout a prase si ulovit. Tak si projistotu o 50m odemě udělal taky hromádku.
 Přitom říkám že tam krmím a kdykoli tam může jít kdokoli si sednout a prase si ulovit. Tak si projistotu o 50m odemě udělal taky hromádku. Mě je to jedno protože je mě jasné že prasata budou obcházet všechny první přijdou ke mě seženou a půjdou na další. Nebo obráceně. Obnašito jet každýden nakrmit mám to 20kilaku do honitby ale nese to své ovoce. Jen ta závisti je hrozná věc
 Mě je to jedno protože je mě jasné že prasata budou obcházet všechny první přijdou ke mě seženou a půjdou na další. Nebo obráceně. Obnašito jet každýden nakrmit mám to 20kilaku do honitby ale nese to své ovoce. Jen ta závisti je hrozná věc

Proboha, než to pošleš tak si to aspoň přečti aby to dávalo smysl. M

9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
						- 
				Childeater
- Pravidelný diskutér
Proto mám zásadu, že když přijdu o půlnoci z hospody, nikdy nikam nic nepíšu. 
I kdyby to vypadalo v tu chvíli jako od Sokrata, vždycky z toho vyleze tohle.
A tohle už na prediktivní slovník v telefonu nevokecáš.

I kdyby to vypadalo v tu chvíli jako od Sokrata, vždycky z toho vyleze tohle.
A tohle už na prediktivní slovník v telefonu nevokecáš.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
V poledne se z hospody nechodí.
Emotikony ukazují na to, že příspěvek je psaný z mobilu, u delších příspěvků text nevidíš celý a překlepy jsou jasná zpráva.
Ne každý je Jirásek, ale kritizovat dovede každej.

Emotikony ukazují na to, že příspěvek je psaný z mobilu, u delších příspěvků text nevidíš celý a překlepy jsou jasná zpráva.
Ne každý je Jirásek, ale kritizovat dovede každej.
Ten Jírův příspěvek je evidentně kombinací přehlédnutých automatických oprav z rádoby chytrého telefonu a jeho poněkud specifické češtiny...  Jíra se prostě češtiny nebojí, zato čeština se bojí Jíry!
  Jíra se prostě češtiny nebojí, zato čeština se bojí Jíry!   
   Ale jak napsal Michal:
  Ale jak napsal Michal:
Ne každý je Jirásek a já Jírovo textům rozumím, takže žádný problém, prostě piš Jíro dál.

Ale jak napsal Michal:
  Ale jak napsal Michal:Ne každý je Jirásek a já Jírovo textům rozumím, takže žádný problém, prostě piš Jíro dál.

No jo no, holt už jsem starej a plesnivej a konzervativní, blíží se nezadržitelně doba, kdy co by nerudný stařec budu berlí mlátit rozjívené pubescenty v hromadné dopravě atd., takže pro mě je pořád nejlepší kulovnice Sauer 202, nikdy nebudu fanda přímotažných závěrů a mojí nejoblíbenější zvěří i nadále zůstane černá. Jak je vidět, tak automatické opravy v telefonu znalost nenahradí, ale to není Jírova chyba, ale chyba pedagoga. Holt to se mnou budete muset ještě pár let vydržet   .
 .
M

.
 .M
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
						- Michal_123
- Zkušený diskutér
 Taky se tak dost často cítím
 Taky se tak dost často cítím  
Chápu, také jsem postarší a konzervativní člověk.
 Každopádně se snažím smířit s faktem, že nás dokonalých je na světě hrozně málo a proto jsem k ostatním více tolerantní...
  Každopádně se snažím smířit s faktem, že nás dokonalých je na světě hrozně málo a proto jsem k ostatním více tolerantní...   
  Jinak kdybych za mého dětství předvedl ve školních škamnách něco podobného, jako Jíra, tak by mi češtinářka vytahala uši cca do délky, jakou má standardní osel...
  Jinak kdybych za mého dětství předvedl ve školních škamnách něco podobného, jako Jíra, tak by mi češtinářka vytahala uši cca do délky, jakou má standardní osel...