Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně

Vše o kulobrocích a dalších kombinovaných zbraních.
polovnikrv
Nový návštěvník

Re: Lapovanie staré zbraně - vyleštění vývrtu zbraně

Příspěvek od polovnikrv »

Pre mňa by bolo ideálne mať pod sebou guľovú a brokovú, alebo vedľa seba v jednej rovine, takže hádam niečo nájdem :-)
Kúpim z každého jednu krabičku a vyskúšam.

Keď je to pod stredom osnovy, je to vlastne jednoduchšie na mierenie, keďže mám kríž
Obrázek je to sice prioritne na AR ale da sa s tym trafit,

dosť som naň nadával zo začiatku, ale teraz s tým „nesústrelom“ mi vlastne príde fajn :-D

Takže keď to nie je úplne mimo, tak sa dá trafiť na terči a počítať s konkrétnou bodkou.
Blaser R8 - 10,3x68 magnum, Ferlach Bixka 8x57R/360, 20. GA, Mauser M18 - 308 W, CZ 550 7x64, Zkk 600 7x64.
Martinř
Častý návštěvník

Příspěvek od Martinř »

mám doma troják Krieghoff taky v 8x57R/360 a i přes výraznou korozi v kulové hlavni mi jedna navážka lítá naprosto přesně, druhá mírně rozhazuje. Takže koroze nekoroze, hlavně že to lítá tam kam má! Naopak brokové hlavně 20/70 jsou naprosto čisté, nevím jak se to předchozímu majiteli povedlo!? :shock:

Dotaz: šlo by do hlavně jednušky se zcela zničeným vývrtem, tento odvrtat a vložit defacto novou hlaveň stejného, příp. menšího průměru? Samozřejmě za předpokladu, že na stávající hlavni je dostatek materiálu k tomuto kroku.
polovnikrv
Nový návštěvník

Příspěvek od polovnikrv »

Ahoj, podla mna to je mozne,

ale neviem ci to niekto robi u nas: mrkni na video
https://www.youtube.com/watch?v=vmGM9jK00dI&t=2141s, a neviem ci je to u nas aj legislativne priechodzie ale mozno ano :-)

tie navazky mas ako tajnost ? :D inac prebijas klasicke strely S&B ?
Blaser R8 - 10,3x68 magnum, Ferlach Bixka 8x57R/360, 20. GA, Mauser M18 - 308 W, CZ 550 7x64, Zkk 600 7x64.
Martinř
Častý návštěvník

Příspěvek od Martinř »

Trochu jsem se taky poptal, údajně by mělo jít vložit, resp. vlepit menší kalibr. Ale vlastě proč ne příp. stejný, je-li původní hlaveň dostatečně hrubá?

ne, žádné tajnosti, jedná se o původní náboje z Blanických strojíren (Prach Nctp KF 6/64, a KF 5/64, uvedená váha prachu 2,07 a 2,06 g. Ta druhá varianta mi lítá líp. Zatím nemám důvod přebíjet. :)
Prefte
Nový návštěvník

Příspěvek od Prefte »

polovnikrv píše: sob 15.11.2025, 23:35 No ona, nevypada nejak extra, ale zase na 35m, strielala dneska rotweill exacty, jednou ranou co ma milo prekvapilo - https://share.icloud.com/photos/0194jyr ... 1bANjZH6bA akurat to bolo cez optiku viz foto - optika je nastrelena na gulovu. Tie exacty striela gulova cca v jednej rovine ale bohuziala si 15 cisel pod s cím sa ale asi da hrat ked s tym clovek pocita.

Chcel som to nastrelit presne na pevne mieridla ale bohuzial si budem musiet dat urobit novy cielnik pretoze mi idu rany dole - ale inac je to ok (predtym som strielal slugy od S&B ale tie su o poznanie slabsie a asi aj lahsie lebo lietali vlavo hore) tie rotweilly ot je supka jak hrom :D, tie ich jednotne strely ma dost prekvapili, dostal som sa k nim nahodou objednal som brenneke classiky ale nemali tak dodali tieto... a su fajn ale neviem ako na ciernu :-) A kým zbraniam zatiaľ dávam oddych v trezore, idem si večer pozrieť zápas a trochu zrelaxovať na https://mostbet1hu.bet.

BTW: dal som aj jednu skusobnu gulovu to bolo na cca 80 m co je za mna ok, mam uz len posledne 3 gulove naboje tie si chcem nechat na spolocnu keby nahodou, kym neskocim zase do viedne pre 2 krabicky :-). https://share.icloud.com/photos/070XpFS ... DhTsahUs8g

BTW: Vztah k nej mam urcite...aj financny uz som do nej velmi vela penazi nalial :) vyse stovky tak by to bola skoda... Viem ze na svk to robil v Bratislave jeden pan myslim ze to je on vid odkaz, http://www.prvazbrojarska.sk/ kedysi som o nom cital v casopise ze to bezne robi tak nvm co je na tom pravdy.

Ale zatial kym my to chodi na 5 cm na 80 m to necham tak... a tie dorfnery su dost super... akurat ked vystrelim ... tak sa mi o dost zvacsi nabojnica... zajtra ju premeram dufam ze v minulosti ju nejaky pan nedal presustruzit na 8x57 JR, co by nebolo az tak na skodu (kvoli dostupnemu strelivu), ale bolo by dobre o tom aspon vediet :D.
Na 35 m jedna rána do terča je celkom slušný výsledok, hlavne keď zároveň skúšaš iné strelivo. Tých 15 cm rozdielu oproti guľovej je už ale dosť na to, aby som si pred ďalším používaním radšej overil, čo presne jej sedí.

Tie rozdiely medzi jednotlivými nábojmi sú pekne viditeľné – iná hmotnosť a balistika dokážu spraviť na kratšiu aj dlhšiu vzdialenosť poriadny posun. Ak ti guľová drží okolo 5 cm na 80 m, tak by som sa tiež do úprav mieridiel zbytočne nehrnul, pokiaľ je mechanika v poriadku.
Odpovědět