Dančí farma

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Pietro
Častý návštěvník
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 17.1.2008, 17:14

Dančí farma

Příspěvek od Pietro »

Ahoj kamarádi,mám sehnaný pozemek vše potřebné na dančí farmu,ale rád bych se vás zeptal na potřebné papírování,které je s touto věcí spojeno.....takže moje otázka zní...kam se mám vydat pro potřebná povolení atd.Nějaké informace už mám,ale budu rád když mi napíše někdo kdo tímto prošel.Jinak jestli někdo máte nějakou malou farmu s daňčí,nebo mufloní zvěří tak mi Napište jak se vám daří atd.....díky ahoj
Pietro
Častý návštěvník
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 17.1.2008, 17:14

Díky za radu,

Příspěvek od Pietro »

všechno mám již připravené,ale z toho papírování mi asi opadají vlasy :cry: :D
SEDM
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21.2.2007, 11:27
Bydliště: jižní Morava
Kontaktovat uživatele:

chov zvěře

Příspěvek od SEDM »

Rozhodující je zda chceš mít "Chov zvěře v zajetí" či "farmový chov", v prvním případě vydává povolení krajký úřřad jako dotčený orgán státní správy myslivosti a je potřeba se informovat přímo na příslušném KÚ, v druhém případě pokud půjde o farmu, tak to spadá ko kompetence Státní veterinární správy. Rozdíl je v tom, že v prvním případě jde o chov zvěře v druhém o chov zvířat (dle veterinárního zákona. Obojí nemá nic společného s myslivostí, musíš například mít zajižtěno jak budeš jednotlivá zvířata porážet, tedy zádný lov).Lovit se samozřejmě nesmí ani v případě chovu zvěře v zajetí, v obou případech bude chov probíhat každopádně na nehonebních pozemcích, automaticky ze zákona, ochrana před obcházením ustanovení § 17 odst. 7 zákona o myslivosti, kde je určena minimální výměra obory 50Ha. 8)
Pietro
Častý návštěvník
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 17.1.2008, 17:14

díky díky

Příspěvek od Pietro »

No tak v tom případě to budu mít papírově jako chov zvěře v zajetí,protože to budu mít stejně více méňě pro zábavu,jako koníčka. Jde o to,že lidi jsou svině a třeba ted přijeli na kámoše policajti z obvodu s tím,že ho někdo udal,že má už šest let divočáka doma na sadě!!!a ted to musí vyběhávat....takže toho se chci vyvarovat,bude mě to stát docela dost prachů za oplocení tak bych to chtěl mít v pořádku i papírově.
Odpovědět