Laborace
Accurate 1680
Pri pouziti prachu ACC 1680 do .22 Hornet sa mi stalo, ze nezhorel vsetok prach. Zrnka prachu zostali aj v nabojnici a aj po celej dlzke vyvrtu hlavne. Pouzil som 11,5 gr a zapalku CCI 500 /pistolova/ podla tabuliek.
Potom som skusil strelu aj zaskrtit, tiez ziadne zlepsenie. Potom som skusil zapalku S&B SP /pistolova/ stym istym vysledkom. Naposledy mi navrhli aby som skusil o triedu silnejsieu zapalku , takze malu puskovu /CCI 400 a S&B SR/. Prach znovu nezhorel cely iked zjavne bolo vidiet, ze oproti pistolovej zapalke zostalo ovela menej nezhorenych ciastociek.
Pouzitie puskovej zapalky je uz mimo manualu a stale ma trapi, preco to nechce zhoriet s obycajnou pistolovou zapalkou - je to v orig. tabulkach od vyrobcu, takze musi fungovat. Zacinam mat podozrenie na prach, ktory mam. Skladoval som ho ale na suchom, tmavom mieste...na spodku je vyrazeny datum 01. t.j. neviem ci vtedy bol vyrobeny, alebo dovtedy sa mal pouzit. Inac stalost prachov by mala byt "neobmedzena" nejakych dobrych 30 rockov, iked samozrejme z kvality moze prach stracat casom...
Poradili mi aby som skusil iny prach napr. Vectan, ale ten momentalne na okoli neviem zohnat a maju v obchode zase prach ACC 1680. Teraz uvazujem ci sa mi oplati kupit , totizto ak tabulkove hodnoty vyrobcu nie su overene skuskou, tak som tam kde som aj s povodnym balenim, pistolova zapalka nestaci na to aby zhorel vsetok prach, alebo ak by som mal uz zoslabnutu a zostarnutu davku prachu, tak v tom pripade by nova krabicka prachu mohla byt riesenim. Co teraz?
Potom som skusil strelu aj zaskrtit, tiez ziadne zlepsenie. Potom som skusil zapalku S&B SP /pistolova/ stym istym vysledkom. Naposledy mi navrhli aby som skusil o triedu silnejsieu zapalku , takze malu puskovu /CCI 400 a S&B SR/. Prach znovu nezhorel cely iked zjavne bolo vidiet, ze oproti pistolovej zapalke zostalo ovela menej nezhorenych ciastociek.
Pouzitie puskovej zapalky je uz mimo manualu a stale ma trapi, preco to nechce zhoriet s obycajnou pistolovou zapalkou - je to v orig. tabulkach od vyrobcu, takze musi fungovat. Zacinam mat podozrenie na prach, ktory mam. Skladoval som ho ale na suchom, tmavom mieste...na spodku je vyrazeny datum 01. t.j. neviem ci vtedy bol vyrobeny, alebo dovtedy sa mal pouzit. Inac stalost prachov by mala byt "neobmedzena" nejakych dobrych 30 rockov, iked samozrejme z kvality moze prach stracat casom...
Poradili mi aby som skusil iny prach napr. Vectan, ale ten momentalne na okoli neviem zohnat a maju v obchode zase prach ACC 1680. Teraz uvazujem ci sa mi oplati kupit , totizto ak tabulkove hodnoty vyrobcu nie su overene skuskou, tak som tam kde som aj s povodnym balenim, pistolova zapalka nestaci na to aby zhorel vsetok prach, alebo ak by som mal uz zoslabnutu a zostarnutu davku prachu, tak v tom pripade by nova krabicka prachu mohla byt riesenim. Co teraz?
Jsou tady určitě větší odborníci, ale napí?i ti svoje zkušenost. Jedná se sice o ráži 45/70, ale podstata je stejná. Nejlepší soustřel vykazoval Vectan Tu 7000, ač na tuto ráži není výrobcem doporučen, alééé je to pomalu hořící prach a zůstává ho v hlavni a v komoře spousta neshořelého - přitom dobré ?krcení, zápalka CCI 250...tedy magnum, hlaveň 81,5 cm...tedy dost dlouhá. Vyzkouším TU 3000 a uvidíme. Výrobce sice doporučuje TU 2000, ale ten se moc nikomu neosvědčil. Jinak i Accurate 5744, který je velmi doporučován, taky nevyhoří. Tahle ráže s tím má asi trochu "problém". takže tak. Moc jsem ti asi neporadil, ale přebíjení je alchymie....
...ve které se ještě moc nevyznám.. 

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousej jiny prach, treba 2015. Nevim. To ze to nevyhori uplne neni zas az tak nic neobvykleho, dulezite je jak presne to strili.
Mrkni se sem.
http://www.accuratepowder.com/data/PerC ... %20178.pdf
Mrkni se sem.
http://www.accuratepowder.com/data/PerC ... %20178.pdf
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Myslím, že jsme to tu snad nedávno rozebírali. AAc 1680 je prach vytvořený speciálně pro 7,62x39 (mimochodem byl to svého času první sférický prach pro tento náboj vyráběný na východ od ?elezné opony), jako každý dvouslo?kový sférický prach má maličko "obtí?nější" zá?eh. V Hornetu s běžnými střelami (40 - 45gr) ho vyhoří tak 80%.
Pro Hornet jsou zpravidla ideální prachy na hranici pistolových a puškových - náš starý trubičkový Lovex S 040, který ale asi v maloobchodě těžko sežene?. Dobré jsou prachy vytvořené pro náboje ráže 30 Carbine - H 110 a jeho obdoby - v Evropě Vihtavuori N 110, Rottweil R 910
Záleží, co od Horneta čeká?, pokud přesnou střelbu do papíru, zkusil bych AAc 5744. Pokud chceš lovit a jde ti tedy i o výkon, zkusil bych si někde domluvit hradla a změřil bych rychlosti nábojů s tou AAc 1680 co máš. když bude výkon odpovídat manuálu dá se i s nespálenými zbytky ?ít
, plyny předbíhající střelu je z hlavně vyfouknou. Jen nesmíš vystřílet několik stovek nábojů na jednom střeli?ti, to by pak ta hromada před hlavní mohla pěkně. ale fakt pěkně zahořet
(naposledy se to stalo nedávno v Plzni s náboji S&B Nontox, které taky mají slabý zá?eh
).
Pro Hornet jsou zpravidla ideální prachy na hranici pistolových a puškových - náš starý trubičkový Lovex S 040, který ale asi v maloobchodě těžko sežene?. Dobré jsou prachy vytvořené pro náboje ráže 30 Carbine - H 110 a jeho obdoby - v Evropě Vihtavuori N 110, Rottweil R 910
Záleží, co od Horneta čeká?, pokud přesnou střelbu do papíru, zkusil bych AAc 5744. Pokud chceš lovit a jde ti tedy i o výkon, zkusil bych si někde domluvit hradla a změřil bych rychlosti nábojů s tou AAc 1680 co máš. když bude výkon odpovídat manuálu dá se i s nespálenými zbytky ?ít

Martin
Nevím kam to zahrnout a tak to zkouším do tohoto threadu. Chtěl bych si zkusit nechat přebít nějaké střelivo do 7x64, ale nemám nikoho známého, kdo by vlastnil matrici a všechny ostatní komponenty k tomuto potřebné. Chci se proto zeptat, zda by se Nenašel někdo, kdo má vše potřebné a má zkušenosti s přebíjením této ráže a zda by mi byl ochoten pomoci(Jistou představu o tom, co bych chtěl za střelu mám, ale jinak se v této problematice příliš nevyznám). Předem děkuji za odpovědi.
Dotaz - Laborace 243 Win pro 100grs střelu
Zdravím ve spolek, mohl by mi někdo poradit z vlastní zkušenosti který prach použít pod 100grs střelu ve 243 Win? zvažuji Vectan TUBAL 7000, nebo Accurate 2700, ale osobní zkušenost je samozřejmě k nezaplacení...
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Norma Vulkan.
Zdravim
Zakupil som si strely Norma Vulkan 7mm 170 gr. Vsimol som si ale rozdiel v tom, ze strela nema krimpovaciu drazku oproti kompletnemu tovarenskemu prevedeniu. Tam krimpovaciu drazku vidiet zretelne. Najprv som sa domnieval, ze ta drazka vznikla dodatocne po velmi silnom krimpovani, ale ono drazku vidiet aj tam kde uz krcok nabojnice nedodahuje. Vie niekto ako vznika takyto druh drazok?
Zakupil som si strely Norma Vulkan 7mm 170 gr. Vsimol som si ale rozdiel v tom, ze strela nema krimpovaciu drazku oproti kompletnemu tovarenskemu prevedeniu. Tam krimpovaciu drazku vidiet zretelne. Najprv som sa domnieval, ze ta drazka vznikla dodatocne po velmi silnom krimpovani, ale ono drazku vidiet aj tam kde uz krcok nabojnice nedodahuje. Vie niekto ako vznika takyto druh drazok?
ok, tak som spokojny, takze mam "modernejsiu" verziu.
Ohladom krimpovania: ak sa do krimpovacej drazky zalisuje "zakrimpuje" krcok nabojnice, vyzera to na celkom silne zovretie strely. Nemoze nastat problem s tlakmi? Resp. ak uvazujem, ze pri prebijani pouzijem aj skrtenie, ako je to s laboraciami v blizkosti max. navazky? Tabulkove hodnoty su udavane pre laboracie bez skrtenia?
Ohladom krimpovania: ak sa do krimpovacej drazky zalisuje "zakrimpuje" krcok nabojnice, vyzera to na celkom silne zovretie strely. Nemoze nastat problem s tlakmi? Resp. ak uvazujem, ze pri prebijani pouzijem aj skrtenie, ako je to s laboraciami v blizkosti max. navazky? Tabulkove hodnoty su udavane pre laboracie bez skrtenia?
ano jasne. prelis pre uzamknutie jadra je jedna vec, ta tam je uplne dole v dolnej tretine strely. to je ok. ale pisem o krimpovecej drazke, ta sa nachadza vacsinou asi tak v polovici strely. skusim radsej urobit foto oboch verzii vulkanov a tak bude otazka jasnejsia.
/to by strela vyzerala teda, ak by bola osadena iba po prelis na uzamknutie...

/to by strela vyzerala teda, ak by bola osadena iba po prelis na uzamknutie...