Přemnožení divočáků.

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Porpoise
Pravidelný diskutér

Re: Přemnožení divočáků.

Příspěvek od Porpoise »

Podle profesorů z Mendelu by na 4-5 zastřelených selat měla připadnout jedna bachyně za předpokladu, že nám jde o snižování stavů. Jinak s tím prý hnout nejde. Víceméně to potvrzuje to, co píšete.
argonaut
Častý návštěvník

Příspěvek od argonaut »

Také mi přijde, že letos je zatím černé méně. Ale je možné, že díky semennému roku, který byl, je zatím zalezlá v okolních honitbách, které mají více lesa. Pole zatím nemají tak vysoký kryt a zase už je docela sucho. Dalším aspektem bylo, že prasata se stáhla k domům a obecně byla blízko sídel a nepouštěla se tu do žádných velkých výletů, proto škody byly velmi lokální. Čekárnový efekt v praxi.
jira
Častý návštěvník

Příspěvek od jira »

To znáš bych řekl že jí je letos více. Ubyla sika a přibyli prasata. Už jsem jich ulovil 5. Jiné roky v řece to bylo cca jeden dva kusů azbyzek se střelivo napodzim po kukuřicich a v zimě. Už v březnu jsem narazil na tlupu cca 25-30kusů obeznál jsem kde se zdržují a začal lehce krmit. To ještě hodně cestovali ale 1se povedlo. Několikrát jsem je potkal a dokonce šel zadníma ale nedostal se k ráně. Pak povyrostla řepka našel jsem příhodné místa a založil krmeliště.podotikám s povolením majitele a jen v kolejáku. Mám tři místa v30hektarech prasátka berou a pokud to čas dovolí jdu mámě. Jsi ale stejně mazaný😂 Někdy přijdou v 22h jindy někdy nad ránem. Zeď se mě a kolegovi zazářili a během 14dnů 4lončáky. Což se odrazilo v pozornost jistých členů nebo spíše člena. Co si myslí že jsou všechny prasátka jeho😂 Přitom říkám že tam krmím a kdykoli tam může jít kdokoli si sednout a prase si ulovit. Tak si projistotu o 50m odemě udělal taky hromádku.🙂 Mě je to jedno protože je mě jasné že prasata budou obcházet všechny první přijdou ke mě seženou a půjdou na další. Nebo obráceně. Obnašito jet každýden nakrmit mám to 20kilaku do honitby ale nese to své ovoce. Jen ta závisti je hrozná věc🙈😂
SoukuM
Pravidelný diskutér

Příspěvek od SoukuM »

Proboha, než to pošleš tak si to aspoň přečti aby to dávalo smysl. M
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
Childeater
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Childeater »

Proto mám zásadu, že když přijdu o půlnoci z hospody, nikdy nikam nic nepíšu.
I kdyby to vypadalo v tu chvíli jako od Sokrata, vždycky z toho vyleze tohle.

A tohle už na prediktivní slovník v telefonu nevokecáš.
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

V poledne se z hospody nechodí.
Emotikony ukazují na to, že příspěvek je psaný z mobilu, u delších příspěvků text nevidíš celý a překlepy jsou jasná zpráva.
Ne každý je Jirásek, ale kritizovat dovede každej.
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

Ten Jírův příspěvek je evidentně kombinací přehlédnutých automatických oprav z rádoby chytrého telefonu a jeho poněkud specifické češtiny... :D Jíra se prostě češtiny nebojí, zato čeština se bojí Jíry! :lol: :twisted: Ale jak napsal Michal:
Ne každý je Jirásek a já Jírovo textům rozumím, takže žádný problém, prostě piš Jíro dál. :mrgreen:
SoukuM
Pravidelný diskutér

Příspěvek od SoukuM »

No jo no, holt už jsem starej a plesnivej a konzervativní, blíží se nezadržitelně doba, kdy co by nerudný stařec budu berlí mlátit rozjívené pubescenty v hromadné dopravě atd., takže pro mě je pořád nejlepší kulovnice Sauer 202, nikdy nebudu fanda přímotažných závěrů a mojí nejoblíbenější zvěří i nadále zůstane černá. Jak je vidět, tak automatické opravy v telefonu znalost nenahradí, ale to není Jírova chyba, ale chyba pedagoga. Holt to se mnou budete muset ještě pár let vydržet :( .
M
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

:lol: Taky se tak dost často cítím :lol:
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

SoukuM píše: ned 08.6.2025, 8:47 No jo no, holt už jsem starej a plesnivej a konzervativní, blíží se nezadržitelně doba, kdy co by nerudný stařec budu berlí mlátit rozjívené pubescenty v hromadné dopravě...
Chápu, také jsem postarší a konzervativní člověk. :D Každopádně se snažím smířit s faktem, že nás dokonalých je na světě hrozně málo a proto jsem k ostatním více tolerantní... :lol: :twisted: Jinak kdybych za mého dětství předvedl ve školních škamnách něco podobného, jako Jíra, tak by mi češtinářka vytahala uši cca do délky, jakou má standardní osel... :lol:
Odpovědět