Parson Russell teriér

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
ToM
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Parson Russell teriér

Příspěvek od ToM »

Ahoj,
má někdo praktickou zkušenost s tímto plemenem pro lovecké účely?
Chtěl bych ho zejména na dosledy černé a přinášení kachen.

Díky
jira
Častý návštěvník

Re: Parson Russell teriér

Příspěvek od jira »

Taky mám toto plemeno v plánu. :D Kamarád měl dva jací russel teriéry. Povahově jsou stejní rozdíl je ve výšce. Musím říci ,že po lovecké stránce perfektní. Byli to stoprocentní parťáci. Když mě viděli ,že jdu do lesa a nevzal jsem je sebou byla 100% jistota že do dvaceti minut budou ležet pod posedem. Při nahaňkach neměli problém s žádnou zvěři vysoká černá. A dohledávali dobře netvrdím že vše našli. Pojď byla zvěř vážně zraněna zalehla nebo už zhaslá nebyl problém. Přestřelený běh čelist to už bylo horší. Nezmění nenašli ale takového jelena takto pes této velikosti nemá moc šanci zastavit. Drobnou zvěř také sportovali byla to vše pro ně zábava. Nebyli to žádní blbci když občas utekl králík u kralikarny tak stačilo vzít je na zahradu ukázat a králík zachvili lapen. Jen ho chytli a drželi králík nezardousili jen mě ho drželi než jsem ho chytil. Přitom sousedovi kočky Knapková nemohli to jak se námi dostali bylo po kočce. Kočky co jsme měli doma tak byli jejich a těch si nevšimli. Když jsem přinesl nouvou ukázal jsem jim ji řekli že je naše už je nezajímala. Jen je problém sehnat štěňátka po lovecký vedených a prověřených rodičích. Většina chovatelů skončí u zkoušek z norováni kvůli uchovnění. Je to módní plemeno fajn parťák ale to že je módní plemeno mu dle mě škodí. Děla se sním mnoho aktivit ale ta původní se vytrací…..
Odpovědět