Walther RS3 - novinka 2026

Vše o kulovnicích a malorážkách
Choochoo007
Zkušený diskutér

Re: Walther RS3 - novinka 2026

Příspěvek od Choochoo007 »

Asi si u Walthera vzpomněli na minulost a oprášili a modernizovali design WA 2000. Ve výsledku je to jen otázka osobního vkusu, který se třeba u mě mění, ač jsem si vždy myslel, že ne.

Jinak se mi dle fotek, co zatím tak koukám, přijde, že všude vidím hlaveň karbon. Vidím dobře nebo špatně?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

vasil píše: stř 18.2.2026, 13:09
Čouda píše: pát 13.2.2026, 8:16 nynější šéf f. Walter je bývalý dlouholetý šéf f. Blaser a ten sakra ví, co to je marketing a byznys
já myslím, že se pleteš. V případě Blaseru je marketingem produkt samotný. Představ si že Ti konstruktér v roce 93 vymyslí takovou pecku, že jí po 15 letech v roce 2008 stačí dát drobné konstrukčí zlepšení a po daslších 16letech přidáš variantu se zásobníkovou šachtou.

V případě RS3 tam nevidím náznak podobného příběhu.
Kámo, jak říká Mislivec Milda , Blaser je něco fakt extra . A to jako fakt . Tam si asi sedlo vše na 100%. Nedávno jsem koukal na videa z lovu v Čečensku a tam borec s R8 , opřenou o kapotu auta střílel pod úhlem 34 stup. na vzdálenost 1016m. Ráže 7 STV. Zbraň standart pažba , spoušť , hlaveň. Sam ji mám a vím o čem mluvím. Ale to je jiné téma .
Walter RS3 je hvězda , která už skoro zapadá.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
vasil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od vasil »

zase si myslím, že se pleteš. Jestli někdo "loví" opřený o kapotu auta, flinta je pod úhlem 34 stup. a vzdálenost je 1016m, pak tomu chybí ještě šátek na očích, virbl a cirkusové šapitó. O kvalitě flinty to nevypovídá nic.
bon
Zkušený diskutér

Příspěvek od bon »

Já bych to dopředu nezatracoval. V dnešní době, kdy jsou lidi ochotný dát 5000,- € za dlouhý plastový "bidlo s bambulí" na konci si to možná svůj okruh zájemců najde. Se vzpomínaným Dentlerem bych to nesrovnával, protože ten vypadá proti tomu jako pokus o armádní pušku.
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Tak jsem tu pušku měl v ruce a musím říci, že jsem nadšený.
Je to neuvěřitelně krátké, bez tlumiče až nepatřičně.
Samozřejmě jsou tam věci, které jsou daň za bullpup konstrukci.

Shrnuji svoje dojmy z prvního kontaktu:
- ergonomicky mi zbraň velmi vyhovuje
- rozebrání na běžné vyčištění je velmi rychlé a pohodové.
- ovládání závěru velmi rychlé a intuitivní
- pojistka je svojí konstrukcí velmi příjemná a opět intuitivní
- spoušť mě nadchla
- jejich tlumič je co se týká mechanismu montáže a demontáže na zbraň super
Zapomněl jsem se zeptat na výměnu ráží.

Moje subjektivní porovnání s Blaserem R8:

- Rozebrání a čištění je jednodušší u Blaseru. Ale jenom proto, že jsem čištěním posedlý a čistím chemicky po každé ráně a to tak, že vymontuji hlaveň a čistím ji ve svěráku. A to čištění samotné 52cm hlavně ve svěráku je jednoduché a rychlé.
Jinak na běžné vyčištění je u Waltheru rozebrání včetně vyndání závěru na pár okamžiků.
https://www.strobl.cz/stolice-na-opravy ... 360_p14473
4004923_tipton best gun vise 360.jpg
4004923_tipton best gun vise 360.jpg (15.49 KiB) Zobrazeno 73 x
Tohle je ten svěrák, abyste se nelekli, má plastové čelisti :D

- Ovládání závěru mi přijde u obou zbraní podobné, ale technika přebíjení, kdy palec zůstává v thumbhole pažbě mi přijde u Waltheru intuitivnější.

- Pojistka se mi líbí více u Waltheru, protože jí dokážu odjistit těsně před výstřelem. U Blaseru musím dát zbraň z ramene.

- Spoušť je víceméně u obou zbraní stejná a výborná, ale je třeba říci, že u R8 používám standard spoušť.

- Tlumič se u Waltheru dá použít pouze jejich z důvodu speciální montáže. Tlumič se dá nasadit jejich rychloupínačem pouze jedním způsobem, takže se nedá otočit. To je super a zároveň to zatím neumožní použití jiného tlumiče. Tady je to pro mě nerozhodně.

- Otázka je, jak to bude se změnou ráže u téhle zbraně, zda to bude tak jednoduché, jako u R8.
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Pár fotek.
Walther RS3.jpg
Walther RS3.jpg (19.08 KiB) Zobrazeno 69 x
Walther RS3 wood.jpg
Walther RS3 wood.jpg (51.61 KiB) Zobrazeno 69 x
Odpovědět