Hasler Bullets
-
dalas
- Administrátor
Re: Hasler Bullets
Původně jsem měl nějaké doporučení, které jsem konfrontoval s QL, GRT a dostupnými manuály jak od RS tak i od Hasleru. Pak to šlo klasicky změřením startovních laborací a po korekci v obou programech jsem pomalu zvyšoval. Plnění mi vycházelo kolem 104%. Mírná komprese tam byla i prakticky. Původně byl náboj dělán na 580mm hlaveň a posléze použit i v 520mm (komerčně udávaná délka Blaserem, balistická délka je o něco málo kratší). Možná pro Tvojí délku budeš z důvodů vyhoření opravdu potřebovat rychlejší prach. Výpočet v QL Ti pošlu mailem. Tady pdf nevloží a převod do jpg při zmenšení je nekvalitní
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Munsterland
- Nový návštěvník
Re: Hasler Bullets
Skvělé, díky, prakticky vyčerpávající odpoveď......až teď jsem našel tvoji reakci.dalas píše: ↑čtv 08.1.2026, 16:09 Původně jsem měl nějaké doporučení, které jsem konfrontoval s QL, GRT a dostupnými manuály jak od RS tak i od Hasleru. Pak to šlo klasicky změřením startovních laborací a po korekci v obou programech jsem pomalu zvyšoval. Plnění mi vycházelo kolem 104%. Mírná komprese tam byla i prakticky. Původně byl náboj dělán na 580mm hlaveň a posléze použit i v 520mm (komerčně udávaná délka Blaserem, balistická délka je o něco málo kratší). Možná pro Tvojí délku budeš z důvodů vyhoření opravdu potřebovat rychlejší prach. Výpočet v QL Ti pošlu mailem. Tady pdf nevloží a převod do jpg při zmenšení je nekvalitní