Bagy v USA vs EU alternativy

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
fipkus
Nový návštěvník

Bagy v USA vs EU alternativy

Příspěvek od fipkus »

Pokoukávám po kombinaci předního a zadního bagu. Na zahraničních fórech nejčastěji narazím na doporučení bagů od Armageddon Gear. Aktuálně mám nějaké velmi levné napodobeniny, ale není to ono..

Je nějaká dostupnějši varianta v EU nebo je lepší se jednou víc plácnout přes kapsu a vzít něco z US? Chci taky voskované plátno a ne corduru z vícero důvodů..

Díky
vava
Pravidelný diskutér

Re: Bagy v USA vs EU alternativy

Příspěvek od vava »

lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Ballistae Solutions, made in Italy.
Mám od nich 3 predné bagy na PRS. Malý MAB (2,7kg), stredne veľký MAB 2.0 Ultra Light (1,4kg) a najväčší Fat MAB (6,2kg).
Ten najmenší používam aj ako zadný bag pri nastreľovaní, alebo testovaní laborácií na strelnici.

Okrem toho mám ešte Wiebad Fortune Cookie (3,5kg) stredná veľkosť.

Otázka je, že na aký účel to potrebuješ. Shmedium Game Changer od Armageddon Gear sa považuje za takú zlatú strednú cestu, ale ako píšem, všetko záleží od zamýšľaného účelu. Alternatív je dosť veľa, aj v EU.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
fipkus
Nový návštěvník

Příspěvek od fipkus »

Vavo díky, ale to vyjde nastejno jako Schmedium, což je etalon těch bagů.

Lovče, to vypadá zajímavě.a to i cenově, díky. Určení je nahrazení bipodu a tripodu, především na lov mezi 150-300m. Problém je, že nerad tahám tripod v ruce a bipod na pušce a pak se různě aranžuju mezi stromy nebo na batoh, který je zase poloprázdný, takže mi to pak trvá. Nevadí mi si výstřel odpustit, ale zase by to nemuselo být tak často..

Že to poslouží i na trénink do 500m asi netřeba zmiňovat, ale soutěže nestřílím a v blízké době ani neplánuju..
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Aká je tvoja predstava o využití na lov? Že ten bag položíš na zem, na to dáš kvér a budeš strieľať? To by si bol sklamaný. Kúp si radšej nejakú aspoň trochu solídnu dvojnožku, ktorá má aj možnosť náklonu do strany a bude to omnoho lepšia voľba. Napr. Harris zo série "S" (swivel - s náklonom) a výškou 9-13 palcov.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
fipkus
Nový návštěvník

Příspěvek od fipkus »

Spíš než na zem tak přes větev, balík, strom, kámen..

Doteď jsem měl přesně takový harris a štvalo mě, jak furt něco skřípe, cinká.. když bipod, hledal bych cokoliv jen ne harris.. ty pružiny jsou hrozný, puška s ním těžká..
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

Zkus kouknout na bipod od spartan arms, je z carbonu, takze velmi lehky. Montaz na flintu je na magnet takze se da nasadit velice rychle. Ma naklon i rotaci, karbidove hroty proti zklouzavani... Za mne jedina nevyhoda ze se nedaji sklapet nohy, ale pokud to clovek pouziva jen ze staticke pozice, funguje to vyborne.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Odpovědět