Walther RS3 - novinka 2026
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Re: Walther RS3 - novinka 2026
Asi si u Walthera vzpomněli na minulost a oprášili a modernizovali design WA 2000. Ve výsledku je to jen otázka osobního vkusu, který se třeba u mě mění, ač jsem si vždy myslel, že ne.
Jinak se mi dle fotek, co zatím tak koukám, přijde, že všude vidím hlaveň karbon. Vidím dobře nebo špatně?
Jinak se mi dle fotek, co zatím tak koukám, přijde, že všude vidím hlaveň karbon. Vidím dobře nebo špatně?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
- Čouda
- Pravidelný diskutér
Kámo, jak říká Mislivec Milda , Blaser je něco fakt extra . A to jako fakt . Tam si asi sedlo vše na 100%. Nedávno jsem koukal na videa z lovu v Čečensku a tam borec s R8 , opřenou o kapotu auta střílel pod úhlem 34 stup. na vzdálenost 1016m. Ráže 7 STV. Zbraň standart pažba , spoušť , hlaveň. Sam ji mám a vím o čem mluvím. Ale to je jiné téma .vasil píše: ↑stř 18.2.2026, 13:09já myslím, že se pleteš. V případě Blaseru je marketingem produkt samotný. Představ si že Ti konstruktér v roce 93 vymyslí takovou pecku, že jí po 15 letech v roce 2008 stačí dát drobné konstrukčí zlepšení a po daslších 16letech přidáš variantu se zásobníkovou šachtou.
V případě RS3 tam nevidím náznak podobného příběhu.
Walter RS3 je hvězda , která už skoro zapadá.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
zase si myslím, že se pleteš. Jestli někdo "loví" opřený o kapotu auta, flinta je pod úhlem 34 stup. a vzdálenost je 1016m, pak tomu chybí ještě šátek na očích, virbl a cirkusové šapitó. O kvalitě flinty to nevypovídá nic.
Já bych to dopředu nezatracoval. V dnešní době, kdy jsou lidi ochotný dát 5000,- € za dlouhý plastový "bidlo s bambulí" na konci si to možná svůj okruh zájemců najde. Se vzpomínaným Dentlerem bych to nesrovnával, protože ten vypadá proti tomu jako pokus o armádní pušku.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Tak jsem tu pušku měl v ruce a musím říci, že jsem nadšený.
Je to neuvěřitelně krátké, bez tlumiče až nepatřičně.
Samozřejmě jsou tam věci, které jsou daň za bullpup konstrukci.
Shrnuji svoje dojmy z prvního kontaktu:
- ergonomicky mi zbraň velmi vyhovuje
- rozebrání na běžné vyčištění je velmi rychlé a pohodové.
- ovládání závěru velmi rychlé a intuitivní
- pojistka je svojí konstrukcí velmi příjemná a opět intuitivní
- spoušť mě nadchla
- jejich tlumič je co se týká mechanismu montáže a demontáže na zbraň super
Zapomněl jsem se zeptat na výměnu ráží.
Moje subjektivní porovnání s Blaserem R8:
- Rozebrání a čištění je jednodušší u Blaseru. Ale jenom proto, že jsem čištěním posedlý a čistím chemicky po každé ráně a to tak, že vymontuji hlaveň a čistím ji ve svěráku. A to čištění samotné 52cm hlavně ve svěráku je jednoduché a rychlé.
Jinak na běžné vyčištění je u Waltheru rozebrání včetně vyndání závěru na pár okamžiků.
https://www.strobl.cz/stolice-na-opravy ... 360_p14473 Tohle je ten svěrák, abyste se nelekli, má plastové čelisti
- Ovládání závěru mi přijde u obou zbraní podobné, ale technika přebíjení, kdy palec zůstává v thumbhole pažbě mi přijde u Waltheru intuitivnější.
- Pojistka se mi líbí více u Waltheru, protože jí dokážu odjistit těsně před výstřelem. U Blaseru musím dát zbraň z ramene.
- Spoušť je víceméně u obou zbraní stejná a výborná, ale je třeba říci, že u R8 používám standard spoušť.
- Tlumič se u Waltheru dá použít pouze jejich z důvodu speciální montáže. Tlumič se dá nasadit jejich rychloupínačem pouze jedním způsobem, takže se nedá otočit. To je super a zároveň to zatím neumožní použití jiného tlumiče. Tady je to pro mě nerozhodně.
- Otázka je, jak to bude se změnou ráže u téhle zbraně, zda to bude tak jednoduché, jako u R8.
Je to neuvěřitelně krátké, bez tlumiče až nepatřičně.
Samozřejmě jsou tam věci, které jsou daň za bullpup konstrukci.
Shrnuji svoje dojmy z prvního kontaktu:
- ergonomicky mi zbraň velmi vyhovuje
- rozebrání na běžné vyčištění je velmi rychlé a pohodové.
- ovládání závěru velmi rychlé a intuitivní
- pojistka je svojí konstrukcí velmi příjemná a opět intuitivní
- spoušť mě nadchla
- jejich tlumič je co se týká mechanismu montáže a demontáže na zbraň super
Zapomněl jsem se zeptat na výměnu ráží.
Moje subjektivní porovnání s Blaserem R8:
- Rozebrání a čištění je jednodušší u Blaseru. Ale jenom proto, že jsem čištěním posedlý a čistím chemicky po každé ráně a to tak, že vymontuji hlaveň a čistím ji ve svěráku. A to čištění samotné 52cm hlavně ve svěráku je jednoduché a rychlé.
Jinak na běžné vyčištění je u Waltheru rozebrání včetně vyndání závěru na pár okamžiků.
https://www.strobl.cz/stolice-na-opravy ... 360_p14473 Tohle je ten svěrák, abyste se nelekli, má plastové čelisti
- Ovládání závěru mi přijde u obou zbraní podobné, ale technika přebíjení, kdy palec zůstává v thumbhole pažbě mi přijde u Waltheru intuitivnější.
- Pojistka se mi líbí více u Waltheru, protože jí dokážu odjistit těsně před výstřelem. U Blaseru musím dát zbraň z ramene.
- Spoušť je víceméně u obou zbraní stejná a výborná, ale je třeba říci, že u R8 používám standard spoušť.
- Tlumič se u Waltheru dá použít pouze jejich z důvodu speciální montáže. Tlumič se dá nasadit jejich rychloupínačem pouze jedním způsobem, takže se nedá otočit. To je super a zároveň to zatím neumožní použití jiného tlumiče. Tady je to pro mě nerozhodně.
- Otázka je, jak to bude se změnou ráže u téhle zbraně, zda to bude tak jednoduché, jako u R8.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Pár fotek.
- Čouda
- Pravidelný diskutér
Ok, ale zůstává tu stále ta jedna otázka . Zda se dá zbraň používat bez toho tlumiče a mít tak zbraň super krátkou . Zda třeba bez tlumiče, vzhledem k délce celé zbraně ,není moc velký zdvih hlavně při výstřelu a nebo zda není zvukový efekt pro střelce například bez sluchátek nebezpečný.
Ptám se na to proto , že je presentují pouze s tlumičem a bez tlumičem objednat nejde . Opět tak dedukují podle e-shopu Frankonie , kde , pokud nepřihodíte do košíku tlumič , nejde objednávka dokončit
Za mě je prostě podezřelé, že neexistuje jediná fotka , video , prostě vůbec nic , kdy by zbraň byla bez tlumiče .
Ptám se na to proto , že je presentují pouze s tlumičem a bez tlumičem objednat nejde . Opět tak dedukují podle e-shopu Frankonie , kde , pokud nepřihodíte do košíku tlumič , nejde objednávka dokončit
Za mě je prostě podezřelé, že neexistuje jediná fotka , video , prostě vůbec nic , kdy by zbraň byla bez tlumiče .
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Díky konstrukci zbraně, která je rovná jako prkno, bude zdvih v porovnání se zbraněmi s klasickou lomenou pažbou menší. Proto je na zbrani vyvýšené místo na montáž, abys dostal optiku před oči.
Zvukový efekt kulovnice bez tlumiče je pro střelce bez sluchátek nebezpečný vždy, ale zde je 60cm hlaveň tam, kde u Blaseru R8 mám 52cm, aby byla zbraň kratší. Bude to tedy menší rána než u toho Blaseru.
Proč by sis ale kupoval takovouto zbraň bez tlumiče? Jiný tlumič na to nenasadíš, musí to být jejich.
Pro trhy, kde se tlumiče používat nesmí, prodává Walther úsťovou brzdu ve tvaru tlumiče.
Proč by někdo z takto krátké zbraně střílel bez tlumiče, když ta celková délka i s tlumičem ničemu nepřekáží, lépe se to chová... a ti, kterým se zbraň nelíbí, jim se zbraň nebude více líbit ani bez tlumiče.
Na fotky a videa si musíš počkat, až se ty zbraně reálně začnou prodávat, zatím byly sotva představeny a videa pochází od fabriky a influencerů. Zatím je to všude co jsem viděl předprodej.
Zvukový efekt kulovnice bez tlumiče je pro střelce bez sluchátek nebezpečný vždy, ale zde je 60cm hlaveň tam, kde u Blaseru R8 mám 52cm, aby byla zbraň kratší. Bude to tedy menší rána než u toho Blaseru.
Proč by sis ale kupoval takovouto zbraň bez tlumiče? Jiný tlumič na to nenasadíš, musí to být jejich.
Pro trhy, kde se tlumiče používat nesmí, prodává Walther úsťovou brzdu ve tvaru tlumiče.
Proč by někdo z takto krátké zbraně střílel bez tlumiče, když ta celková délka i s tlumičem ničemu nepřekáží, lépe se to chová... a ti, kterým se zbraň nelíbí, jim se zbraň nebude více líbit ani bez tlumiče.
Na fotky a videa si musíš počkat, až se ty zbraně reálně začnou prodávat, zatím byly sotva představeny a videa pochází od fabriky a influencerů. Zatím je to všude co jsem viděl předprodej.
Už máte někdo představu o ceně? Aby to nebylo "bridge too far"
. Mě se to nelíbí, je to zase jak zbraň z hvězdných válek. Ale jak vždycky říkal můj známý puškař na každou takovouhle novinku, počkej 3 roky, to se na tom vychytaj mouchy a pak se uvidí. Moudrý člověk
.
9,3x62/8x57JS/270 Win/20x76/9 para/45ACP/10 mm Auto
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Už se to tady probíralo...
https://www.frankonia.de/walther+rs3/shop.html
Cena základního modelu včetně tlumiče je nyní v předprodeji Frankonie 3.470 EUR, což je cca 84.000 CZK.
Tedy je to o podstatně levnější, než je základní cena Blaser R8 PS.
Ale koukám, že na Frankonii teď mají zajímavé slevy na Blaser, proč asi...
Ale pokud se Ti to apriori nelíbí, tak je zbytečné zajímat se o cenu a řešit problémy nového produktu na trhu.
https://www.frankonia.de/walther+rs3/shop.html
Cena základního modelu včetně tlumiče je nyní v předprodeji Frankonie 3.470 EUR, což je cca 84.000 CZK.
Tedy je to o podstatně levnější, než je základní cena Blaser R8 PS.
Ale koukám, že na Frankonii teď mají zajímavé slevy na Blaser, proč asi...
Ale pokud se Ti to apriori nelíbí, tak je zbytečné zajímat se o cenu a řešit problémy nového produktu na trhu.
jako že v Blaseru ochodníkům ruply nervy a po tom co viděli RS3, zahájili slevové akce na R8
Zajímavá představa...
Zajímavá představa...