Sabatti Rover Hunter

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
JosefH
Nový návštěvník

Sabatti Rover Hunter

Příspěvek od JosefH »

Máte někdo praktické zkušenosti s opakovací kulovnicí Sabatti Rover Hunter? Přesnost, chod spouště, zpracování…
Hajný Pepa
Nový návštěvník

Re: Sabatti Rover Hunter

Příspěvek od Hajný Pepa »

Zdravím, dnes jsem nastřelil Rover Hunter Pro v .270W na Sako Hammerhead 10.1. Dvě posledni kontrolní rány se mi dotkli. Takže přesnost by nemusela být špatná. Chod závěru subjektivně tužší- ale je to funglovka. Na spousti je fr.napinacek- bezproblemu. Zpracování za mě parádní, výrazná kresba na dřevě, vyměnil jsem licnici za trochu vyšší a sedí mi dobře. Dlužno dodat že mám 2 roky sabbati rover tracker v 9.3 takže co se zpracování týká věděl jsem že mi tahle flinta sedí. Až ji pořádně vyvětram napíšu víc.
Hajný Pepa
Nový návštěvník

Zdravím po čase. Tak zkušenosti po prvních 5ti kusech - nemám co vytknout. Sici kolouch, muflonce, dance dva srnci od 60 do 165 m a z flintou není jediný zádrhel. Mám na ni tlumič Stalon 149 ale při manipulaci nijak nepřekáží. Převážně s ní sedím, na soulani mám rover tracker. Chod závěru vlastně ani nevnímám- naprosto intuitivní. Zásahy tam kam je pošlu takže toho bych se taky nebál. Vsechny kusy buď v ohni nebo do 15 m (muflonce a 1 srnec-tam byl ale zásah na jatrech) což je ale možná spíš do kapitoly o razi nebo strelivu. Za mě jsem.se rozhodoval pečlivě a dlouho a jsem spokojenej.
Carlos84
Nový návštěvník

Příspěvek od Carlos84 »

Mám zkušenost se Sabatti Rover Hunter v ráži .308 Win. Přesnost je velmi slušná, na 100 m bez problémů pod 1 MOA s továrním střelivem. Spoušť je čistá, možná trochu tvrdší, ale dá se zvyknout. Zpracování je na cenovou kategorii dobré, závěr chodí hladce, i když ze začátku byl trošku tuhý. Celkově jsem spokojený, ideální puška na myslivost nebo sportovní střelbu.
Hajný Pepa
Nový návštěvník

Lesu zdar po čase...tak z výše uvedené zbrane mam uloveno přes 40 ks (sika, danci, mufloní, srnčí) od 20 do 200 m a zbran funguje skvěle...v jenom případě (sika spicak) jsem ranu po nejdenoznacnem značení opakoval, ale jak jsem posléze zjisti ani jsem nemusel. Zbran sedí, prebijeni bez problémů, zásobník podává jak ma, napinacek super. Sako 10.1 hammerhead funguje dobre, oproti SaB u některých kusů subjektivně horší barvení. To ale spis patří do jiného vlákna. Zbran jako takova z tlumicem stalon 149 a pard night stalker Ex rozhodne neni špatná volba.
Odpovědět