Opět povinné střelby?
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Nechci resit RP a prezkusovani. Vim a to jsem napsal, ze ridici jez puzivaji vozidlo ve firme, musi mit prezkouseni kazdy rok.
Ja mel na mysli debatu jez nedavno probehla na tema ridicu z povolani (tech co jezdi s kamionama apd) je to jedno, nepatri to sem samo o sobe, ale pokud je nekdo bran jako profik, tak by se tak mel chovat a naroky na neho v odbornosti by mely byt vyssi nez jine lidi. A protoze myslivci jsou "profici" maji potvrzenou odbornost mysliveckou zkouskou a nasledne Loveckym listkem a obe jim dava tu vysadu nosit zbran a pouzivat ji tam kde normalni obcane nesmeji. Proto by na ne mely byt vyssi naroky a meli by se podle toho i chovat. Vzhledem k tomu, ze v podstate neexistuje zadna kontrola jejich skutecnych dovednosti, tak si myslim, ze povinne strelby (klidne v ramci MS) by mely byt naprostou samozrejmosti a to bez nejakych protestu ci pocitu hany apd.
Nemyslim si, ze se zde doberem nejakeho vysledku, hlasovani je jednoznacne a ti co maji svou pravdu o tom ze se strelby nemaji konat, svuj nazor nezmeni a my co si myslime opak, ho tez nezmenim. kazdy mame svou pravdu, pro tu druhou stranu nepochopitlenou.
Ja mel na mysli debatu jez nedavno probehla na tema ridicu z povolani (tech co jezdi s kamionama apd) je to jedno, nepatri to sem samo o sobe, ale pokud je nekdo bran jako profik, tak by se tak mel chovat a naroky na neho v odbornosti by mely byt vyssi nez jine lidi. A protoze myslivci jsou "profici" maji potvrzenou odbornost mysliveckou zkouskou a nasledne Loveckym listkem a obe jim dava tu vysadu nosit zbran a pouzivat ji tam kde normalni obcane nesmeji. Proto by na ne mely byt vyssi naroky a meli by se podle toho i chovat. Vzhledem k tomu, ze v podstate neexistuje zadna kontrola jejich skutecnych dovednosti, tak si myslim, ze povinne strelby (klidne v ramci MS) by mely byt naprostou samozrejmosti a to bez nejakych protestu ci pocitu hany apd.
Nemyslim si, ze se zde doberem nejakeho vysledku, hlasovani je jednoznacne a ti co maji svou pravdu o tom ze se strelby nemaji konat, svuj nazor nezmeni a my co si myslime opak, ho tez nezmenim. kazdy mame svou pravdu, pro tu druhou stranu nepochopitlenou.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Ano, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.Klasika,snadnější než hledat cestu a řešení jak to jde,je hledání cest jak a proč to nejde.

tož tak
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Jo v tom mas pravdu. Jak jsem jiz rekl, neresime silnicni zakon. Jen jsem na nem demonstroval analogii mysleni.
Myslim, ze to zase zbytecne drobis do extremu.
1. zachazeni se zbrani, funkcnost zbrane a "presna" strelba ohrozuje primo lidske zdravi a zivoty.
Nakonec stale nekde ctu o humanim zabiti zvere apd.
2. Myslivec ktery nechodi strilet samozrejme nepotrebuje povolenku a tudiz nemusi delat kontrolni strelby.
3. pokud si nekdo mysli ze je potreba prezkouseni z dalsich predmetu, tak to je asi na uvazeni sdruzeni.
Pokud nekdo hodnoti stejnou nebezpecnost pri spatnem rozpoznani vekove kategorie zvere jako riziko ktere nastava pri nenastrelene zbrani, neschopnosti trefit neco co je mensi A4 na100m.
Mnohokrat jsem napsal, ze myslivci je jen dalsi sdruzeni (vzorek) populace. a tudiz dodrzovani zakona se neda ocekavat. Proto si myslim, ze odpovednym pristupem sdruzeni toto zavest v ramci sdruzeni a povolenku podminit zvladnutim kontrolnich streleb, zbrani v dobrem tech. stavu a bezpecnou manipulaci, by bylo spravne reseni.
To jestli to bude fungovat opravdu nebo jen na oko, je problemem odpovenosti (to tu take slysim stale dokola) clenu sdruzeni a hospodarem.
Myslim, ze to zase zbytecne drobis do extremu.
1. zachazeni se zbrani, funkcnost zbrane a "presna" strelba ohrozuje primo lidske zdravi a zivoty.
Nakonec stale nekde ctu o humanim zabiti zvere apd.
2. Myslivec ktery nechodi strilet samozrejme nepotrebuje povolenku a tudiz nemusi delat kontrolni strelby.
3. pokud si nekdo mysli ze je potreba prezkouseni z dalsich predmetu, tak to je asi na uvazeni sdruzeni.
Pokud nekdo hodnoti stejnou nebezpecnost pri spatnem rozpoznani vekove kategorie zvere jako riziko ktere nastava pri nenastrelene zbrani, neschopnosti trefit neco co je mensi A4 na100m.
Mnohokrat jsem napsal, ze myslivci je jen dalsi sdruzeni (vzorek) populace. a tudiz dodrzovani zakona se neda ocekavat. Proto si myslim, ze odpovednym pristupem sdruzeni toto zavest v ramci sdruzeni a povolenku podminit zvladnutim kontrolnich streleb, zbrani v dobrem tech. stavu a bezpecnou manipulaci, by bylo spravne reseni.
To jestli to bude fungovat opravdu nebo jen na oko, je problemem odpovenosti (to tu take slysim stale dokola) clenu sdruzeni a hospodarem.
ještě abych se přesně vyjádřil - lidé, hlavně u nás, mají ve zvyku všechno ,, ochcávat" ( snad to admin zkousne
). Pokud nebude tlak na bezpečnost se zbraní a relativně zodpovědnou střelbu trvalý, je to k ničemu. Nutnost sice všechny přinutí střelby navštívit a udělat, ale tím to zhasne a dál se budeme dívat na kropení zajíců na hranici 100 m nemluvě o tom, že notorického bouchala, co neudrží prst na spou?ti, to nevyléčí.

tož tak
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
pro Milan K.
Pokud se Myslivecké sdružení dohodne že jsou střelby povinné a kdo je neabsolovuje nedostane povolenku tak samozřejmě půjdu. Jen tak mezi námi já na to jakoby kontrolní střílení chodím.Ta jedna patrona mě nevytrhle i když vím jak mi flinta střílí.To mám možnost průběžně kontrolovat po celý rok na liškách,kterých je pořád dost.Já pouze nejsem zastánce toho že ti někdo nařizuje něco co se nemusí. každý by měl mít v sobě tolik soudnosti, že s kvérem co střílí kdoví kam jen ne na cíl nepude třeba na srnce nebo na prase.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Re: pro Milan K.
Nezlob se na mne, ale liska je pro mne zvire jako kazde jine, urcite nema slouzit na overeni nastrelu zbrane. Ac skodna, tak (podle stale se opakujicich rceni o humanim zabiti a netyrani zvere) by se mela usmrtit rychle. Nebo to snad nekazete?ČENDA píše:To mám možnost průběžně kontrolovat po celý rok na liškách,kterých je pořád dost.
Tak to mas kamarade smulu, blbe jsi se narodil. Vsichni musime delat vicet mene co nam jini nakazuji. Mozna aspiruj na diktatora a pak budou muset delat ostatni co ty narizujes a nakazujes.ČENDA píše:Já pouze nejsem zastánce toho že ti někdo nařizuje něco co se nemusí.
A prave o tom to je, nikdo z tech (nebo vetsina) co se brani kontrolnim strelbam, nema tolik soudnosti ani odpovednosti.ČENDA píše:každý by měl mít v sobě tolik soudnosti, že s kvérem co střílí kdoví kam jen ne na cíl nepude třeba na srnce nebo na prase.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pro Shiva: Omlouvám se asi jsem to špatně napsal... Samozřejmě i lišku beru jako jakoukoliv jinou lovnou zvěř a tím pádem jí chci usmrtit co Možná nejrychleji bez zbytečného trápení. Myslel jsem tím pouze to,že lišky se střílí celoročně a u nás jich je docela dost takže tím pádem vím velice dobře jak mi chodí flinta.V žádném případě jsem tím nechtěl říct ,že z ní mám nastřelovací terč!!!! To bych asi nebyl myslivec ale něco jiného a v mluvě se tomu říká dobytek.Doufám že jsi pochopil co jsem tím myslel. Lovu lesu
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
-
- Zkušený diskutér
jednoznačně jsem pro
ověřovací či kontrolní střelby, bo známe svoje papenheimské. Ostatně v severských státech bez střelecké dovednosti si žádný lovec ani ne?krtne a to střílí na terč i v pohybu, není to zále?itost věku, ale toho zdali umím a mám natrénováno či nikoliv a nikdo tam nediskutuje o tom, že nemá rád, co je nařizováno. Buďme rádi, že něco podobného není i u nás, to by moc myslivců nelovilo spárkatou / tedy jak situaci u nás v okolí znám já /. S pozdravem F. Či snad škoda že to není i u nás?
politice a politikům zmar
Kontrolní kulové střelby před loveckou sezónou
Nestačím se divit, jak někdo zdůvodňuje, aby nemusel alespoň jednou v roce vystřelit z kulové lovecké zbraně do terče, přitom se jedná o kontrolu, jak zbraň s optikou drží nástřel..., nekontroluje se střelec... ze zbraně mu může vystřelit i jeho kolega
Lov zvěře je něco jiného, hodně členů MS/HS... ani s kulovnicí lovit nechodí, postačí jim brokovnice při společném honu na drobnou. Důvody jsou taky různé... někteří nejsou schopni překonat stres, odpovědnost ze svého rozhodnutí, ošetřit zvěřinu, ale to by bylo na samostatné téma ono se totiž nikde nezkouší před vydáním vysvědčení o zkoušce z myslivosti - ulovit zvě?, ošetřit zvěřinu ani myslivecky rozporcovat ulovený kus zvěře a to myslím, že je také škoda. Střelba ze zbraně se nechá natrénovat, ale přitom je potřeba taky chodit lovit, aby hlavně začínající lovec překonal stres z lovu, protože spousta výborných "papírových" střelců se rozklepe při pomyšlení, že má něco ulovit a když vystřelí tak je to masakr... poničí kýty, hřbet atd. a nepomůže ani sebelépe nastřelená zbraň....

Re: Kontrolní kulové střelby před loveckou sezónou
Znal jsem kolegu myslivce který neměl kulovnici ani spárkatou nelovil, protože by ji nedokázal vyvrhnout .Bylo mu totiž hrozně špatně od žaludku.Přes třicet let chodil jen na drobnou a doma se mu o zvěřinu postarala žena.TT33 píše:Nestačím se divit, jak někdo zdůvodňuje, aby nemusel alespoň jednou v roce vystřelit z kulové lovecké zbraně do terče, přitom se jedná o kontrolu, jak zbraň s optikou drží nástřel..., nekontroluje se střelec... ze zbraně mu může vystřelit i jeho kolegaLov zvěře je něco jiného, hodně členů MS/HS... ani s kulovnicí lovit nechodí, postačí jim brokovnice při společném honu na drobnou. Důvody jsou taky různé... někteří nejsou schopni překonat stres, odpovědnost ze svého rozhodnutí, ošetřit zvěřinu, ale to by bylo na samostatné téma ono se totiž nikde nezkouší před vydáním vysvědčení o zkoušce z myslivosti - ulovit zvě?, ošetřit zvěřinu ani myslivecky rozporcovat ulovený kus zvěře a to myslím, že je také škoda. Střelba ze zbraně se nechá natrénovat, ale přitom je potřeba taky chodit lovit, aby hlavně začínající lovec překonal stres z lovu, protože spousta výborných "papírových" střelců se rozklepe při pomyšlení, že má něco ulovit a když vystřelí tak je to masakr... poničí kýty, hřbet atd. a nepomůže ani sebelépe nastřelená zbraň....
![]()
![]()
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolní kulové střelby před loveckou sezónou
Nechapu co to ma spolecneho s kontrolnimi strelbami.Toma píše:Znal jsem kolegu myslivce který neměl kulovnici ani spárkatou nelovil, protože by ji nedokázal vyvrhnout .Bylo mu totiž hrozně špatně od žaludku.Přes třicet let chodil jen na drobnou a doma se mu o zvěřinu postarala žena.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
http://www.novinky.cz/clanek/139547-mys ... panev.html
A kdyz ctu tohle, tak bych vyhnal vsechny myslivce na pravidelne strelby a bezpecne zachazeni se zbrani, bezpecny pohyb a vysvetleni co znamena bezpecne precteni zvere.
A kdyz ctu tohle, tak bych vyhnal vsechny myslivce na pravidelne strelby a bezpecne zachazeni se zbrani, bezpecny pohyb a vysvetleni co znamena bezpecne precteni zvere.