Vybíráme tlumič

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Michal_123
Zkušený diskutér

Re: Vybíráme tlumič

Příspěvek od Michal_123 »

Choochoo007 píše: pát 16.1.2026, 9:40 Nebudeme si tu říkat o AI, jestli jsou to plky či ne, platit si pak za plky je už samozřejmě vyšší dívčí.
...
Tím že říkáš, že neznáš tlumiče FD myslíš žes ho nevlastnil či neměl si možnost osahat nebo že si o té značce nikdy neslyšel a je to pro tebe úplně neznámá značka?
haluziak píše: čtv 15.1.2026, 18:29 Ale to není o celé produkci, to je o tom jaké si ta značka udělala jméno. Třeba to že CZ je předražená zvlášť v ČR jde dobře vidět na nákupu Bundeswehru. Ale to už jsme OT.

Prostě tlumič bych vybíral jinde a že těch možností (které nemají pověst instantní nechtěné rozborky) je.
Zkusím to popsat znovu, zatím mám pocit házení hrachu na stěnu.
Vůbec jste nezachytili, o čem jsem psal, podle mě jste to nečetli.
Jde o to, jak pracujete s informacemi, a jak je předkládáte.
Zkuste si alespoň opravdu přečíst, co píšu.

Vsuvka:
Tlumiče FD znám podle názvu a vím, že jsou z Norska, ale o ně zde vůbec nejde. Nejsem jejich prodejcem, pokud si to myslíš. Na kulovnici mám A-TEC a na malorážkách nevím.
Pistoli SIG nemám žádnou, ale jsem dlouholetý sportovní střelec, tak si dovolím tvrdit, že o té značce něco málo vím.

Něco málo z mých minulých postů:
Napsal jsem, že AI je nástroj. Ale nemyslí za nikoho.
Pokud ho použiješ na výpočty, překlady, kódování a víš, jak s tím pracovat, je to ohromný nástroj. Dává to prudký smysl, šetří čas a zvyšuje efektivitu práce.
Ale pokud napíšeš dotaz, na základě kterého vyhledává na internetu 2s a dá odpověď, pak je to nesmysl. Dal jsem příklad takového výsledku.
Plky jsem nazval nepodložená tvrzení Vás dvou, nikoliv odpovědi AI.

Pointa:
Situace je vážná v tom, jak již jednotlivci neumí pracovat s informacemi.
Před pár lety se za nezpochybnitelný zdroj informací považovala Wikipedie, což je samozřejmě nesmysl.
Nyní se už spousta lidí neobtěžuje ani s tím, prostě se v telefonu zeptá AI.
To má asi takovou informační hodnotu, jako když jsem se co dítě školou povinné dohadoval se spolužáky, kdo má přesnější čas na hodinkách, tehdy pochopitelně ručičkových. Jeden spolužák tvrdil, že je má nařízené podle tátových digitálek, takže je má úplně přesně. Každý přece ví, že digitálky nemají ručičky, takže se nemůžou zpožďovat, nebo zrychlovat.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Za mě dále zbytečná diskuze, vše již bylo řečeno. AI je vyhledávací nástroj a nikdo neříká, že je neomylná nebo že vymyslí během chvíle více než dá dlouhodobé studium problému. Ono stačí, když uživatel stejný dotaz zkopíruje do více AI aplikací a vidí, že doporučení jsou pro různé problémy různá. Je to o tom, naučit se pracovat s informacemi.
Za mě AI (samozřejmě ne jedna aplikace) dala jasnou odpověď na dotaz kvality a poruchovosti, uvedla typy a to je jasné vodítko, které koresponduje s informacemi z jiných zdrojů. Tím samozřejmě nikdo neříká, že se podělá každý, ale slouží to jako vodítko k výběru.
Pokud mám možnost si vybrat za stejnou cca cenu jiný výrobek o kterém z více zdrojů neslyším špatné info, tak je výběr jasný. Mně se ani FD nelíbí, takže pro mě jednoznačné.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Když už jsem to téma nakousnul, tak to dopovím, i když jsme OT.
AI umí dát odpověď na tuto otázku a na spoustu jiných, ale musíš vědět, jak s ní pracovat.
Bohužel to není o jednoduché otázce a jednoduché odpovědi.
Odpovědět