Co s sebou berete na lov?
-
- Nový návštěvník
Zdravím. Nosím sebou
zbraň (většinou )
náboje (kulobrok - 4 brokové a 5 kulových, kulovnice - 6 kulových)
dalekohled (na denní šoulačku 8x30 a na večer a noc 10x50)
nůž s pilkou a páráčkem (mikovák)
něco pod zadek - pol?tář ze ?idle (v zimě do něho přidávám kus kadimatky).
provaz
vak na srnčí (pokud nejdu zrovna na noc na prasata) je nepromokavý a příjemně se v něm nosí zvěř kolem 13 kg.
plombu - pro případ de?tivého počasí ji mám v pouzdře, které je zevnitř pogumované, spolu s propiskou a odběrovou nádobou na vzorek barvy (KMP). Dřív jsem jí nosil ve skleničce od marmelády
bílý kapesník - dobrá věc teď na podzim, kdy se tráva barví do červena. když nemůžu najít barvu na nástřelu, tak vezmu kapesník a přejí?dím po trávě. Pokud tam barva je, tak se na kapesníku objeví .
gumová rukavice - liška
doklady - lov.lístek, povolenku, pojižtění, zbroják, průkaz zbraně, občanku
mobil.
Tak to je asi všechno
zbraň (většinou )
náboje (kulobrok - 4 brokové a 5 kulových, kulovnice - 6 kulových)
dalekohled (na denní šoulačku 8x30 a na večer a noc 10x50)
nůž s pilkou a páráčkem (mikovák)
něco pod zadek - pol?tář ze ?idle (v zimě do něho přidávám kus kadimatky).
provaz
vak na srnčí (pokud nejdu zrovna na noc na prasata) je nepromokavý a příjemně se v něm nosí zvěř kolem 13 kg.
plombu - pro případ de?tivého počasí ji mám v pouzdře, které je zevnitř pogumované, spolu s propiskou a odběrovou nádobou na vzorek barvy (KMP). Dřív jsem jí nosil ve skleničce od marmelády
bílý kapesník - dobrá věc teď na podzim, kdy se tráva barví do červena. když nemůžu najít barvu na nástřelu, tak vezmu kapesník a přejí?dím po trávě. Pokud tam barva je, tak se na kapesníku objeví .
gumová rukavice - liška
doklady - lov.lístek, povolenku, pojižtění, zbroják, průkaz zbraně, občanku
mobil.
Tak to je asi všechno
Pesimista se učí rusky, optimista anglicky a realista se učí střílet
O tom kapesníku jsem to kdysi četl a jednou jsem už to Použil taky. Hledal jsem střeleného srnce ve vzrostlé p?enici kde bylo plno menších polehlých míst. Na jednom takovém polehlém místě jsem na něj střílel a po ráně mi odběhl nějakých 40m od nástřelu a zhasl. jenže když jsem slezl z posedu tak jsem nějak ztratil orientaci a nemohl najít ani nástřel ani srnce. Tak jsem vytáhl toaletní papír a v oblasti kde jsem si myslel že by mohla být trasa odběhnutí jsem ten toaležák protahoval p?enicí a co chvíli kontroloval a skutečne se na něm po nějaké chvíli objevila barva tak pak už to byla hračka.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Fery píše:Ps. když jsem psal co si beru s sebou na lov tak jsem zapomenul na manželku. než jsme se vzali tak jsem ji používal jako perfektní vábničku na srnčí , když jsem šel s ní tak jsem 100% něco viděl a také se mi s ní podařili střelit tři nepravidelní ©esteráci během šesti neděl.
Tak to je fajn ja když si vzal sebou přitelkyni tak jsem nikdy nic nestřelil nevim jak to
-
- Nový návštěvník
žena v lese
Jo, ženská v lese. To není špatné. Já jsem svoji ,,Dianu" vzal do lesa asi 10 x a dvakrát jsem střelil lišku (vždycky půjčeným ZBK 110 - .222 Rem.) . Střílím tak 5 - 6 lišek ročně
Já jsem si vzal manželku s sebou jednou - spíš jsem ji přesvědčil, protože se mnou do lesa ?la pouze tehdy, když jsem neměl zbraň, no a já ten víkend už měl 4ks spárkaté a velkýho psa, tak jsem ji přesvědčil, až se mnou jde, že se tak jen projdeme a určitě už nic nepotkáme, ale tu flintu si musím vzít. No a jdeme, povídáme, proti nám tlupa dančího, já bez zaváhání vybral danče a ve vteřině tam le?elo, hned to na místě obrečela a už se mnou zase nechce jít.
Já jsem rád v lese sám, bohatě mi stačí, když se mnou doma slaví úlovky.
vždycky, když střelím něco trofejového ( tzn. i paličkáře), uříznu palici a doma v loveckým pokoji nainstaluju na stříbrnej tác, zapálím svíčku a otevřu láhev, a s mojí ?enou to pokaždé správně oslavíme. Někdy se to obzlá?? "vyvede", to jest až do rána.
vždycky, když střelím něco trofejového ( tzn. i paličkáře), uříznu palici a doma v loveckým pokoji nainstaluju na stříbrnej tác, zapálím svíčku a otevřu láhev, a s mojí ?enou to pokaždé správně oslavíme. Někdy se to obzlá?? "vyvede", to jest až do rána.
To doporučuji - u každé trofeje jsou to i další zážitky, kromě vlastního lovu. A mám i dobrý pocit, protože při tom samozřejmě popí?u ?eně celý lov ( za noc i několikrát), vysoce zhodnotím vlastnosti úlovku ( jak byl skvělej, opatrnej, perfektně se kryl ..), no a taky svoje, protože jsem byl zkrátka lepší a ulovil ho. Má to něco do sebe.
-
- Nový návštěvník
Úlovek
myšlenka je to moc pěkná . když tak nad tím přemýšlím, tak jsem vždycky úlovek odnesl do bourárny, tam oddělil hlavu a běhy a nechal to všechno v mrazáku. Tím prakticky lov skončil. Doma jsem dal akorát cigáro před domem a celý lov jsem si pěkně v paměti přehrál a znovu lovil . Opravdu máš dobrý nápad, figi a díky za něj.
A? na tu lahvinku to máme doma podobné. Také několikrát mamce popí?u jak to probíhalo. už mi také jednou popisovala, protože se mi ji loni konečně podařilo zlomit aby si udělala papíry:) . takže letos v červnu je udělala a jako správná žena hospodáře je má na samé jedničky . Hned potom vyfasovala mého remingtona a začala chodit sama. V červenci se jí povedl první paličkář . Sice na dvě rány, první byla zaměřovací, ale druhá už byla komorová . To bylo potom popisování jak po první ráně popoběhl a zase se pěkně srovnal.
-
- Pravidelný diskutér